Ο Σύλλογος Παλαιμάχων «Απόλλων Σμύρνης» τίμησε τον παλαιό άσο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΡΑΚΟΥΛΗ (Pics)

 


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων «Απόλλων Σμύρνης»
τίμησε τον παλαιό άσο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΡΑΚΟΥΛΗ (Pics)

Έγινε χθες στο γήπεδο του Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης «Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ», μια άκρως συγκινητική εκδήλωση τιμής για τον παλαίμαχο άσο του Απόλλωνα Σμύρνης και της Εθνικής Ομάδας, -ίσως τον κορυφαίο εξτρέμ  της εποχής του- Βασίλη Μαστρακούλη.

Της εκδήλωσης προηγήθηκαν τα παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης, τα οποία με την παρουσία τους έδωσαν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του Συλλόγου.

Οι παρουσίες των παλαιμάχων πολλές, ινδάλματα του ελληνικού ποδοσφαίρου που οι παλαιότεροι είχαμε την τύχη να τους θαυμάσουμε, τότε που ο Απόλλων ήταν παντοδύναμος.

Παρευρέθηκαν και αγωνίστηκαν προς τιμή του Βασίλη Μαστρακούλη, ξυπνώντας μνήμες από το ένδοξο παρελθόν, οι παλαίμαχοι άσοι του Απόλλωνα Σμύρνης: Παπάζογλου, Κορωνάρχης, Ασημακόπουλος, Πορίχης, Αρδίζογλου, Αποστόλου, Βλάχος, Παντέλης, Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντίνου, Βλασσόπουλος, Κύργιας, Βρεττός, Συγγελάκης, Πυροσβέστης, Ζουμπαντόπουλος Νίκος και Βασίλης, Τσιγκούλης, Καρούλιας, Μασίκας, Δοντάς, Κολιτσιδάκης, Μπέριος, Καρασαββίδης, Χατζής, Σκούρας, Πικουλίδης, Ξανθόπουλος, Αλέξης, Αθανασιάδης, Εμμανουήλ, Αργυρίου, Αθανασόπουλος, Φαμπιάτος, Λουκάς, Ράμμος, Γεωργαράς, Βελέντζας, Ροπόκης, Λέλος, Ντούσης, Λεπτοκαρύδης, Ασφής, Κατσούλης, Λινάρδος, Τσιβόγλου (υιός), Μαυρόπουλος (υιός και εγγονός), Μανίκας, Θεοδωρίδης.  

Ο Βασίλης  Μαστρακούλης βραβεύτηκε σε μία συγκινητική τελετή, ενώ ακολούθησε αγώνας των παλαιμάχων του Απόλλωνα και αυτών της Εθνικής Ελλάδος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, ο τέως πρόεδρος του Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης Κώστας Παπαγεωργίου,ο προπονητής μας Μπάμπης Τεννές,ο Απόστολος Κόντος, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, Μανόλης Πρωτονοτάριος Αντιδήμαρχος Γαλατσίου, ο Αντώνης Γλύκας Αρχηγός των παλαιμάχων του Ολυμπιακού και Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, εκπρόσωποι Δήμων , συλλόγων παλαιμάχων και πολλοί πρώην συμπαίκτες του Β. Μαστρακούλη, ο οποίος  τίμησε με τη σειρά του τον Παναγιώτη Κελεσίδη, τον τέως πρόεδρο του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης Κώστα Παπαγεωργίου και άλλους.


 

Παρακάτω παραθέτουμε δηλώσεις παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και παραγόντων, που παραχώρησαν στον αθλητή Στίβου του Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης Μάριο Μάντζο για την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου.

 

Βασίλης Μαστρακούλης

«Για μένα είναι μεγάλη ευχαρίστηση γιατί βλέπω ότι, μετά από τόσα χρόνια, όχι μόνο εισέπραξα αλλά εξακολουθώ και εισπράττω αγάπη και σεβασμό. Και αυτό αποδεικνύεται με τη σημερινή προσέλευση του κόσμου. Θέλω να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Είναι απίστευτη εικόνα να βλέπω τόσα παιδιά που έχουν περάσει από τα χέρια μου και η ευχαρίστηση γίνεται πολλαπλή.

Εύχομαι ο Απόλλων να επανέλθει και πάλι στη μεγάλη κατηγορία, να ζήσουμε ξανά όμορφες στιγμές και μακάρι το συναίσθημα που ένιωσα και νιώθω εγώ σήμερα να το νιώσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές».

Χρήστος Αρδίζογλου

«Εγώ δεν έχω παίξει μαζί με τον Μαστρακούλη, ούτε τον έχω προλάβει. Βλέπω όμως πόσο πολύ τον αγαπούν τα παιδιά και αυτό λέει πολλά. Είναι τιμή μας που παίζουμε για έναν θρύλο του Απόλλωνα. Και υπάρχουν και πολλοί ακόμη θρύλοι τους οποίους εγώ, πιτσιρικάς, σε αυτό εδώ το γήπεδο τους έβλεπα. Γερούκαλης, Πορίχης, Βερτσώνης, Σιμιγδαλάς και όλα αυτά τα παιδιά είχαν μεγάλη ομάδα. Τιμούμε λοιπόν σήμερα έναν τέτοιο θρύλο. Και καλό είναι να τους τιμούμε εν ζωή!»

Γιώργος Εμμανουήλ

«Είναι μία εκδήλωση που θέλαμε πολύ καιρό να την κάνουμε για τον ποδοσφαιρικό μας πατέρα. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ήρθαν πάρα πολλά παιδιά από τους παλαίμαχους. Μακάρι να συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιες εκδηλώσεις και να υπάρχει ενδιαφέρον αντίστοιχο με σήμερα».

