Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

 Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

 


Την Κυριακή, στο Γήπεδο Γεώργιος Καμάρας, υποδεχόμαστε τον Πανιώνιο, σε μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι αγωνιστικός, μα πηγάζει από κάτι πολύ βαθύτερο, κάτι που ισχύει παραπάνω από έναν αιώνα, και παραμένει ανεξίτηλο στον χρόνο. Ο Απόλλων κι ο Πανιώνιος έχουν ένα κοινό σημείο, το οποίο είναι πραγματικά ιερό: την πατρίδα τους.

Αμφότερα τα σωματεία κατάγονται από τη Μικρά Ασία και την κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Από ‘κεί εκκίνησε το ταξίδι τους, στα τέλη του 19ου αιώνα, εκεί μεγαλούργησαν κι έχτισαν το όνομά τους, από ‘κεί ξεριζώθηκαν το 1922, κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και κατέφυγαν στην άλλη μεριά της θάλασσας του Αιγαίου και τη γη της Αττικής. Οι πρόσφυγες παρέμειναν πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά των συλλόγων τους, φρόντισαν να τα διαφυλάξουν και να τα κρατήσουν ζωντανά, κι έτσι, τόσο ο Απόλλων, όσο κι ο Πανιώνιος, άντεξαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό και πολιτισμό.

Την Κυριακή, λοιπόν, θα συναντηθούμε και πάλι με τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής. Και μπορεί να πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς από καθαρά αγωνιστική άποψη, όμως το παραδοσιακό σμυρναίικο ντέρμπι είναι ένα αληθινά ξεχωριστό ντέρμπι για άλλους, πολύ πιο ουσιώδεις, λόγους. 

Με τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης είμαστε αντίπαλοι μόνο για τα ενενήντα λεπτά του αγώνα, και μόνο εντός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά να μας τιμήσουν με την παρουσία τους στο σπίτι μας οι φίλοι του «Ιστορικού» και, όλοι μαζί, να απολαύσουμε ένα όμορφο παιχνίδι. Και η Μάνα Σμύρνη θα είναι σίγουρα περήφανη για τα παιδιά της, που παραμένουν ζωντανά και κρατούν τη φλόγα αναμμένη. Τώρα, πάντα και για πάντα.

 

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ

Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728