ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

 

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 

Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μία ακόμη γεμάτη σεζόν για τα ποδοσφαιρικά τμήματα του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλωνα Σμύρνης έφτασε στο τέλος της. Περίπου 280 αθλητές έπαιξαν μπάλα με το έμβλημα της ομάδας στο στήθος, έχοντας παράλληλα αληθινή αγάπη για τον αθλητισμό, ήθος και ευγενή άμιλλα.

Η ανδρική ομάδα Απόλλων – Δάφνη κατέλαβε την 3η θέση στον 3ο όμιλο της ΕΠΣΑ, στην παρθενική της συμμετοχή στη Β’ Κατηγορία!

Η Κ16 έφτασε στους 16 της ΕΠΣΑ. Η Κ14 κατέλαβε δύο 2ες θέσεις, ενώ τερμάτισε 2η στον όμιλο της ΕΠΣΑ. Η Κ12 κατέκτησε δύο 3ες θέσεις, ενώ η Κ10 μία 1η και μία 3η. Τέλος, η Κ8 κατέγραψε μία 1η και μία 2η θέση. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

Στο περιθώριο της λήξης της περιόδου, σας παραθέτουμε λίγα λόγια από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχημένης σεζόν.

Γιώργος Κανελλάκης (Έφορος)

«Τον σύλλογο που αγάπησα πρώτα σαν γονιός, όταν πριν από 15 χρόνια πήγα το γιο μου στις Ακαδημίες μας. Από εκείνη την ημέρα δέθηκα με τον Απόλλωνα, έγινα μέλος του και προσπαθώ να συμβάλλω και εγώ με κάθε τρόπο ώστε ο σύλλογός μας να πάει όσο πιο καλά γίνεται, με προτεραιότητα πάντα τα παιδιά. Θέλουμε τα παιδιά μας να περνούν όμορφα, να αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, και επίσης τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΑΣ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να βγάζουμε σωστούς αθλητές με δυνατότητες ώστε να μπορούν αργότερα να απορροφηθούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, τελειώνοντας από την Κ18. Για αυτό άλλωστε και δημιουργήσαμε το ανδρικό τμήμα, με την προοπτική κάποιοι από τους αθλητές να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο με προτεραιότητα πάντα την ομάδα της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης».

Στέλιος Πατσούρης (Β’ Έφορος)

«Ουσιαστικά καλούμε νέα παιδιά να φύγουν από το σπίτι και να βγουν έξω να παίξουν. Να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να πάρουν εμπειρίες που δεν θα βρουν εύκολα. Μας αρέσει να βλέπουμε τα παιδιά χαρούμενα και να περνάνε καλά».

Κώστας Ποζαπαλίδης (Τεχνικός Διευθυντής)

«Προσπαθούμε να μαθαίνουμε στα παιδιά να παίζουν σωστά ποδόσφαιρο. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Όπου και να παίξουμε λένε ότι έχουμε καλά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται σωστά η δουλειά. Σκοπός του Απόλλωνα είναι να βρίσκει λύση για τα παιδιά μετά την Κ18 που είναι απογοητευμένα που δεν μπορούσαν να παίξουν κάπου και ψάχνονταν δεξιά κι αριστερά. Δεν είναι δυνατόν 20 χρονών παιδιά να νιώθουν κορεσμό και απογοήτευση από το ποδόσφαιρο. Ήρθαν εδώ όμως και αναζωογονήθηκαν. Διότι, παρέμειναν στο άθλημα, φοράνε τη φανέλα του Απόλλωνα και αυτό δημιουργεί δέος και στους αντιπάλους, και παράλληλα τους δίνει κίνητρο το ότι είναι μία δεύτερη ευκαιρία».

Γιάννης Καρνής (Αθλητικός Διευθυντής)

«Εγώ φέτος τα περίμενα λίγο σφιγμένα τα πράγματα, αλλά η ανταπόκριση των παιδιών ήταν εντυπωσιακή. Πάμε καλά και είχαμε συνεχώς νέες εγγραφές, παρά τις δυσκολίες κυρίως με την πανδημία. Το καλό είναι ότι τα παιδιά δείχνουν να ξέρουν και να καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Προσπαθούμε κι εμείς να τους το μεταλαμπαδεύσουμε και να τους κάνουμε Απολλωνιστές, γιατί είναι σημαντικό κι αυτό. Για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη. Αυτοσκοπός είναι να έχουν συμμετοχή όλοι».

