Διπλό στο Παπαστράτειο και 3ος ο Απόλλων, που θα παίξει με ΠΑΟΚ στα Προημιτελικά της Α1! (Pics)

 

 



Διπλό στο Παπαστράτειο και 3ος ο Απόλλων, που θα παίξει με ΠΑΟΚ στα Προημιτελικά της Α1! (Pics)


Μια εβδομάδα μετά την υπερπροσπάθεια και την επιβλητική νίκη – πρόκριση (18-8 την Τενερίφη στο Σεράφειο) στους Τελικούς του Challenger Cup ο Απόλλων Σμύρνης συνέχισε νικηφόρα και στην Ελλάδα!

Επικράτησε με 12-8 του γηπεδούχου Εθνικού Πειραιώς στο Παπαστράτειο για την 8η και τελευταία αγωνιστική του γκρουπ 1 στη Β’ Φάση της Α1 των Ανδρών, εξασφαλίζοντας την 3η θέση της κατάταξης που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον 6ο ΠΑΟΚ στους Προημιτελικούς των πλέι οφ.

Σε αυτή τη σειρά, που κρίνεται στις τρεις νίκες, η «ελαφρά ταξιαρχία» θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο Σεράφειο, το 2ο στο Ποσειδώνιο και αν χρειαστεί και 3ο ξανά στην έδρα της αμφίβιας… «ελαφράς ταξιαρχίας» (οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν επισήμως το προσεχές διάστημα). Ο νικητής της Προημιτελικής σειράς εξασφαλίζει τόσο την πρόκρισή του στα Ημιτελικά όσο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο (έξι ομάδες βγαίνουν στην Ευρώπη) και, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πάρα πολύ σημαντική.

Θυμίζουμε πως ενάντια στο «δικέφαλο» του βορρά οι «κυανόλευκοι» μετρούν μία νίκη με 11-8 εντός και μία ήττα με 12-11 εκτός στην Α’ Φάση της Α1 των Ανδρών.

Σήμερα ο Απόλλων σημείωσε ενάντια στον Εθνικό την 15η νίκη του στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σύνολο 22 αγώνων (15-2-5, 291-225 τα γκολ) καταλαμβάνοντας με την εξαιρετική έως τώρα πορεία του την 3η θέση του γκρουπ 1 με 47 βαθμούς έναντι 45 του 4ου Πανιωνίου (νίκησε 17-13 τον ΠΑΟΚ) και 39 των Περιστερίου (νίκησε 13-10 εκτός τον Παναθηναϊκό) και ΠΑΟΚ.

Πρώτος σκόρερ των «κυανόλευκων» στον αγώνα ήταν με 5 γκολ ο πρώτος σκόρερ συνολικά και της κανονικής διάρκειας της Α1 Νίκολα Μπογκντάνοβιτς (72 γκολ), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ποινές που κέρδιζαν οι Μυρίλος (1 γκολ) και Σολανάκης (2 γκολ). Κατά διαστήματα ο Απόλλων απέδωσε ωραίο πόλο και έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση.   

Εθνικός Πειραιώς – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 8-12 (2-3, 2-2, 3-4, 1-3)

Εθνικός Πειραιώς (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 2, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς 3, Μπέτο, Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης 1, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζωγράφος

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 5, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος 1, Μπραΐμης, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 2, Καβουσανός, Μυρίλος 1, Τσιαβαλιάρης.










 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728