Τη διεκδίκηση της 3ης θέσης της εφετινής Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών σε τρίτο ματς έστειλε ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, που επικράτησε στο κατάμεστο Σεράφειο κολυμβητήριο μετά από νέο συγκλονιστικό ντέρμπι 16-15 του Πανιωνίου, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των μικρών Τελικών του Πρωταθλήματος.

Πλέον τα πάντα θα κριθούν μεθαύριο στις 20:30 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, με το νικητή να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο όπως και το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League και τον ηττημένο την 4η θέση και το «εισιτήριο» που οδηγεί στο Euro Cup.

Απόψε ο Απόλλων Σμύρνης του Νίκου Δεληγιάννη (εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε στον πάγκο) επέβαλε το ρυθμό του σε απόλυτο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 4-1 στην 1η περίοδο και 10-4 στον φινάλε της 2ης!

Στην 3η περίοδο η ομάδα έκανε πολύ κακό αμυντικό παιχνίδι δίνοντας στον Πανιώνιο, που πέτυχε επτά γκολ, τη δυνατότητα να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς, μειώνοντας σε 13-11.

Στην 4η, το ματς έγινε για τα καλά ντέρμπι με τους «κυανέρυθρους» να ισοφαρίζουν σε 14-14 στα 2:49 για τη λήξη, αλλά τότε… μίλησε ξανά η ψυχή των παικτών του Απόλλωνα που με φοβερό γκολ του Βίσκοβιτς (2:22) και ένα επίσης πανέμορφο του αρχηγού (και κορυφαίου σκόρερ με 6 γκολ) Αλέξανδρου Γούνα στα 1:35 κλείδωσαν τη νίκη. Ο Πανιώνιος μείωσε στο τελικό 16-15 με γκολ του Δήμου στα 18’’

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 16-15 (4-1, 6-3, 3-7, 3-4)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 2, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς 2, Γούνας 6, Τσολακούδης 2, Σολανάκης 3, Δραγώνας, Τουρκομένης. Κότσκαρ.

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Σπούνερ 3, Μπραΐμης 2, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 1, Δήμου Τάκης 5, Καπετανάκης 1, Αναγνώστου, Ζουρίδης, Κουκουνάς.