Απαιτητική κλήρωση στο Euro Cup – Δεληγιάννης: «Θα πάμε να προκριθούμε»!

 

 



Απαιτητική κλήρωση στο Euro Cup – Δεληγιάννης: «Θα πάμε να προκριθούμε»!

Από τη Βαρκελώνη, το διάστημα 13 έως τις 16 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Απόλλωνα Σμύρνης! Σήμερα, στο Σπλιτ της Κροατίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε από τη LEN η κλήρωση του 1ου προκριματικού γύρου του Euro Cup με την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» να διατηρεί την παράδοση των απαιτητικών κληρώσεων και να μπαίνει στον όμιλο της Βαρκελώνης.

Στην 4η (συνεχόμενη) ευρωπαϊκή παρουσία του ο Απόλλων Σμύρνης θα αντιμετωπίσει στον 4ο όμιλο την οικοδέσποινα Μεντιτεράνι, την ιταλική Τεργέστη, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Βαζούτας από την Ουγγαρία και τη σλοβακική Κόζιτσε. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στον 2ο προκριματικό γύρο του Euro Cup, που θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου, ενώ οι δύο τελευταίες θα συνεχίσουν στο νεοσύστατο Challenger Cup (11-13 Νοεμβρίου).

«Δεν είναι εύκολη η κλήρωση, αλλά έχουμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα» τόνισε αρχικά ο Νίκος Δεληγιάννης, μιλώντας στο www.apollonwaterpolo.gr και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας πως ο Απόλλων θα πάει στη Βαρκελώνη με μοναδικό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro Cup:

«Είχαμε μια ελπίδα να έχουμε περισσότερο χρόνο αν μας ευνοούσε η κλήρωση με πιο βατούς αντιπάλους. Τώρα καλούμαστε να είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα και γι’ αυτό πρέπει να… τρέξουμε. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για όλες τι ομάδες, αλλά, όπως κάναμε και πέρυσι, θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας.

Η Ευρώπη για εμάς είναι ζητούμενο και δεν θα πάμε για τη συμμετοχή ή για να έχουμε απλά μια καλή και αξιοπρεπή παρουσία. Θα πάμε να προκριθούμε…»!

Αναφορικά με τους αντιπάλους, μεταξύ άλλων να αναφέρουμε ότι, η Μεντιτεράνι πέρυσι ήταν 5η στη βαθμολογία του ισπανικού Πρωταθλήματος με σημαντικές νίκες στη διάρκεια της σεζόν, ο Ερυθρός Αστέρας (και περυσινός αντίπαλος του Απόλλωνα στον 2ο προκριματικό του Champions League) έπαιζε στους ομίλους του CL, η Τεργέστη 3η στην κανονική διάρκεια της ιταλικής Serie A και 4η μετά τους μικρούς Τελικούς, η Βαζούτας 5η στην κανονική διάρκεια του πολύ δυνατού ουγγρικού πρωταθλήματος και 6η μετά τα πλέι οφ, ενώ η Κόζιτσε 3η στο σλοβακικό πρωτάθλημα.

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728