Ιδανική πρεμιέρα στην Α1 με εντυπωσιακό διπλό στα Χανιά για τον Απόλλωνα και τώρα… Ευρώπη!

 



Ιδανική πρεμιέρα στην Α1 με εντυπωσιακό διπλό στα Χανιά για τον Απόλλωνα και τώρα… Ευρώπη!

 

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο 37ο Πρωτάθλημα της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, που επικράτησε με 14-6 του ΝΟΧ στο κολυμβητήριο Χανίων για την 1η αγωνιστική του Β’ Ομίλου.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη βρέθηκε δύο φορές στο ξεκίνημα πίσω στο σκορ με 1-0 και 2-1 (στα 4:33), αλλά ύστερα δεν κοίταξε… ξανά πίσω πετυχαίνοντας επτά αναπάντητα γκολ για το 8-2 στα 4’ πριν το ημίχρονο! Μάλιστα δέχτηκε ξανά γκολ μετά από 13 λεπτά, όταν τα Χανιά μείωσαν σε 8-3 στα 2:13!

Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν το 9-4 υπέρ του Απόλλωνα, που διεύρυνε το προβάδισμά του στα επτά γκολ (4-11) στο τέλος του 3ου οκταλέπτου, μη δεχόμενος κάποιο σε αυτό το διάστημα. Η «ελαφρά ταξιαρχία», με τον Βασίλη Καβουσανό να παίρνει τη θέση του Στέφανου Γαλανόπουλου κάτω από τα δοκάρια στην 4η περίοδο, κέρδισε ξανά το επιμέρους σκορ (2-3) φτάνοντας στο τελικό 14-6 υπέρ της.

Ο Μπογκντάνοβιτς που επέστρεψε ως αντίπαλος στα Χανιά και ο Αλαμάνος ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Απόλλωνα με τρία γκολ έκαστος. Δύο σημείωσε, κερδίζοντας παράλληλα πολλές αποβολές, ο αρχηγός Μανώλης Σολανάκης (που ξεκίνησε την καριέρα του από τα Χανιά), δύο ο Γαρδίκας και δύο ο Γωνιωτάκης, ενώ από ένα οι Χονδροκούκης και Βίτσκοβιτς. Άπαντες έπαιξαν εξαιρετικά, προσφέροντας στην επίτευξη του «διπλού» και αναδεικνύοντας το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει (εκτός των άλλων) αυτήν την ομάδα.

Το πρώτο ματς στη σεζόν ήταν νικηφόρο, λοιπόν, για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που, πλέον, έχει μπροστά του την πρόκληση του 1ου προκριματικού γύρου του Euro Cup στη Βαρκελώνη από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου.

Τον αγώνα παρακολούθησε από τις εξέδρες ο Γιώργος Αφρουδάκης, που κάθισε μαζί με τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων και Νέων Ανδρών (και πρώην των Χανίων) Ηλία Μαχαίρα.

ΝΟ Χανίων – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 6-14 (2-4, 2-5, 0-2, 2-3)

ΝΟ Χανίων (Μάνθος Βουλγαράκης): Λεβεντάκης, Σπάχιτς, Πολύζος, Μητράκης, Αγιωργούσης 2, Μπατάκης, Νικολαΐδης 1, Χαριτάκης 2, Ντα Σίλβα 1, Σολεϊμένιπακ, Παππάς, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Τζανάκης, Μαραγκουδάκης.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 3, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Δίπλαρος, Μυρίλος, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 1, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

Πηγή φωτογραφιών: nox.gr





Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728