Τάκης Πεντέλης (Προπονητής Τερματοφυλάκων)

«Έχουμε παιδιά που αξίζεις να δουλεύεις μαζί τους και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Τα έχω σαν παιδιά μου, διότι αν δεν τα δεις σαν παιδιά σου δεν μπορείς να δουλέψεις και να έρθεις σε επαφή μαζί τους. Και το σημαντικότερο είναι να περνάω και μια παιδεία στα παιδιά.

Δεν σας κρύβω ότι όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα παιδιά, πήγαινα σε ψυχολόγο ώστε να δω πώς θα τα αντιμετωπίσω. Γιατί τα παιδιά θέλουν διαπαιδαγώγηση. Δεν είναι απλό πράγμα. Είναι σε μία ηλικία κρίσιμη και πρέπει να είσαι ο δάσκαλος, ο μπαμπάς, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, να σε αγαπήσει».

Θανάσης Αθανασόπουλος (Προπονητής Ανδρικού)

«Η ομάδα αυτή είναι ένα σκαλοπάτι μετά την ακαδημία. Όποια παιδιά έχουν την ικανότητα να στελεχώσουν την ανδρική μας ομάδα, εμείς ανοίγουμε την πόρτα με σκοπό αυτή να στελεχωθεί με παίκτες που έχουν γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στον Απόλλωνα. Έχουμε καλά παιδιά και καλούς ποδοσφαιριστές και το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακό. Είμαστε μια οικογένεια από τη διοίκηση μέχρι και τους γονείς, αν θέλετε».

Μάνος Χατζηροδίτης (Προπονητής Κ18)

«Εγώ θεωρώ ότι η υπερπροστατευτικότητα του γονιού απέναντι στο παιδί, η οποία βέβαια δεν του κάνει καλό, είναι δεδομένη. Έχω πει στους παίκτες μου ότι είμαι εδώ, ανοιχτός να μοιραστούν μαζί μου και να μου πουν ό,τι θέλουν, αλλά δεν δέχομαι ενόχληση από γονέα. Δεν πρέπει να εκπαιδεύουμε μόνο τα παιδιά, αλλά και τους γονείς».

Γιάννης Παπαγιάννης (Προπονητής Κ16)

«Εμείς νοιαζόμαστε για τα παιδιά. Έχουμε επικοινωνία μαζί τους, ρωτάμε αν συμβαίνει κάτι όταν λείπουν, πηγαίνουμε και στο γιατρό αν χρειαστεί, έχουμε γιατρό να τους στείλουμε αν πάθουν κάτι ή τραυματιστούν. Υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον από όλους και όχι τυπικό επειδή απλά τα παιδιά έρχονται και πληρώνουν».

Νίκος Καλογερόπουλος (Προπονητής Κ16)

«Είναι εντυπωσιακό το πώς σέβονται τον εαυτό τους τα παιδιά αυτά. Ήρθα εδώ και στην τρίτη προπόνηση, χωρίς να μπω ακόμη μέσα στο γήπεδο, είχαν ήδη ξεκινήσει προθέρμανση. Με σεβασμό σε αυτό που κάνουν, δομημένη σκέψη και δίχως έπαρση. Και αυτό προϋποθέτει δουλειά».

Σπύρος Τσορώνης (Προπονητής Κ14)

«Κυρίως μας νοιάζει τα παιδιά να απολαμβάνουν το χρόνο τους εδώ, να αποκτήσουν βασικές αρχές όπως η πειθαρχεία, ο σεβασμός, η κοινωνικοποίηση, και μετά έρχεται το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά που έχουν περισσότερο ταλέντο, τα πάμε σε αγωνιστικά τμήματα και ίσως κάποιο αναδειχθεί από την ακαδημία μας. Είναι ευαίσθητες ηλικίες και προσπαθούμε να τα κερδίσουμε, να γίνουμε φίλοι τους, γονείς τους, να τους περάσουμε κάποια πρότυπα ευγενούς άμιλλας».

Πολυχρόνης Βικάτος (Προπονητής Κ10)

«Το κομμάτι της παιδοψυχολογίας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των υπευθύνων, αλλά, επειδή ο Απόλλων κάποιες φορές μας μαζεύει σε κάποια σεμινάρια, μαθαίνουμε καινούργια πράγματα τα οποία τα εφαρμόζουμε σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες γνώσεις μας. Και στον Απόλλωνα υπάρχουν άνθρωποι με παιδαγωγικές ειδικότητες οι οποίοι είναι εξαιρετικοί συνεργάτες και πολύ καλοί φίλοι και μας βοηθάνε με τις γνώσεις τους».

