Η Απολλωνάρα έγραψε ιστορία! Πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού και τώρα οι… μάγκες τραγουδάνε! (Pics)




Η Απολλωνάρα έγραψε ιστορία! Πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού και τώρα οι… μάγκες τραγουδάνε! (Pics)

 

Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία! Τόσο… απλά! Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία (θα το λέμε ξανά και ξανά), νικώντας, με μάγκικη, ψυχωμένη και μαγική εμφάνιση για πρώτη φορά από το 2017 όταν και προβιβάστηκε στην Α1 των Ανδρών τον Ολυμπιακό με σκορ 10-9! Και δεν το έκανε σε κάποιο τυχαίο παιχνίδι, αλλά στον 2ο Ημιτελικό του Πρωταθλήματος, στο «σπίτι» του, το Σεράφειο Κολυμβητήριο!

Και το πέτυχε παρά τις αντιξοότητες! Με τον προπονητή Νίκο Δεληγιάννη και τον βοηθό του Δημήτρη Μιτελούδη εκτός πάγκου, λόγω της τιμωρίας τους από τον 1ο Ημιτελικό, τον Γαλανόπουλο εκτός με τραυματισμό στο χέρι, αλλά με 15 ήρωες στην αποστολή να δίνουν και την ψυχή τους, να βγάζουν στο νερό την αστείρευτη ποιότητα και το πάθος τους και να υποχρεώνουν τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή εγχώρια ήττα και την πρώτη από άλλη ομάδα πλην της Βουλιαγμένης τα τελευταία 10 χρόνια (από τη Χίο στα πέναλτι τη σεζόν 2011/12). Μάλιστα αυτή ήταν μόλις η 4η ήττα των «ερυθρολεύκων» στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία!!!

Ο Νίκος Δεληγιάννης όργωσε όλο το Σεράφειο και ανακάλυψε 1 εκατομμύριο τρόπους για να περνά τις οδηγίες του στον προπονητή των Ακαδημιών, Γιάννη Παυλάκη που κάθισε στον πάγκο!

Και οι παίκτες τις τήρησαν ευλαβικά. Ήταν μάγκες, και όπως λέει το γνωστό άσμα έκαναν και τον κόσμο στην εξέδρα να τραγουδά: «Κερδίζει ο Απόλλωνας και οι μάγκες τραγουδάνε»!

Η εμφάνιση ήταν μαγική! Απ’ όλους! Ο Απόλλων προηγήθηκε με 7-4 στο ημίχρονο (από 7-3), με 9-6 στα 35’’ πριν το φινάλε της 3ης περιόδου προτού ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει σε 9-9 στα 2:31 για το τέλος. Κάποιοι τότε ίσως να πίστευαν ότι ήρθε η ώρα της ανατροπής΄. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τους μάγκες του Απόλλωνα, που με τη γκολάρα του αρχηγού, Αλέξανδρου Γούνα πήρε ξανά το προβάδισμα στα 27’’!!! Η τελευταία άμυνα απλά δεν γινόταν να μην βγει. Ο τρομερός Καβουσανός έκλεισε τη δεξιά γωνία του, στην οποία ανάγκασε η άμυνα να σουτάρει ο Δερβίσης, η… αποκρουσάρα ήρθε, μαζί με την ιστορική νίκη της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Ακολουθεί, πλέον, ο 3ος Ημιτελικός την προσεχή Τετάρτη στις 21:00 στο Παπαστράτειο!

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 10-9 (4-2, 3-2, 2-3, 1-2)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γούνας 3, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος  

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728