Με γκολάρα του Σολανάκη στην εκπνοή ο Απόλλων πήρε το ντέρμπι με τον Πανιώνιο! (Vid+Pics)

 

Με γκολάρα του Σολανάκη στην εκπνοή ο Απόλλων πήρε το ντέρμπι με τον Πανιώνιο! (Vid+Pics)

Με παλικαρίσιο και χρυσό γκολ (και τι γκολ) του αρχηγού Μανώλη Σολανάκη μετά από πάσα του Διονύση Μπραΐμη στα 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Απόλλων Σμύρνης πήρε – παρουσία 250 φιλάθλων – τη μεγάλη νίκη με 12-11 επί του Πανιωνίου στο Σεράφειο στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 1ου γκρουπ της Β’ Φάσης!

Μια νίκη σπουδαία, που φέρνει την «ελαφρά ταξιαρχία» στο -1 στην κατάταξη από το σημερινό της αντίπαλο και ολοκληρώνει με «μαγικό» τρόπο ένα εξίσου μαγικό τετραήμερο μετά και την επικράτηση στον αγώνα – γιορτή επί της Γαλατασαράι για τα Προημιτελικά του Challenger Cup!

Ο Απόλλων μπήκε αποφασισμένος από την αρχή στο ντέρμπι μετατρέποντας το εις βάρος του 3-2 στα μισά της 1ης περιόδου σε 5-3 υπέρ του, με «όπλα» του την άμυνα μπετόν, τον – σε ένα ακόμη ματς – εκπληκτικό Γαλανόπουλο και την επίθεση που πέταγε «φωτιές»! Ειδικά στην άμυνα τα μπλοκ πανηγυρίζονταν σαν γκολ απ’ όλους, σε μια ακόμη απόδειξη του πόσο δεμένοι είναι οι παίκτες αυτής της ομάδας.

Οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Δεληγιάννη συνεχίζοντας το ίδιο δυναμικά προηγήθηκαν με 8-4 στα μισά της 2ης περιόδου και με 11-8 στο τέλος της 3ης. Κι ενώ φαινόταν ότι θα έφταναν άνετα στην επικράτηση βάσει της εικόνας τους έδωσαν στην 4η δικαιώματα στον Πανιώνιο, που ισοφάρισε σε 11-11 τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Το φινάλε, όμως, ήταν… γραφτό να έρθει όπως ήρθε! Αφού βγήκε ξανά η άμυνα ο Μπραΐμης έβγαλε στην κόντρα τον Σολανάκη, που σηκώθηκε από τα έξι μέτρα και με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λιμαράκη!

Να τονίσουμε – και χωρίς αυτό να είναι τυπικό ή τετριμμένο, αλλά απόλυτα πραγματικό – ότι όλοι οι παίκτες πρόσφεραν τα μέγιστα για να έρθει αυτή η νίκη, που είχε σπουδαίο βαθμολογικό και ψυχολογικό όφελος!

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 12-11 (5-3, 3-3, 3-2, 1-3)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης 2, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσιαβαλιάρης.

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 4, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάτζε 1, Νταλάπας 1, Καλαϊτζής, Μουρατίδης Π., Παπάκος 1, Γούνας 2,  Γεωργακόπουλος, Καπετανάκης 1, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος Χρ.

Video: https://www.instagram.com/p/Cn9-syDgfgc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728