Γαλανόπουλος: «Νίκες με Χόνβεντ και μέχρι τη διακοπή στην Α1» (Vid)

 Γαλανόπουλος: «Νίκες με Χόνβεντ και μέχρι τη διακοπή στην Α1» (Vid)

Την προετοιμασία του για τον αυριανό (23/11, 21:00) αγώνα με τη Χόνβεντ στο Σεράφειο, τον τελευταίο εντός έδρας για φέτος στην Ευρώπη, ολοκληρώνει απόψε ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, που ακολούθως έχει μπροστά του μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου και τη διακοπή του πρωταθλήματος ακόμη τέσσερις αναμετρήσεις για την Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών (Παναθηναϊκό εντός, Χανιά εκτός, Περιστέρι εντός, ΝΟΠ εντός), αλλά και το ευρωπαϊκό φινάλε με τη Βάσας στην Ουγγαρία στις 9 Δεκεμβρίου.

Ακόμη 6 παιχνίδια, δηλαδή, σε διάστημα 17 ημερών στα οποία η «ελαφρά ταξιαρχία» στοχεύει στις νίκες αρχής γενομένης από το ματς με τη Χόνβεντ τόσο – όπως είπε ο Στέφανος Γαλανόπουλος –  για να γίνει πιο «γλυκιά» η έξοδός της από την Ευρώπη φέτος όσο και για να πάει η ομάδα στη διακοπή του πρωταθλήματος (τρίμηνης διάρκειας) με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, ώστε να βελτιώσει «όσα λάθη έγιναν στα ευρωπαϊκά ματς και στοίχισαν τα αποτελέσματα».

Ο 30χρονος πολύ ποιοτικός γκολκίπερ, που διανύει την 3η του σεζόν στον Απόλλωνα Σμύρνης, στάθηκε στη σημασία της επικράτησης επί της Χόνβεντ, ώστε «να κρατήσουμε τους βαθμούς ως ένα θετικό… όπλο για τη συνέχεια στην Ελλάδα», ενώ, παρότι αναγνώρισε πως η ομάδα διεκδίκησε όλα τα ματς στην Ευρώπη έχοντας τη δυνατότητα ειδικά στα τρία πρώτα να έχει συγκεντρώσει βαθμούς, εξέφρασε την άποψη (κατόπιν ερώτησης) ότι δεν αδικείται από τα αποτελέσματα.

Αντίθετα τόνισε τη σημασία να πάει ο Απόλλων δίχως απώλειες στη διακοπή του Πρωταθλήματος και να δουλέψει ώστε να εκπληρώσει με την επανέναρξη τον Μάρτιο τους υψηλούς του στόχους!  

Αρχικά ο Στέφανος Γαλανόπουλος δήλωσε για το κίνητρο στον αυριανό αγώνα με τη Χονβεντ:

«Σίγουρα το κίνητρο σε κάθε ματς είναι η νίκη, παρότι δεν έχουμε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το μόνο μας ενδιαφέρον είναι να έχουμε τουλάχιστον μία νίκη στον όμιλο έτσι όπως πήγε η χρονιά στην Ευρώπη. Σίγουρα είναι ένα ματς που θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Είναι ένα ευρωπαϊκό ματς, είναι ένα ματς που καλώς ή κακώς θα γραφτεί στην ιστορία, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων έχοντας πάρει μία νίκη, όπως θέλουμε και όπως έχουμε προετοιμαστεί, θεωρώ ότι αποχωρώντας από την Ευρώπη θα είμαστε τουλάχιστον με τρεις βαθμούς. Οπότε θα έχουμε μια έξοδο λίγο πιο γλυκιά όσο και αν αυτό ακούγεται λίγο λάθος. Με αυτά που μας μείναμε πρέπει να κοιτάμε τη νίκη και ακόμη και τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουμε στην Ευρώπη να τους κρατήσουμε ως θετικό όπλο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και της Ελλάδας»

Σε ερώτηση για το αν ο Απόλλων δικαιούταν κάτι παραπάνω βάσει των καλών του εμφανίσεων σε αυτόν τον πολύ απαιτητικό όμιλο απάντησε:

«Το αν δικαιούταν… Το ρήμα είναι λίγο περίεργο διότι στον αθλητισμό ότι δίνεις παίρνεις, καλώς ή κακώς. Εντάξει είχαμε κάποιες εμφανίσεις,  διεκδικώντας όλα τα ματς. Ήμασταν στα περισσότερα στο γκολ, σίγουρα μπορούσαμε ειδικά στα πρώτα τρία ματς να έχουμε συγκεντρώσει βαθμούς, δεν το κάναμε οπότε δεν μπορώ να πω ότι δικαιούμασταν κάτι γιατί η εικόνα μας έδειξε κάτι άλλο.

Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε έχουμε αυτά τα ματς τώρα και του Πρωταθλήματος και στην Ευρώπη τα δύο σημαντικά ματς, στα οποία πρέπει να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε – και για την Ελλάδα μιλάω – κι έπειτα να προετοιμαστούμε αναλόγως, να βελτιώσουμε όσα λάθη έγιναν και στα ματς στην Ευρώπη όπου γνωρίσαμε τις ήττες, ούτως ώστε να ανταπεξέλθουμε στους επόμενους αγώνες του Πρωταθλήματος και να διεκδικήσουμε ότι υψηλότερο μπορούμε».

Video: https://www.instagram.com/p/Cz8ga0OsFtR/ 

 

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728