Στα ημιτελικά και Ευρωπαίος για 4η σερί σεζόν ο Απόλλων, που πέρασε… φουριόζος από την Ηλιούπολη!

 

 


Στα ημιτελικά και Ευρωπαίος για 4η σερί σεζόν ο Απόλλων, που πέρασε… φουριόζος από την Ηλιούπολη!

Την ανωτερότητά του και στον 2ο Προημιτελικό της Α1 των Ανδρών έναντι του Υδραϊκού επιβεβαίωσε ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, που νικώντας απόψε με 15-9 στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος και παράλληλα το ευρωπαϊκό εισιτήριο (για τη νέα χρονιά) για 4η σερί σεζόν!

Απόδειξη πως ο Απόλλων έχει εδραιωθεί για τα καλά στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, με τους παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη να βγάζουν και απόψε στο νερό την ποιότητά τους.

Μπορεί στο πρώτο οκτάλεπτο η άμυνα να μην λειτούργησε όπως θα ήθελε ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας», αλλά η επίθεση.. πέταγε φωτιές (4-5). Βελτιώνοντας ακολούθως την προσήλωση στα αμυντικά  καθήκοντα και συνεχίζοντας να έχει πλουραλισμό στην επίθεση, προεξάρχοντος του Μανώλη Σολανάκη (τρία γκολ, τρία κερδισμένα πέναλτι), ο Απόλλων έφτασε με άνεση στη νίκη, που ήταν και η 2η στη σειρά με τον Υδραϊκό μετά το 12-8 του Σεράφειου.

Το πάθος που έδειξαν και απόψε οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη ήταν αξιοσημείωτο με πιο χαρακτηριστική φάση του αγώνα την απομάκρυνση με μπλοκ του Αλαμάνου σε επίθεση του Υδραϊκού με τριπλό (!) παραπάνω!

Στους δύο Προημιτελικούς με τον Υδραϊκό έγινε ξεκάθαρο πως ο Απόλλων Σμύρνης, που ούτως ή άλλως είχε εξαιρετική παρουσία σε όλη τη σεζόν, φορμαρίστηκε στην κατάλληλη χρονική περίοδο παίρνοντας με επίδειξη δύναμης το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εξαιρετικοί, όπως και προχθές στο Σεράφειο, ήταν όλοι οι παίκτες με τον αρχηγό Αλέξανδρο Γούνα να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του αγώνα με 4 γκολ.

Πλέον ο Απόλλων Σμύρνης εστιάζει στους ημιτελικούς της Α1, όπου, αρχής γενομένης από το Σάββατο 14 Μαΐου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό (στις δύο νίκες κρίνεται η πρόκριση στους Τελικούς).

Υδραϊκός – Απόλλων Σμύρνης 9-15 (4-5, 1-2, 2-5, 2-3)

Υδραϊκός (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης, Θαλασσινός 1, Κοκκινάκης, Πρέκας 3, Αλμύρας, Μπλάνης, Γιάνκοβιτς 1, Φώσκολος 2, Αντζιτς 1, Αλβέρτης 1, Παρτσόγλου, Τζόκας, Βαλαβάνης

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος 1, Γκουσάροφ 2, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 4, Τσολακούδης, Σολανάκης 3, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728