ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

 

 

ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 

Τι είπε ο Τεχνικός Διευθυντής του Τμήματος 
Μιχάλης Γαλανόπουλος

- Μιλήστε μας λίγο για το ρόλο σας στο τμήμα στίβου του Απόλλωνα.

Εγώ είμαι τεχνικός διευθυντής στο τμήμα. Έκανα στίβο από τα 8 μου στον Απόλλωνα, τη μεγάλη μου αγάπη. Όταν ήμουν μικρός και έφηβος, έφορος ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Χιώτης, που ήταν και βαλκανιονίκης. Σαν στέλεχος του ΓΣ ήταν πάρα πολύ δημιουργικός και πάνω σε αυτόν στηριχτήκαμε, συνεχίσαμε και ο σύλλογος έβγαλε αξιόλογα ονόματα. Είχα τρέξει για μικρό χρονικό διάστημα και σκυταλοδρομίες με τον Γιώργο Παρή, έναν εξαίρετο αθλητή και επίσης βαλκανιονίκη. Είναι βέβαια δέκα χρόνια περίπου πιο μεγάλος από μένα. Στη συνέχεια, παίρναμε μέρος στα διασυλλογικά πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας, ήμασταν πάντα με μικρή διαφορά από τον 3ο-4ο, με αντιπάλους αθλητές από συλλόγους όπως οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Πανελλήνιος. Ο Κωνσταντίνος Ποντίκης ήταν επίσης ένας από τους μετέπειτα αξιόλογους αθλητές. Όλοι προσέφεραν στον Απόλλωνα. Έως το 1983-84 που σταμάτησα εγώ, ο Απόλλων ήταν πάντα στην πρώτη κατηγορία. Ήμασταν τότε χωρισμένοι γιατί δεν υπήρχε ο χώρος να προπονηθούν όλοι μαζί. Οι άλτες και οι αθλητές των ταχυτήτων κάναμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη Γυμναστική Ακαδημία, οι υπόλοιποι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πέρασαν σπουδαίοι προπονητές όπως ο κ. Χρήστου, ο κ. Ευθυμίου, ο κ. Χριστοφής. Πραγματικά, έχω συγκινηθεί αυτήν τη στιγμή και έχω ανατριχιάσει.

 

-  Φαντάζομαι αυτή η συγκίνηση είναι κι εκείνη που σας κάνει να θέλετε να προσφέρετε στο σύλλογο.

Από μικρός που ήμουν, ήθελα κάποια στιγμή, όταν θα φτάσω στην ηλικία του αείμνηστου Χιώτη, να έπαιρνα τη θέση του και να μπορούσα να δημιουργήσω και να διατηρήσω το στίβο του Απόλλωνα. Αυτήν τη στιγμή, ξεκινάμε όλοι μαζί μία προσπάθεια. Έχουμε τη βοήθεια και την πλήρη στήριξη της διοίκησης και του προέδρου κου Καταβέλου, ο οποίος πάντοτε έλεγε μέσα του ότι ήθελε να ξεκινήσει το τμήμα στίβου. Βρήκε έναν ρομαντικό τρελό, είμαστε σε καλό δρόμο και όλη αυτή η προσπάθεια θα έχει θετικό χαρακτήρα.

 

- Πόσα παιδάκια βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο τμήμα;

Έχουμε ξεκινήσει από δύο δίδυμα, που είναι 4,5 ετών και είναι καταπληκτικά παιδάκια. Ο αριθμός των σταθερών αθλητών δεν είναι μεγάλος: είναι 6-7 παιδιά. Οι ηλικίες είναι από 4,5 μέχρι 10. Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω, ότι έχουν φτιαχτεί και θα κατατεθούν κάποια δελτία αθλητών 11-14 ετών, τα οποία δεν μπορώ εύκολα εγώ προς το παρόν να τα προπονήσω επειδή δεν έχουν τους ανάλογους χρόνους. Ό,τι μπορούν να κάνουν, θα το κάνουν και, να ξέρετε, ότι η μεγάλη τους αγάπη -και δεν το πίστευα- είναι στο όνομα του ΓΣ Απόλλωνα και γι’ αυτό δέχθηκα, έστω και με μια μικρή προσπάθεια, να αθληθούν και να προσφέρουν στο σύλλογο.

- Υπάρχει προσπάθεια να προβληθεί το όνομα του Απόλλωνα ανεξαρτήτως επιδόσεων, έτσι δεν είναι;

Η προσπάθειά μας, επειδή είμαστε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αφορά στην αγάπη στο άθλημα, στην αγάπη στο όνομα και στην προβολή της ιστορικής μνήμης του Απόλλωνα Σμύρνης από τα παλιά χρόνια, στα καινούργια, πιστεύοντας στην αναβίωση του ονόματος. Διότι, είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας το να υπάρχει μέσα στον αθλητισμό, σε όλα τα επίπεδα, το όνομα του ιστορικότατου Απόλλωνα.






Φωτογράφιση: Βαγγέλης Ζαρδής

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728