Φινάλε σε μια υπέροχη χρονιά με 4η θέση στα πέναλτι και έξοδο στο Euro Cup!

 




Φινάλε σε μια υπέροχη χρονιά με 4η θέση στα πέναλτι και έξοδο στο Euro Cup!

Μια υπέροχη χρονιά ολοκληρώθηκε απόψε για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που μετά από ένα ακόμη συγκλονιστικό ντέρμπι ηττήθηκε στην 3η «μάχη» για την 3η θέση της Α1 με 20-19 στα πέναλτι (14-14 η κανονική διάρκεια) από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Η χρονιά είναι υπέροχη και άκρως επιτυχημένη έστω και αν δεν είχε το φινάλε που όλοι θα ήθελαν. Ο Απόλλων Σμύρνης του Νίκου Δεληγιάννη με άκρως νεανικό και ανανεωμένο το περασμένο καλοκαίρι ρόστερ πέτυχε σπουδαία πράγματα στα οποία θα αναφερθούμε εκτενώς τις επόμενες ημέρες.

Επιγραμματικά, ωστόσο, να αναφέρουμε τη φοβερή πορεία στα προκριματικά του Champions League, την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου για 4η σερί χρονιά, την ιστορική πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού στον 2ο Ημιτελικό του Πρωταθλήματος, την είσοδο στο νέο αγωνιστικό «σπίτι» στο Σεράφειο που γέμισε με κόσμο και (το σημαντικότερο) με πολλά μικρά παιδιά των Ακαδημιών στις εξέδρες, τους εκκολαπτόμενους νέους Απολλωνιστές!

Αυτό συνέβη και σήμερα. Ο κόσμος του Απόλλωνα έδωσε βροντερό «παρών» στις εξέδρες (μαζί, ξανά, και παιδιά των Ακαδημιών) και στο τέλος αποθέωσαν με συνθήματα και χειροκρότησαν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο για την επιτυχημένη αυτή πορεία που ολοκληρώθηκε απόψε με την κατάκτηση της 4ης θέσης της Α1 για τη σεζόν 2021-2022, που συνδυάζεται, βεβαίως, με το εισιτήριο για το Euro Cup της νέας σεζόν. Μετά το τέλος παίκτες και προπονητές κλείστηκαν στα αποδυτήρια με το κλίμα συγκίνησης να είναι διάχυτο.

Το αποψινό ματς ήταν συγκλονιστικό και πάλι με τον Απόλλωνα να προηγείται 4-1 στην πρώτη περίοδο και 6-4 στο ημίχρονο, για να γυρίσει ο Πανιώνιος το ματς στην 3η (11-9) και να προηγηθεί και με 13-11 στην 4η. Ο Απόλλων επέστρεψε και με γκολ του Γκουσάροφ στα 15’’ πριν τη λήξη έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου χρειάστηκαν 7 εκτελέσεις για να νικήσει ο Πανιώνιος με 6-5 και συνολικό σκορ 20-19.

Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης 20-19 (1-4, 3-2, 7-3, 3-5, 6-5 πεν.)

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Σπούνερ 1, Μπραίμης, Νταλάπας, Καλαϊτζής 2, Μουρατίδης 1, Παπάκος Ι. 2, Μοσκόφ 6, Δήμου Τ. 5, Καζάκος, Καπετανάκης, Ζουρίδης, Κουκούνης

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροβ 1, Χονδροκούκης 5, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 4, Τσολακούδης, Σολανάκης 5, Δραγώνας, Τουρκομενής, Κότσκαρ

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728