Έδωσε μεγάλη «μάχη», έκανε κατάθεση ψυχής, αλλά… λύγισε από τη Σαβόνα ο Απόλλων

 

 



Έδωσε μεγάλη «μάχη», έκανε κατάθεση ψυχής, αλλά… λύγισε από τη Σαβόνα ο Απόλλων

 

Παρουσία περίπου 20 φιλάθλων του, που έκαναν το ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιταλία τραγουδώντας και ενισχύοντας από την αρχή μέχρι και το φινάλε του αγώνα ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης έδωσε μεγάλη «μάχη» στην πισίνα «Carlo Zanelli», έκανε κατάθεση… ψυχής, αλλά ηττήθηκε με 13-10 από τη γηπεδούχο Σαβόνα για την 4η αγωνιστική του Euro Cup.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» πληγώθηκε από τη μεγάλη κλάση του Πιέτρο Φιλιόλι (4 γκολ και τουλάχιστον μία ασίστ) που μετά από 17 χρόνια στην Προ Ρέκο επέστρεψε στη Σαβόνα, από την πρώτη περίοδο, αλλά και από το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα ήθελε τον παίκτη παραπάνω.

Το επιθετικό παιχνίδι του Απόλλωνα τον οδήγησε στο να κερδίσει 14 ποινές (έναντι πέντε εις βάρος του), έχοντας 3/3 πέναλτι και 4/10 στον παραπάνω (στη μία περίπτωση διπλός), αλλά το ποσοστό δεν ήταν το ιδανικό, ώστε να καμφθεί η αντίσταση μιας τόσο ισχυρής ομάδας (έπαιξε πολύ σκληρά στην άμυνα), όπως η Σαβόνα (4/5 στον δικό της παραπάνω), που είναι 2η φέτος στην Ιταλία και η περυσινή φιναλίστ του Euro Cup.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Σαβόνα, κατάφερε να ξεφύγει με 4-1 (κι ενώ ο Γαρδίκας είχε ζητήσει πέναλτι όταν είχε φύγει στην κόντρα στο 2-1 και προτού γίνει το 3-1) κι έκτοτε οι «κυανόλευκοι»… κυνηγούσαν καταφέρνοντας να μειώσουν σε 5-4 στα 1:52 για το ημίχρονο. Ο Φιλιόλι, τότε, με δύο σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 7-4 του α’ μέρους, με τη Σαβόνα να προηγείται εν συνεχεία με 9-5 και 10-6, προτού ο Απόλλων μειώσει με εξαιρετικό παιχνίδι στο 11-9 της 3ης περιόδου.

Στην 4η χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 11-10 και αμέσως μετά ο Ντούρντιτς έκανε το 12-9 στον παραπάνω από ασίστ του Φιλιόλι (5:17) και κάπου εκεί το ματς τελείωσε.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ήταν ο Νίκος Γαρδίκας με τέσσερα γκολ, ένα εκ των οποίων ήταν ένα απίθανο γυριστό (για το 10-7). Ο Απόλλων παρέμεινε χωρίς βαθμό στον όμιλο (κάτι που σαφώς τον αδικεί βάσει των εμφανίσεών του) και, πλέον, δεν έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Σαβόνα – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 13-10 (4-1, 3-3, 4-5, 2-1)

Σαβόνα (Αλμπέρτο Αντζελίνι): Νικόζια, Ρόκι, Πατσάλιεφ, Φιλιόλι 4, Βάβιτς, Ρίτσο 1, Ουρμπινάτι, Μπρούνι 2, Καμποπιάνο, Γκουίντι 1, Ντούρντιτς 4, Έρντελι 1, Ντα Ρολντ

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 2, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 4, Τόττης, Σολανάκης 1, Καβουσανός








 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728