Θοδωρής Αλέξης

«Είναι μεγάλη στιγμή για όλους τους ποδοσφαιριστές, παλαιότερους και νεότερους, του Απόλλωνα. Είναι δική μας τιμή που είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον μεγάλο Βασίλη Μαστρακούλη. Ευτυχώς είναι όλα καλά, ήρθαν πολλά παιδιά. Είναι καλό να συμβαίνουν τέτοιες εκδηλώσεις γιατί βοηθούν εκτός των άλλων και σε σύσφιξη σχέσεων».

Γιάννης Αποστόλου

«Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα σήμερα. Ο κυρ Βασίλης είναι μία ζωντανή ιστορία της ομάδας και αισθάνομαι πραγματικά πάρα πολύ όμορφα που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Όσες στιγμές μπορώ και έρχομαι στο γήπεδο του Απόλλωνα συγκινούμαι γιατί το όνομα που έχω κάνει το οφείλω καθαρά και μόνο στην ιστορία αυτής της ομάδας. Να ευχαριστήσω τον κόσμο που για άλλη μία φορά δείχνει την αγάπη του προς το πρόσωπό μου. Νομίζω ότι έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι στην ιστορία αυτού του συλλόγου και δεν θα μπορούσα να λείψω από μία τόσο μεγάλη στιγμή.

Είμαι πολύ συγκινημένος. Ο Βασίλης Μαστρακούλης πέραν από ένας μεγάλος παίκτης και προπονητής αποτελεί έναν σπουδαίο άνθρωπο. Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω για εκείνον. Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό για εκείνον, με αγκάλιασε από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ, με βοήθησε σε αρκετά πράγματα και θα είναι για πάντα στην καρδιά μου.

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει σήμερα, αλλά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι έχει αλλάξει η ομάδα μου. Λείπει πάρα πολύ το ελληνικό στοιχείο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι οι μεγάλες διακρίσεις στην ιστορία του Απόλλωνα επετεύχθησαν με πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έπαιζαν για τη φανέλα και γνώριζαν την ιστορία της ομάδας».

Δημήτρης Κωνσταντίνου

«Είναι τιμή μου που προσκλήθηκα να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο σπουδαία ονόματα παλαιμάχων του Απόλλωνα. Αποτελεί χρέος μας να τιμήσουμε τον Βασίλη Μαστρακούλη. Έχω περάσει και εγώ από την ομάδα πέντε χρόνια, επομένως σημαίνει και για εμένα πολλά η σημερινή μου παρουσία. Είναι μία πολύ όμορφη γιορτή, είναι πάντοτε ωραίο σαν εικόνα να γυρίζουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο στο οποίο πέρασαν τόσες στιγμές και να ξαναφορέσουν την ίδια φανέλα».

Νίκος Τσιαντάκης

«Είναι μεγάλη χαρά να συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια όπου μπορούμε να τιμούμε μεγάλες προσωπικότητες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που παρευρίσκονται σε αυτές τις εκδηλώσεις και πρέπει να οργανώνουμε τέτοιες όσο πιο συχνά γίνεται. Αισθάνομαι πολύ ευτυχής σήμερα. Είναι και για εμάς ευκαιρία να συναντηθούμε και να τα πούμε γιατί όσο περνάει ο καιρός χανόμαστε. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι που μας κρατάνε κοντά μεταξύ μας».

Πόλης Αφρουδάκης

«Ο Μαστρακούλης είχε ένα στοιχείο που δεν είχε κανείς ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Έπαιζε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Πρώτα έκανε την ντρίμπλα, τους τραβούσε όλους στο αράουτ και μετά έκοβε προς τα μέσα και πήγαινε για το γκολ. Ήταν ένα καθαρόαιμο εξτρέμ και δούλευε πολύ.

Θα σου πω μια ιστορία. Μια φορά βρεθήκαμε με τον Γκάλη σε μία βράβευση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του είπα “σας οφείλω πάρα πολλά γιατί και τα τρία μου παιδιά ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό χάρη σε εσάς”. Αφού με ευχαρίστησε, μου είπε κάτι πολύ σπουδαίο: “Όταν πήγαινα εγώ στο γυμναστήριο ή έκανα διπλές προπονήσεις οι άλλοι με κοιτούσαν σαν τρελό”. Εκεί ακριβώς ξεχώριζε και ο Μαστρακούλης εκείνη την περίοδο. Είχε το μυαλό και γυμναζόταν από μόνος του και γι’ αυτό είχε αυτήν τη φυσική κατάσταση τότε. Είχε το ταλέντο, αλλά δούλεψε πάρα πολύ».

Αριστογείτων Κουρκουτάς

«Ο Βασίλης Μαστρακούλης, για εμάς τους νεότερους, αποτελεί έναν άνθρωπο που, μπορεί να μην τον είδαμε να αγωνίζεται, όμως έχουμε ακούσει πάρα πολλά για εκείνον. Και αυτό το οποίο σίγουρα ξέρουμε και μπορούμε να αναγνωρίσουμε είναι ότι δεκάδες άτομα της ηλικίας μας έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την προπονητική του καριέρα, για το πόσα παιδιά έχει βγάλει στον Απόλλωνα. Και αυτό που μας έχει κάνει εντύπωση είναι ότι συναντάμε ανθρώπους οι οποίοι έλεγαν όλοι “έπαιζα πιτσιρικάς στον Απόλλωνα όταν ήταν ο Μαστρακούλης”. Και όλοι αυτοί μιλούν μόνο για εκείνον. Ευχόμαστε ο άνθρωπος να είναι καλά, να ζήσει ακόμη πολλά χρόνια και η σημερινή ημέρα να τον γεμίσει με χαρά».

Φωτογράφιση: Βαγγέλης Ζαρδής https://photos.app.goo.gl/qzrNMviZEowZtTkW6


 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728