Σολανάκης: «Έχουμε τα φόντα να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την πρόκριση»

 



Σολανάκης: «Έχουμε τα φόντα να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την πρόκριση»

Με αδιάκοπους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Απόλλωνα Σμύρνης εν όψει της συμμετοχής του στα προκριματικά του Champions League και συγκεκριμένα τον 1ο όμιλο, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στο Αννόβερο με τη συμμετοχή της οικοδέσποινας Waspo 98 Hannover και των Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Ερυθρού Αστέρα (Σερβία) και Χόνβεντ (Ουγγαρία).

Η «ελαφρά ταξιαρχία», που πέρυσι, στην 4η ευρωπαϊκή της παρουσία, κατάφερε να φτάσει στον θρίαμβο της κατάκτησης του LEN Challenger Cup, θα μπει με τον τίτλο της Κυπελλούχου Ευρώπης σε αυτήν την πάρα πολύ απαιτητική διαδικασία που δίνει μόλις ένα εισιτήριο (στον πρώτο της κατάταξης) για τους Ομίλους του Champions League.

Με την περυσινή επιτυχία ως εφόδιο, όπως τονίζει στο www.apollonwaterpolo.gr ο αρχηγός Μανώλης Σολανάκης θα επιδιώξει να πορευτεί και φέτος και τα επόμενα χρόνια ο Απόλλων Σμύρνης, που καλείται πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του.

Ο 29χρονος διεθνής φουνταριστός στάθηκε στην όρεξη για πολλή δουλειά απ’ όλους στην ομάδα, ώστε αυτή να είναι έτοιμη στις 7 Σεπτέμβρη, τονίζοντας ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν τα φόντα για να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο Αννόβερο και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση, ενάντια στους ισχυρούς αντιπάλους τους.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη χαρά και πολλή διάθεση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι που είμαστε ξανά όλοι μαζί, έχουμε και κάποιες νέες προσθήκες, κάποια νέα πρόσωπα. Έχουν έρθει όλα τα παιδιά με πολλή όρεξη και πολύ μεράκι και θεωρώ ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο προς το παρόν. Υπάρχει μεθοδικότητα και σιγά-σιγά, μέρα με τη μέρα θα μπαίνουμε όλο και πιο πολύ σε ρυθμό, καθώς είχαμε τις διακοπές του καλοκαιριού και έχουμε μείνει κάποιες μέρες εκτός. Έχουμε, ωστόσο, κάποιο διάστημα να προετοιμαστούμε εν όψει του Champions League και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε αρχικά ο Μανώλης Σολανάκης στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος και συνέχισε αναφερόμενος στην κλήρωση του Champions League:

«Η κλήρωση έχει ομάδες πολύ καλές, επιπέδου Champions League, αλλά θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Πιστεύω ότι έχουμε τα φόντα να είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Τέλος αναφέρθηκε στην περυσινή επιτυχία της κατάκτησης του Challenger Cup και στην επιθυμία όλων στο τμήμα να «χτίσουν» πάνω σε αυτήν και τα επόμενα χρόνια:

«Είναι και βάρος είναι και εφόδιο. Αυτές οι επιτυχίες πρέπει να αποδεικνύουμε, πρώτα απ’ όλα εμείς στους εαυτούς μας, ότι δεν είναι πυροτέχνημα. Γι’ αυτό το λόγο μας προσδίδει βάρος. Το σπουδαίο στον αθλητισμό είναι η διάρκεια, γι’ αυτό κι εμείς αυτό που καταφέραμε πέρυσι θέλουμε να το έχουμε ως εφόδιο και να πορευτούμε τα επόμενα χρόνια με στόχο να κάνουμε ανάλογες ευρωπαϊκές πορείες».

 

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728