Επιβλητικός στην αρχή και στο τέλος ο Απόλλων, που έφυγε με σπουδαίο διπλό από τη Νέα Σμύρνη!

 

 



Επιβλητικός στην αρχή και στο τέλος 

ο Απόλλων, που έφυγε με σπουδαίο διπλό από τη Νέα Σμύρνη!

Αποδίδοντας εξαιρετικό πόλο στην 1η και στην 4η περίοδο ο Απόλλων Σμύρνης πήρε σπουδαίο διπλό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του 1ου γκρουπ στην Α1 των Ανδρών επικρατώντας με 13-11 του γηπεδούχου Πανιωνίου.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης της νίκης στη Β’ Φάση και μπήκε δυναμικά στο… κυνήγι της 3ης θέσης μειώνοντας στους δύο βαθμούς την απόστασή της (37 έναντι 39) από το σημερινό της αντίπαλο.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» -αγωνίστηκε με τον Βασίλη Καβουσανό κάτω από τα δοκάρια – που προηγήθηκε με 4-1, προτού ο Μοσκόφ μειώσει σε 4-2 στα 2’’ πριν τη λήξη της 1ης περιόδου.

Στην 2η και στην 3η ο Απόλλων δεν έπιασε τα ίδια στάνταρ απόδοσης, ειδικά στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μειώσει στο 5-6 του ημιχρόνου και να προηγηθεί και με 9-7 στα 6:47 για τη λήξη του ματς. Κάπου τότε, όμως, μίλησε η… απολλωνιστική ψυχή με την αντεπίθεση να ξεκινά από το γκολ του Χονδροκούκη στα 5:20 (9-8) – που έβαλε τέλος στην… αφλογιστία 8 λεπτών για τους «κυανόλευκους» – και να ολοκληρώνεται με φοβερά και καθοριστικά γκολ από τον εξαιρετικό και σήμερα αρχηγό Αλέξανδρο Γούνα, τον Αντε Βίσκοβιτς και τον Αλέξανδρο Αλαμάνο.

Ο τελευταίος είχε τεράστια συμβολή στη σπουδαία ανατροπή, καθώς πέραν των τριών προσωπικών γκολ, έκανε απίθανο μπλοκ πάνω στο τέρμα σε σουτ του Μοσκόφ στην κόντρα στα 4:40 κρατώντας (τότε) το 9-8 (το 9-9 έγινε από τον Βίσκοβιτς στα 3:54).

Η νίκη αυτή ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς με τον Απόλλωνα (πολύ καλός και ο Καβουσανός στο τέρμα), που σημείωσε τα 10 από τα 13 γκολ του στην 1η (4) και 4η (6) περίοδο, να καλύπτει και το σκορ της ήττας του με 12-11 από τον Πανιώνιο στο Γουδή.

Πρώτος σκόρερ των «κυανόλευκων» (δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Γκουσάροφ, μπήκε στην αποστολή για 2η φορά φέτος ο 16χρονος Τσιαβαλιάρης) ήταν ο Γούνας με 4 γκολ, ενώ από τρία πέτυχαν  Σολανάκης (τα τρία από τα 6 της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο) και Αλαμάνος.   

Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης 11-13 (2-4, 3-2, 3-1, 3-6)

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Ζουρίδης, Μπραΐμης 1, Νταλάπας, Καλαϊτζής 2, Μουρατίδης 1, Παπάκος, Μοσκόφ 2, Δήμου Τάκης 2, Καπετανάκης 1, Καζάκος, Κουκουνας, Μαυράκης.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 3, Γαρδίκας, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Τουρκομένης, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς 2, Γούνας 4, Τσολακούδης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Κότσκαρ, Τσιαβαλιάρης

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728