Ο απολογισμός του Νίκου Δεληγιάννη για το Αννόβερο και η στόχευση πρωτιάς στη Βαρκελώνη!
Ο απολογισμός του Νίκου Δεληγιάννη για το Αννόβερο και η στόχευση πρωτιάς στη Βαρκελώνη!


Ο Απόλλων Σμύρνης πραγματοποίησε, παρά την απουσία του αρχηγού του Μανώλη Σολανάκη, εξαιρετικές εμφανίσεις το τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου στον προκριματικό όμιλο του Champions League στο Αννόβερο με το ζητούμενο, την πρόκριση, ωστόσο, να μην έρχεται ως αποτέλεσμα αυτών.

Πλέον η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» ρίχνει το βάρος στον προκριματικό όμιλο του Euro Cup, όπου με αντιπάλους την οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα, την κροατική Μλάντοστ και τη γερμανική Πότσνταμ θα διεκδικήσει το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου το «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων της συγκεκριμένης, ιδιαίτερα απαιτητικής φέτος, ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όπως, δηλώνει, στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, apollonwaterpolo.gr, ο Νίκος Δεληγιάννης στόχος του Απόλλωνα στη Βαρκελώνη είναι η εμφατική πρόκριση με την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, για την οποία θα παλέψουν οι «κυανόλευκοι» ανεξαρτήτως του αν θα είναι διαθέσιμος ή όχι ο Μανώλης Σολανάκης.

Όπως είπε η απουσία του τελευταίου στοίχισε στο Αννόβερο, ωστόσο ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας» εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εμφάνιση όλων των παικτών, τονίζοντας πως η πρόκριση στους Ομίλους του Champions League χάθηκε ούτε καν στις λεπτομέρειες, αλλά στα σημεία.    

«Η ομάδα πάλεψε πάρα πολύ στο Αννόβερο. Εμφανίστηκε πολύ καλύτερη απ’ ό,τι περίμενα για τόσο λίγη προετοιμασία που είχαμε. Η εικόνα που είδα μπροστά μου είναι πολύ ενθαρρυντική.

Στόχος μας, τώρα στη Βαρκελώνη, είναι να προκριθούμε. Θα διεκδικήσουμε την 1η θέση, καθώς θέλουμε να προκριθούμε με έμφαση και να δείξουμε τι πραγματικά θέλουμε φέτος. Είναι δεν είναι ο Μανώλης εμείς θα παλέψουμε για την πρωτιά» ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά του λόγια».

Αναλυτικά ο Νίκος Δεληγιάννης δήλωσε για τις εμφανίσεις του Απόλλωνα Σμύρνης στο Αννόβερο:

«Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα, δηλαδή η πρόκριση, δεν ήρθε. Δεν θα έλεγα στις λεπτομέρειες, θα έλεγα στα σημεία. Η ομάδα πάλεψε πάρα πολύ, εμφανίστηκε πολύ καλύτερη απ’ ό,τι περίμενα για τόσο λίγη προετοιμασία που είχαμε, ενώ είχαμε και μία απώλεια που για εμάς μετράει πάρα πολύ (σ.σ. Σολανάκη). Παρ όλα αυτά τα παιδιά φρόντισαν πάρα πολύ γρήγορα να μπουν στη διαδικασία να παλέψουν για την πρόκριση, να αφομοιώσουν την τακτική, να ξαναμπούν στη διαδικασία ανταγωνισμού πάρα πολύ γρήγορα.

Τα καινούργια παιδιά κάνουν τεράστιες προσπάθειες να ενσωματωθούν στα καινούργια δεδομένα, στα καινούργια ζητούμενα, δεν είναι εύκολο πάντα αυτό, όμως οι ίδιοι προσπαθούν πάρα πολύ και η εικόνα που είδα μπροστά μου είναι πολύ ενθαρρυντική.

Παρ’ όλα αυτά μας μένει η πίκρα για το αποτέλεσμα και δυστυχώς νομίζω ότι χάθηκε μια ευκαιρία στην οποία είχαμε πιστέψει πάρα πολύ μες στην ομάδα, αλλά δυστυχώς πολλά πράγματα δεν μπορείς να τα υπολογίσεις και δεν είναι πάντα οι συνθήκες όπως τις φαντάζεσαι και μιλάω για τον τραυματισμό του Μανώλη (σ.σ. Σολανάκη), που μας στοίχισε πάρα πολύ».

Για τον προκριματικό όμιλο του Euro Cup και τον στόχο της ομάδας είπε:

«Έχουμε την κλήρωση του Euro Cup που θα μας στείλει στους ομίλους. Θέλουμε πάρα πολύ να είμαστε εκεί. Δεν υπάρχουν ομάδες που φοβίζουν, όμως είναι ομάδες με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, την ώρα δε που δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα παίζουμε ξανά με απώλειες, αν ο Μανώλης Σολανάκης θα είναι προπονημένος, που δεν θα είναι κανονικά όπως πρέπει γιατί ήδη έχει χάσει πολλές μέρες, και πόσο πιο έτοιμοι και ανταγωνιστικοί θα εμφανιστούμε.

Στόχος μας είναι να προκριθούμε. Θα διεκδικήσουμε την 1η θέση, καθώς θέλουμε να προκριθούμε με έμφαση, να δείξουμε τι πραγματικά θέλουμε φέτος και είναι δεν είναι ο Σολανάκης εμείς θα παλέψουμε για την πρωτιά και την πρόκριση.

Αυτός είναι ο στόχος. Είναι ξεκάθαρος. Ήδη μελετάμε τους αντιπάλους μας και νομίζω ότι όλοι μες στην ομάδα θα είμαστε στο ύψος των περιστάσεων. Έχω μιλήσει και με τα παιδιά, καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα των αγώνων, το θέλουν και οι ίδιοι πάρα πολύ. Είμαστε προσανατολισμένοι σε αυτό ήδη από την Κυριακή το βράδυ και εύχομαι να είμαστε όλοι καλά για να πάμε όσο το δυνατόν πιο πλήρεις στον προκριματικό γύρο».

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728