Το μήνυμα εστάλη! Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ήταν… καταιγιστικός στον πρώτο Προημιτελικό της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών και επικρατώντας με 12-8 στο Σεράφειο κολυμβητήριο – παρουσία περίπου 200 φιλάθλων του – του Υδραϊκού έκανε αποφασιστικό πρώτο… βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά!

Μετά το νωθρό ξεκίνημα, όταν και η ομάδα του Αλίμου προηγήθηκε 2-0, οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη πάτησαν το… γκάζι καταφέρνοντας να προηγηθούν με 6-5 στο ημίχρονο και 11-6 (!) στο τέλος της 3ης περιόδου, για να κάνουν διαχείριση στο τελευταίο οκτάλεπτο φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 12-8.

Η εμφάνιση όλων ήταν εξαιρετική. Ο κόσμος στις εξέδρες έδινε τον παλμό με τους παίκτες να… χορεύουν στο ρυθμό, πανηγυρίζοντας ακόμη περισσότερο και από τα γκολ τις άμυνες που έβγαζαν! Ο Στέφανος Γαλανόπουλος ήταν «κέρβερος» κάτω από τα γκολποστ, όλοι οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους και η νίκη ήρθε ως φυσικό επακόλουθο μετά από μία φοβερή εμφάνισης, σαφώς μία από τις καλύτερες στη χρονιά.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται το προσεχές Σάββατο (7/5, 14:30) στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, με τον Απόλλωνα να στοχεύει στο 2-0 στις νίκες που θα του δώσει και το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος αλλά και στην Ευρώπη (για τη νέα σεζόν).

Πρώτοι σκόρερ της ομάδας με τρία γκολ έκαστος ο αρχηγός Αλέξανδρος Γούνας και ο φουνταριστός Μανώλης Σολανάκης, με όλους τους παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας» να πραγματοποιούν μαγική εμφάνιση και να συμβάλουν τα μέγιστα στην επιτυχία.   

Απόλλων Σμύρνης – Υδραϊκός 12-8 (2-2, 4-3, 5-1, 1-2)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης 2, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 3, Τσολακούδης, Σολανάκης 3, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ

Υδραϊκός (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης, Θαλασσινός, Κοκκινάκης, Πρέκας 1, Αλμύρας, Μπλάνης 1, Γιάνκοβιτς 3, Φώσκολος 2, Αντζιτς, Αλβέρτης 1, Παρτσόγλου, Τζόκας, Βαλαβάνης