«Άγγιξε» την ανατροπή, αλλά ηττήθηκε στο τέλος σε ματς «θρίλερ» ο Απόλλων

 



«Άγγιξε» την ανατροπή, αλλά ηττήθηκε στο τέλος 

σε ματς «θρίλερ» ο Απόλλων

 

Μια «ανάσα» από μία επική ανατροπή έφτασε ο Απόλλων Σμύρνης, που επέστρεψε από το εις βάρος του 9-6 ισοφαρίζοντας σε 9-9 στα 1:29 για τη λήξη την οικοδέσποινα Μεντιτεράνι, αλλά τελικώς ηττήθηκε με 10-9 με γκολ των γηπεδούχων στα 50’’, μετά από κόντρα φάουλ και ακολούθως αποβολή, που σφυρίχτηκε εις βάρος των κυανόλευκων.

O αγώνας, που έγινε στην πισίνα Josep Vallès» της Βαρκελώνης για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του 1ου προκριματικού γύρου του Euro Cup, ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν από την αρχή πολύ σκληρή άμυνα, δεχόμενοι ποινές, που δεν εκμεταλλεύτηκε στο βαθμό που θα ήθελε η «ελαφρά ταξιαρχία».

Αν και ο Απόλλων, που παρατάχθηκε με τον Βασίλη Καβουσανό κάτω από τα δοκάρια, προηγήθηκε 1-0 (Μόκκας το γκολ), η Μεντιτεράνι πέρασε μπροστά με 3-1 πριν το 3-3 (δύο γκολ του Αλαμάνου) της 1ης περιόδου.

Στην 2η οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο έως ότου ο Σολανάκης κάνει το 4-3 στα 34’’ πριν το ημίχρονο, αλλά οι Ισπανοί απάντησαν με γκολ στα 6’’ (4-4).

Η 3η περίοδος ήταν η κακή αμυντικά για την «ελαφρά ταξιαρχία», που έχασε με αντικατάσταση τον Μόκκα, ο οποίος αρχικά χρεώθηκε με αποβολή και στη συνέχεια με πέναλτι, καθώς θεώρησαν οι διαιτητές ότι παρενόχλησε βγαίνοντας αντίπαλο. Τότε (4:19) έγινε το 6-5 για την Μεντιτεράνι, που έκλεισε την 3η περίοδο με το υπέρ της 8-6 (μείωσε ο Γωνιωτάκης στα 23’’).

Στην 4η οι Ισπανοί έκαναν το 9-6 στα 6:50, για να ξεκινήσει τότε η ψυχωμένη αντεπίθεση του Απόλλωνα, που με γκολ των Γαρδίκα, Χονδροκούκη και Γωνιωτάκη ισοφάρισαν σε 9-9 στα 1:29!

Ο Καβουσανός έκανε μεγάλη απόκρουση στα 59’’, αλλά οι διαιτητές σφύριξαν κόντρα φάουλ και αποβολή ακολούθως στον Σολανάκη στα 52’’ και στα 50’’ ο Τόρες σκόραρε στον παραπάνω για το 10-9. Μάλιστα ο αρχηγός του Απόλλωνα χρεώθηκε με αποβολή με αντικατάσταση αμέσως μετά το γκολ για διαμαρτυρία στα 50’’. Ακολούθησε χαμένη επίθεση των κυανόλευκων, τάιμ άουτ στα 34’’ των Ισπανών, που προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα και μεγάλη απόκρουση του τερματοφύλακά τους (όπως είχε κάνει και νωρίτερα) σε σουτ του Μπογκντάνοβιτς στον παραπάνω ακριβώς με τη λήξη.

Η ευκαιρία χάθηκε και, πλέον, ο Απόλλων παίζει «τελικό» το πρωί του Σαββάτου (15/10) στις 10:30 – και σε διάστημα μικρότερων των 12 ωρών από τη λήξη του σημερινού ματς – με την Τεργέστη. Αύριο το απόγευμα στις 18:30 θα αντιμετωπίσει και τον Ερυθρό Αστέρα στο 3ο του ματς σε 21 ώρες.

Απόλλων Σμύρνης – Μεντιτεράνι 9-10 (3-3, 1-1, 2-4, 3-2)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 2, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Μυρίλος, Σολανάκης 1, Καβουσανός 

Μεντιτεράνι (Τζιαζίλ Μαρτίνεθ): Ματαρεντόνα, Γκαρσία 1, Λινάρες 2, Εστέβες, Πράτ 2, Κόρρες, Ρόκα 1, Μακ Κετ, Ράντιτς 1, Πέρεθ 2, Πουέγιο, Τόρρες 1, Ορτέγκα

Η βαθμολογία

1.Βαζούτας 6

2.Ερυθρός Αστέρας 6

3.Τεργέστη 3

4.Μεντιτεράνι 3

———————

5.Απόλλων Σμύρνης 0

6.Κόζιτσε 0

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728