Στο Αννόβερο (8-10/9) οι «μάχες» του Απόλλωνα Σμύρνης στο Champions League!

 



Στο Αννόβερο (8-10/9) οι «μάχες» του Απόλλωνα Σμύρνης στο Champions League!

Από το Αννόβερο στις 8 Σεπτεμβρίου ξεκινά το φετινό – 5ο συνολικά και μάλιστα συνεχόμενο – ευρωπαϊκό ταξίδι του κατόχου του 1ου LEN Challenger Cup Απόλλωνα Σμύρνης, που θα μετάσχει στον 1ο προκριματικό όμιλο του ανανεωμένου Champions League!

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μανίσα της Τουρκίας με την Κυπελλούχο Ευρώπης «ελαφρά ταξιαρχία» να κληρώνεται στον 1ο προκριματικό όμιλο που θα διεξαχθεί από τις 8 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στο Αννόβερο της Γερμανίας με οικοδέσποινα την ομώνυμη ομάδα και τη συμμετοχή ακόμη των Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Ερυθρού Αστέρα (Σερβία) και Χόνβεντ (Ουγγαρία)!

Σαφώς πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη κλήρωση, με το έργο του Νίκου Δεληγιάννη και των παικτών του να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο από τις αλλαγές στο φορμάτ του Champions League (όσο και των Euro Cup και Challenger Cup) για τη σεζόν 2023-2024, που αποφάσισε η LEN με δεδομένο ότι τον Ιανουάριο του 2024 υπάρχει μπροστά μας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Νετάνια, τον Φεβρουάριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νατόχα και τον Ιούλιο του 2024 οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Εν προκειμένω θα διεξαχθεί μόλις ένας προκριματικός γύρος και τα 4 εισιτήρια για τους ομίλους του Champions League (τέσσερις των 4 ομάδων με «σέντρα» στις 26 Σεπτεμβρίου) θα δοθούν μόνο στις πρώτες ομάδες των τεσσάρων προκριματικών ομίλων (δύο των πέντε ομάδων και δύο των τεσσάρων). Όλες οι υπόλοιπες αυτού του προκριματικού γύρου του Champions League θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στον προκριματικό γύρο του Euro Cup, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση στον Α’ Προκριματικό όμιλο του Αννόβερου, όπου όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε μονές αναμετρήσεις, θα τοποθετηθεί στον 3ο της φάσης των ομίλων του Champions League (6 αγωνιστικές εντός και εκτός έδρας), όπου ήδη περιμένουν οι Φερεντσβάρος, Γιαντράν Σπλιτ και Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι.            

Ο Απόλλων Σμύρνης μπορεί να έχει πολύ δύσκολο έργο στην 3η του συμμετοχή σε προκριματικά Champions League, ωστόσο, στο κολυμβητήριο του Αννόβερου το τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου θα παλέψει για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν, αναζητώντας την… υπέρβαση!

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας είναι προγραμματισμένη για τις 16 Αυγούστου στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, με τον Νίκο Δεληγιάννη και τους παίκτες του να έχουν τρεις εβδομάδες διπλών προπονήσεων μπροστά τους για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα, που έρχεται, χρονικά, νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν.

Το προφίλ των αντιπάλων

Η οικοδέσποινα του Α’ Προκριματικού Ομίλου είναι η ομάδα του Αννόβερου. Στο εγχώριο πρωτάθλημα έφτασε μέχρι και τους Τελικούς, όπου έχασε τον τίτλο στις λεπτομέρειες από τη Σπαντάου. Στην Ευρώπη μετείχε πέρυσι στους Ομίλους του Champions League με απολογισμό μίας νίκης και 13 ηττών, που, όμως, δεν αποτυπώνουν την πραγματική δυναμική της. Το Waspo 98 Hannover ιδρύθηκε το 2012, έχοντας καταφέρει σε αυτό το διάστημα να φτάσει τρεις φορές στο Final 8 του Champions League και να κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ Γερμανίας.

Η Μπαρτσελόνα (κάτοχος τριών ευρωπαϊκών τροπαίων και 59 ισπανικών πρωταθλημάτων στο παρελθόν) στην κανονική διάρκεια του ισπανικού πρωταθλήματος κατετάγη 3η (17 νίκες, 5 ήττες) μόλις δύο βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελονέτα, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και εν τέλει (αφήνοντας 4η την Τεράσα) μετά τις δύο ήττες τους στους Ημιτελικούς από την Μπαρτσελονέτα. Στην Ευρώπη έφτασε μέχρι και τους 16 του Euro Cup, όπου και αποκλείστηκε από τη σέρβικη Σάμπατς.

Ο Ερυθρός Αστέρας, που εμφανίζεται για 3η σερί χρονιά και 4η συνεχόμενη στον ευρωπαϊκό δρόμο του Απολλωνα Σμύρνης, είναι ο περυσινός δευτεραθλητής Σερβίας (δύο ήττες στους Τελικούς με τη Νόβι) όπου και έφτασε με 2-1 νίκες στα Ημιτελικά επί της Ραντνίσκι. Στην Ευρώπη (όπου και έχει επίσης μεγάλη ιστορία, έχοντας κατακτήσει και το τρόπαιο τη σεζόν 2012-2013) έφτασε μέχρι και τους 16 του Euro Cup, όπου και αποκλείστηκε από τη μετέπειτα Κυπελλούχο Ευρώπης Βάσας (ήττα 15-10 εκτός, νίκη 11-7 εντός).

Τέλος η ουγγρική Χόνβεντ, που… κουβαλά κι εκείνη σπουδαία ιστορία στις πλάτες της με ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (2003-2044). 6 πρωταθλήματα Ουγγαρίας και 8 Κύπελλα, κατετάγη πέρυσι 3η στη ποιοτικότερο πρωτάθλημα πόλο στον κόσμο. Αυτό της Ουγγαρίας.

Ήταν 4η στην κανονική διάρκεια (19 νίκες και 7 ήττες) μόλις τρεις βαθμούς πίσω (57 έναντι 60) από την κάτοχο του Euro Cup Βάσας, της οποίας επικράτησε με 2-1 νίκες στους μικρούς Τελικούς κατακτώντας τελικά την 3η θέση.

Στην Ευρώπη  έφτασε μέχρι και τους 16 του Euro Cup, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την επίσης ουγγρική Σόλνοκ στη διαφορά τερμάτων (νίκη 13-11 εντός, ήττα 8-5 εκτός).

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728