Τενερίφη Ετσέιντε - Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης - Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

 


 Τενερίφη Ετσέιντε - Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

22:15

Η επόμενη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση του Απόλλωνα Σμύρνης είναι… προ των πυλών. Την προσεχή Τετάρτη 1 Μαρτίου η «καρδιά» της Ευρωπαίας «ελαφράς ταξιαρχίας» θα χτυπά στα Κανάρια Νησιά!

Στις 22:15 (ώρα Ελλάδας) εκείνης της ημέρας, στο ανοικτό κολυμβητήριο «Municipal Acidalio Lorenzo», θα ξεκινήσει ο 1ος Ημιτελικός του Challenger Cup με αντίπαλο την οικοδέσποινα Τενερίφη Ετσέιντε.

Η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης θα αναχωρήσει αύριο (27/2) στις 15:20 από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια Νησιά, που βρίσκεται στον Ατλαντικό απέναντι από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Στόχος του Νίκου Δεληγιάννη και των παικτών του είναι το αποτέλεσμα που θα αποτελέσει το πρώτο «βήμα» για την πρόκριση στους Τελικούς, εν όψει του 2ου Ημιτελικού της 22ας Μαρτίου στο Σεράφειο.

Η Τενερίφη είναι μια ποιοτική ισπανική ομάδα, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος με 9 νίκες και 7 ήττες (154-172 τα γκολ). Στην Ευρώπη, ξεκίνησε από τον 1ο γύρο του Euro Cup όπου γνώρισε πέντε ήττες για να μεταπηδήσει ακολούθως στο Challenger Cup.

Εκεί τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της που έγινε στην έδρα της Σλοβακικής Νοβάκι, επικρατώντας με 12-9 της Νοβάκι, 15-11 επί της Γαλατασαράι και 13-10 του Υδραϊκού. Στα Προημιτελικά είχε εύκολο έργο ενάντια στην Κόζιτσε (την είχε νικήσει με 34-6 ο Απόλλων στο Euro Cup), την οποία νίκησε με 22-8 στην Ισπανία και με 13-8 στη Σλοβακία.

Από την άλλη ως γνωστόν ο Απόλλων μετείχε σε έναν πολύ απαιτητικό όμιλο στο Euro Cup, και ακολούθως «μεταπήδησε» στο  Challenger Cup τερματίζοντας στην 1η θέση του ομίλου της Σλοβενίας νικώντας με 11-10 τη Λούντβισμπουργκ, 37-4 την Καστρούπ και 20-6 την οικοδέσποινα Τρίγκλαβ Κραν. Στα Προημιτελικά σημείωσε δύο σπουδαίες νίκες επί της Γαλατά (9-5 εντός, 16-8 εκτός) για να βρεθεί στα Ημιτελικά και να διεκδικεί την ιστορική πρόκριση στους Τελικούς!

Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα προπονηθεί την Τρίτη (28/2), πρωί και απόγευμα, όπως και το πρωί της Τετάρτης στο «Municipal Acidalio Lorenzo» ώστε να είναι έτοιμη για τη νέα μεγάλη πρόκληση!

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας!!!

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728