Επικό φινάλε με απίθανο buzzer beater και 3η θέση για τον Κυπελλούχο Ευρώπης Απόλλωνα!

 



Επικό φινάλε με απίθανο buzzer beater και 3η θέση για τον Κυπελλούχο Ευρώπης Απόλλωνα!

Τα 44 επίσημα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν ήδη πάρα πολλά και οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν αποφασισμένοι να μην παίξουν και 45ο, δίνοντας από χθες το βράδυ το ιδανικό φινάλε με απίθανο buzzer beater σε μια μαγική σεζόν, που τους ανέδειξε Κυπελλούχους Ευρώπης!

Με 2 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι για τη λήξη του 2ου μικρού Τελικού στη Νέα Σμύρνη κι ενώ είχε βγει η άμυνα στην επίθεση του Πανιωνίου (που λίγο πριν είχε ισοφαρίσει σε 10-10) ο Δημήτρης Μιτελούδης (ο Νίκος Δεληγιάννης ήταν τιμωρημένος στην εξέδρα) κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Γαρδίκας σούταρε από το κέντρο της πισίνας, ο Γούνας έκανε μπλοκ και ο Νίκολα Μπογκτνάνοβιτς με ένα φοβερό σουτ ακριβώς πριν την εκπνοή έστειλε την μπάλα στα δίχτα για να γράψει το 11-10 και να δώσει με επικό τρόπο στον Απόλλωνα την 3η θέση στην εφετινή Α1, το χάλκινο μετάλλιο και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν!

Όλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, οι παίκτες αγκαλιάζονταν στην πισίνα, οι περίπου 100 Απολλωνιστές έστησαν πάρτι στην κερκίδα και είδαν λίγο αργότερα τον Νίκο Δεληγιάννη, τους συνεργάτες του και τα παιδιά του να παραλαμβάνουν από τον… ιδανικό άνθρωπο το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης που οραματίστηκε και υλοποίησε την ίδρυση του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης και τον είδε φέτος να φτάνει στην κατάκτηση του Challenger Cup φόρεσε – από τη θέση του αντιπροέδρου της ΚΟΕ – στο λαιμό των προπονητών και των αθλητών της “ελαφράς ταξιαρχίας” το μετάλλιο που έδωσε στη χρονιά το φινάλε που της άξιζε!

Μια χρονιά μαγική, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές και τις μνήμες όλων, αφού τα παιδιά των Νίκου Δεληγιάννη και Δημήτρη Μιτελούδη κατέκτησαν τον 1ο τίτλο στην 132χρονη ιστορία ενός εμβληματικού Συλλόγου, όπως ο Απόλλων Σμύρνης.

Πανιώνιος – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης  10-11 (2-2, 1-2, 4-4, 3-3)

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάντζε 1, Γεωργακόπουλος, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος 2, Γούνας 2, Σπούνερ, Καπετανάκης 1, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 2, Βίσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 4, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσιαβαλιάρης.










 

 

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728