«Έκλεισε» στα 2 μ. με τον Μυρίλο ο Απόλλων Σμύρνης!

 



 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 13-07-2022

 

«Έκλεισε» στα 2 μ. με τον Μυρίλο 

ο Απόλλων Σμύρνης!

 

Το δίδυμο των φουνταριστών της για τη σεζόν 2022-2023… έκλεισε η «ελαφρά ταξιαρχία». Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση του αργυρού Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων, Αναστάση Μυρίλου, ο οποίος θα πλαισιώσει στα 2 μέτρα τον εν ενεργεία διεθνή με την Εθνική Ανδρών, Μανώλη Σολανάκη!

Ο γεννηθείς στις 19/12/2004 ύψους 1,95 μ. Αναστάσης Μυρίλος ξεκίνησε την υδατοσφαίριση το 2014 στις ακαδημίες του Πανιωνίου (4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2019) προτού μετακομίσει στον Ολυμπιακό. Εκεί συνέχισε να διαπρέπει αγωνιζόμενος ως φουνταριστός κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νέων Ανδρών σε ηλικία μόλις 15 ετών, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των Εφήβων την ίδια χρονιά (2020). Το 2021 πανηγύρισε την 2η και 3η θέση με τον Ολυμπιακό σε Εφήβους και Νέους Άνδρες αντίστοιχα και πέρυσι εντάχθηκε στην ανδρική ομάδα του ΓΣ Περιστερίου, αγωνιζόμενος ως δεύτερος φουνταριστός και αποκτώντας εμπειρία στην Α1 των Ανδρών.

Είναι διεθνής από την κατηγορία των Παίδων (4η θέση στο ευρωπαϊκό του 2019 στη Βουλγαρία). Μάλιστα στις αρχές του Σεπτέμβριου του 2021 και σε ηλικία μόλις 16 (!) ετών αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πράγας. Ακολούθως ενσωματώθηκε εκ νέου στην Εθνική Εφήβων για το ευρωπαϊκό της Μάλτας, όπου στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2021 αναδείχθηκε αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης!

Συνεχίζει να αποτελεί ενεργό μέλος της, προετοιμαζόμενος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου που θα γίνει στις αρχές του Αυγούστου, μετέχοντας, επίσης, τον περασμένο Ιούνιο στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας, όπου η Εθνική Εφήβων κατέκτησε την 5η θέση.

Ο 18χρονος (τον Δεκέμβρη) Αναστάσης Μυρίλος στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Απόλλωνα, τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που θα φοράω τη νέα σεζόν το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης. Θα βρεθώ δίπλα σε έμπειρους παίκτες υπό την καθοδήγηση του προπονητή Νίκου Δεληγιάννη.

Εύχομαι και ευελπιστώ να ανταποκριθώ με επιτυχία στις απαιτήσεις του προπονητή και να συμβάλω σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Προσωπικός μου στόχος είναι η καθημερινή μου εξέλιξη. Πιστεύω ότι η αξία του αθλητή "μετριέται" στον αγώνα αλλά και μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς και ότι η επιτυχία χτίζεται μέρα με τη μέρα. Σκληρή προπόνηση, προσήλωση στους στόχους, επιμονή και σεβασμός στην ομάδα θεωρώ πως είναι τα προαπαιτούμενα για θετικό αποτέλεσμα. Ανυπομονώ για την έναρξη της φετινής αθλητικής χρονιάς και εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική περίοδο».

Ο Απόλλων Σμύρνης ολοκλήρωσε μία μεταγραφή με… παρόν και μέλλον και συνεχίζει ακάθεκτος την ενίσχυσή του, με τις υπόλοιπες προσθήκες να ακολουθούν σύντομα.

 

Σύντομο βιογραφικό

Αναστάσης Μυρίλος

 

Ημερομηνία Γέννησης: 19-12-2004

Ύψος: 1.95 μ.

Θέση: Φουνταριστός

 

Προηγούμενες ομάδες

Ακαδημίες Πανιωνίου και Ολυμπιακού

Α1 Ανδρών

ΓΣ Περιστερίου 2021-2022

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728