«Μίλησε» στην 4η περίοδο και με ανατροπή ξεκίνησε με το «δεξί» στο 2022 ο Απόλλων!

 



«Μίλησε» στην 4η περίοδο και με ανατροπή ξεκίνησε με το «δεξί» στο 2022 ο Απόλλων!

Δείχνοντας χαρακτήρα στην 4η περίοδο κι έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό του Αλέξανδρο Γούνα, που σημείωσε συνολικά πέντε γκολ εκ των οποίων τα 4 στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανέτρεψε το προβάδισμα της ΑΕΚ μετά από 24 λεπτά αγώνα (4-5) και τελικώς επικράτησε με 9-7 της αντιπάλου του (είχε ως κορυφαίο τον Κωνσταντίνο Φλέγκα) στο κολυμβητήριο στο Γουδή στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Α1 των Ανδρών!

Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», που αγωνίστηκε χωρίς τον απόντα Νίκο Γαρδίκα, ξεκίνησε (με μεγάλη ανατροπή) με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο 2022 και φτάνοντας τις 9 νίκες στο πρωτάθλημα παρέμεινε μόνη δεύτερη στην κατάταξη, τρεις πόντους (27) μπροστά από τον αντίπαλό της το επόμενο Σάββατο (Παπαστράτειο) Εθνικό (24) και, πλέον, 6  από τη σημερινή του αντίπαλο ΑΕΚ (21).

Η εξέλιξη του συναρπαστικού ματς

Στην 1η περίοδο ο Ιβάν Γκουσάροφ με δύο γκολ έβαλε μπροστά με 2-0 τον Απόλλωνα, με το οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 2-1 και το ημίχρονο στο 3-2, σ’ έναν αγώνα χωρίς καλό ρυθμό και με πολλούς χαμένους παραπάνω.

Στην 3η περίοδο η ΑΕΚ πέτυχε ένα αναπάντητο σερί τριών γκολ για να πάρει το προβάδισμα με 5-3 στα 2:16 για το φινάλε αυτής, με την… αφύπνιση του Απολλωνα να έρχεται από εκείνο το σημείο και έπειτα. Ο Μανώλης Σολανάκης στον παραπάνω μείωσε σε 4-5 στα 1:50, ενώ ο ίδιος παίκτης κέρδισε το πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ στα 7:15 για τη λήξη του αγώνα πλέον ο Αλέξανδρος Γούνας ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Έκτοτε ο αρχηγός των «κυανόλευκων» πήρε το… όπλο του. Απάντησε (6-6 στα 4:44) στο γκολ του Παπούκα (5-6 στα 6:18) αφού είχε προηγηθεί τεράστια επέμβαση του Στέφανου Γαλανόπουλου σε σουτ του Κριγιόστερακ σε διπλό (!) παραπάνω. Στα 2:48 στην κόντρα έκανε το 7-6, ενώ στα 1:56 είδε τον συμπαίκτη του Άγγελο Γωνιωτάκη με πολύ ωραίο σουτ να δίνει αέρα δύο τερμάτων στον Απόλλωνα (8-6). Ο Βούκεβιτς μείωσε σε 8-7 στον παραπάνω στα 1:15, για να σφραγίσει ο Αλέξανδρος τη νίκη στην επίθεση των «κυανόλευκων» με το 5ο του γκολ στο ματς.  

* Στη φάση του πέναλτι στα 7:15 για το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτης Μάζης υποστηρίζοντας ότι η αποβολή δεν έπρεπε να δοθεί στον Καζάζη, αλλά στον Δίπλαρο.

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 9-7 (2-1, 1-1, 1-3, 5-2)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Τουρκομένης, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Κίτσος, Γκουσάροφ 2, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 5, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Κότσκαρ, Τσαβαλιάρης

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας 1, Κριγιέστορακ, Βούκσεβιτς 3, Δίπλαρος, Μαυρωτάς, Τσαταλιός 1, Παπάκος, Στελλάτος 1, Αρ., Ηλιόπουλος, Σταμέλος, Κατσινούλας


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728