Στέφανος Δημητρακόπουλος (Προπονητής Κ10)

«Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο μέχρι και πρόσφατα, αλλά, πιστέψτε με, αυτό που κάνω είναι το ίδιο ωραίο γιατί και πάλι ασχολείσαι με την μπάλα. Ίσα-ίσα που ο ρόλος αυτός σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά κάποια πράγματα. Για εμάς είναι μεγάλη ευθύνη που έχουμε στα χέρια μας παιδιά αυτών των ηλικιών, αλλά είναι παράλληλα και πολύ ωραία ευθύνη».

Χρήστος Κανελλάκης (Αρχηγός Ανδρικού)

«Εμείς ερχόμαστε εδώ καθαρά επειδή μας αρέσει το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να κερδίζουμε αλλά δεν υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού. Εγώ πραγματικά θα συμβούλευα όποιο παιδί αγαπάει το ποδόσφαιρο να έρθει σε αυτήν την ομάδα. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί, να πάρει συμμετοχές και από εκεί και πέρα ή να χαρεί την μπάλα του εδώ ή να πάει και πιο ψηλά. Είναι σπουδαίοι οι άνθρωποι εδώ και φυσικά ο προπονητής μας, ο κ. Θανάσης, ο οποίος, πέραν από όλα, είναι δίκαιος άνθρωπος».

Κωνσταντίνος Ροκάκης (Ποδοσφαιριστής Κ16)

«Εγώ πιστεύω ότι στον Απόλλωνα μπορείς να μάθεις κάτι παραπάνω από τα τετριμμένα. Αν πας σε οποιαδήποτε άλλη μέση ακαδημία απλά μαθαίνεις τα βασικά και μένεις στάσιμος. Εδώ πιστεύω μαθαίνουμε πολύ περισσότερα από τα απλά ποδοσφαιρικά, όπως είναι η πειθαρχεία, η συμπεριφορά, η αθλητική παιδεία. Αυτό μας έχει βοηθήσει και στο να μη φανατιζόμαστε με τις ομάδες που αγαπάμε».

Γιάννης Μιχαλόπουλος (Τερματοφύλακας Κ16)

«Εγώ είμαι σχεδόν τρία χρόνια εδώ. Μέσω του κ. Τάκη Πεντέλη έχω γίνει αυτό που είμαι σήμερα, διότι δεν είχα καμία επαφή με το τέρμα. Έπαιζα μέσα πιο παλιά. Ο σύλλογος αυτός είναι πολύ ωραίος, εάν κάποιος με ρωτούσε, εννοείται θα του έλεγα να έρθει. Έχει πολύ καλούς προπονητές και ένα πολύ ωραίο σύστημα λειτουργίας σχετικά με το πώς θα εκπαιδευτούν τα παιδιά και ως παίκτες και ως άνθρωποι».

Χρήστος Τσαλιγόπουλος (Ποδοσφαιριστής Κ14)

«Είμαστε μία οικογένεια και ευχαριστιόμαστε να παίζουμε ποδόσφαιρο μαζί. Είναι σημαντικό που δουλεύουμε με αυτούς τους προπονητές, οι οποίοι μας μαθαίνουν πολλά πράγματα και εκτός ποδοσφαίρου. Μας μαθαίνουν πώς να συμπεριφερόμαστε στους συμπαίκτες και τους αντιπάλους μας. Από τους γονείς μου μπορεί να ακούσω μερικές παρατηρήσεις επί του ποδοσφαίρου, αλλά το σημαντικό είναι να τα καταλαβαίνω και εγώ ο ίδιος τα λάθη μου».

Σπύρος Κομνηνάκης (Ποδοσφαιριστής Κ12)

Κλήθηκε στη Μεικτή Αθηνών

«Το κλίμα εδώ είναι πολύ θετικό. Δουλεύουν πολύ καλοί προπονητές, από τους οποίους δεν έχουμε κανένα παράπονο. Κάθε φορά ανυπομονώ να έρθω στην προπόνηση γιατί μου αρέσει που δουλεύουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Περνάμε πολύ όμορφα και συνεργαζόμαστε πολύ καλά και μεταξύ μας αλλά και με τον προπονητή μας. Σπάνια θα μας δεις να διαφωνούμε έντονα ή να τσακωνόμαστε».












 

Συνέντευξη: Μάριος Μάντζος

Φωτογράφιση: Βαγγέλης Ζαρδής Παρασκευάς Δημητρακόπουλος

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728