Μπερδές: «Δουλεύουμε για να δούμε παιδιά από τις ακαδημίες μας στην πρώτη ομάδα» (Pics)

 


Μπερδές: «Δουλεύουμε για να δούμε παιδιά από τις ακαδημίες μας στην πρώτη ομάδα» (Pics)

Σχέδιο, προγραμματισμός, όραμα, υπομονή, επιμονή και δουλειά. Οι λέξεις που περιγράφουν το πλάνο των ακαδημιών υδατοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου «Απόλλων Σμύρνης» το οποίο έχει ως ξεκάθαρο στόχο την… τροφοδοσία της πρώτης ομάδας με παίκτες από τα «σπλάχνα» της μέσα στα επόμενα χρόνια.

Γι’ αυτό ακριβώς μιλά ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, Θοδωρής Μπερδές, στη συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, www.apollonwaterpolo.gr.

Ο Απόλλων Σμύρνης διαθέτει τμήματα ακαδημιών μικρότερων ηλικιών στο κολυμβητήριο της Ριζούπολης και βέβαια στο Σεράφειο ομάδες Κ19, Κ17, Κ15, Κ13, Κ11 και Κ9 ετών, οι οποίες μετέχουν στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα και διοργανώσεις.




Η Κ11 ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης μαζί με τους προπονητές Γιάννη Παυλάκη (αριστερά) και Μιχάλη Δραγώνα (δεξιά).

«Ο πρώτος στόχος που υλοποιείται είναι ότι ο Απόλλων κατεβαίνει σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας» τονίζει αρχικά ο Θοδωρής Μπερδές και συνεχίζει: «Ήδη οι ομάδες μας των Εφήβων (Κ17) και των Παίδων (Κ15) προκρίθηκαν στη Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ είναι επίσης πολύ σημαντικό πως ξεπεράσαμε, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα προβλήματα του κορωνοϊού και του λοκντάουν την τελευταία διετία με δεδομένο ότι τα παιδιά συνεχίζουν να έρχονται στις προπονήσεις και οι ηλικιακές μας ομάδες συμμετέχουν σε πολλά τουρνουά, όπως για παράδειγμα οι Κ11 και Κ13 σε αυτά του Alma Club και των Ιλισίων. Παράλληλα συνεχίζουμε να δίνουμε αρκετούς φιλικούς αγώνες ώστε να αποκτούν τα παιδιά μας εμπειρίες».

Τα αποτελέσματα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται είναι ήδη εμφανή με τον τεχνικό διευθυντή των Ακαδημιών να οριοθετεί και τον στόχο:  «Ευελπιστούμε σε καλύτερα αποτελέσματα και μέσω του προγραμματισμού μας αποσκοπούμε στο να δούμε κάποια στιγμή, μέσα από όλο αυτό το φάσμα των παιδιών, αθλητές από τις ακαδημίες μας να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα. Να ευχαριστήσουμε τα παιδιά για την προσπάθεια και τους γονείς τους που τη στηρίζουν, όπως βέβαια και τους προπονητές του Συλλόγου».

Το όραμα του Γιώργου Αφρουδάκη και η στήριξη του Νίκου Δεληγιάννη


Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό είναι ότι τα τμήματα των Ακαδημιών του Απόλλωνα Σμύρνης προπονούνται παράλληλα με την πρώτη ομάδα στο Σεράφειο κολυμβητήριο έχοντας άμεση επαφή με τη δουλειά που γίνεται εκεί από τον προπονητή Νίκο Δεληγιάννη και τον συνεργάτη του Δημήτρη Μιτελούδη (προπονητής, επίσης, των ομάδων Κ19 και Κ17). Μάλιστα ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Νίκος Δεληγιάννης, είναι κοντά στα παιδιά των ακαδημιών δίνοντάς τους συμβουλές. Σε αυτά αναφέρεται, κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Θοδωρής Μπερδές μιλώντας, επιπρόσθετα, για το όνειρο του ανθρώπου που οραματίστηκε και υλοποίησε την επανασύσταση στην Αθήνα του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης το 2014, του Γιώργου Αφρουδάκη:

«Τα παιδιά βλέπουν πως λειτουργεί η πρώτη ομάδα ώστε να έχουν τους αθλητές της ως παράδειγμα προς μίμηση και να ονειρεύονται ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν κι εκείνα εκεί. Μέσω και αυτής της επαφής χτίζουν νοοτροπία και χαρακτήρα αθλητικό. Εξάλλου το μεγάλο όνειρο του Γιώργου Αφρουδάκη δεν είναι μόνο να πρωταγωνιστούν τα ηλικιακά τμήματα, αλλά να δει παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Όλο αυτό το σχέδιο, μάλιστα, το στηρίζει ο Νίκος Δεληγιάννης, που είναι κοντά στους νεαρούς αθλητές μας, τους μιλά και τους συμβουλεύει.

Στον Απόλλωνα υπάρχει όραμα, πρόγραμμα και σχέδιο και στις ακαδημίες, αλλά βεβαίως για όλα αυτά χρειάζεται υπομονή, επιμονή και δουλειά από όλους. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Να ευχηθούμε, τέλος, χρόνια πολλά και καλές γιορτές με υγεία σε όλα τα παιδιά και τους γονείς».


                                   Προπόνηση της Κ17 υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Μιτελούδη


                                               Η Κ15 ετών ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728