Ήττα στο φινάλε που ανατρέπεται σε κατάμεστο Σεράφειο!

 



Ήττα στο φινάλε που ανατρέπεται σε κατάμεστο Σεράφειο!

Με ενός λεπτού σιγή, κατόπιν αιτήματος του Απόλλωνα Σμύρνης, για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που μας έχει συγκλονίσει όλους, ξεκίνησε ο 1ος Ημιτελικός του Challenger Cup στην Τενερίφη, που βρήκε την «ελαφρά ταξιαρχία» να γνωρίζει την ήττα με 11-10 στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και να διαμαρτύρεται για μη κατακυρωθέν γκολ του Μπογκτνάνοβιτς ως εκπρόθεσμο στην εκπνοή. Ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν το επιθυμητό απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, αλλά που μπορεί να ανατραπεί στο κατάμεστο Σεράφειο στις 22 Μαρτίου!

Το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων επιτεύχθηκε με πέναλτι στα 10’’ πριν τη λήξη όταν μετά από απόκρουση του Γαλανόπουλου στον παίκτη λιγότερο η μπάλα έφυγε από τον έλεγχο του και στη διεκδίκησή της με αντίπαλο οι διαιτητές καταλόγισαν την παράβαση, που μετουσίωσε στο 11-10 ο παίκτης προπονητής Άλμπερτ Εσπανιόλ.

Ακολούθως, στην τελευταία επίθεση του ματς, ο Μπογκντάνοβιτς σούταρε στην εκπνοή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, προκαλώντας διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα, που, ωστόσο, δεν στέκεται σε αυτή τη φάση, αλλά έχει παράπονα από τη διαιτησία και, κυρίως, από τον Ιταλό ρέφερι.  

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την «ελαφρά ταξιαρχία» που – με εξαιρετική άμυνα και δύο γκολ του αρχηγού της Μανώλη Σολανάκη (τρία συνολικά και με πολλές κερδισμένες αποβολές) κι ένα από τον Γαρδίκα – προηγήθηκε 3-0 (3-1 η 1η περίοδος).

Ακολούθως η Τενερίφη εκμεταλλευόμενη την έλλειψη συγκέντρωσης σε σημεία του παιχνιδιού των «κυανόλευκων» στην άμυνα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 4-4 του ημιχρόνου και να προηγηθεί με 8-7 στο τέλος της 3ης περιόδου.

Στην 4η οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και με 10-8 στα 4:37, αλλά με δύο ακόμη γκολ ο εξαιρετικός Γαρδίκας (5 συνολικά, εκ των οποίων ένα φοβερό γυριστό) ισοφάρισε σε 10-10 στα 50’’.  Τη συνέχεια την αναφέραμε παραπάνω.  

Εν κατακλείδι ο Απόλλων, χωρίς να πιάσει την απόδοση που μπορεί, ηττήθηκε από μία καλή ομάδα, ωστόσο δεδομένα έχει τις δυνατότητες, παίζοντας συγκεντρωμένα και με τη βοήθεια του κόσμου του, να φτάσει στην ανατροπή – πρόκριση στις 22 Μαρτίου στο Σεράφειο!

Τενερίφη – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 11-10 (1-3, 3-1, 4-3, 3-3)

Τενερίφη (Άλμπερτ Εσπανιόλ – Φερμίν Μπενασάρ): Μαλνέρο, Αλέγκρε 4, Προυνέλ, Ντίαζ 1, Μαγκρίνα, Γκουτιέρεζ, Κέουνινγκ, Εσπανιόλ 4, Μερκάδο 1, Γκονζάλες, Σαλβαδόρ 1, Ροντρίγκεζ, Πέρεθ.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραϊμης, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γαρδίκας 5, Μυρίλος, Σολανάκης 3, Καβουσανός.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728