«Μαχητικός» Απόλλων με ψυχή και πάθος στο Παπαστράτειο, «πάλεψε» για την ανατροπή αλλά λύγισε στο τέλος!

 




«Μαχητικός» Απόλλων με ψυχή και πάθος στο Παπαστράτειο, «πάλεψε» για την ανατροπή αλλά λύγισε στο τέλος!

Πάθος, ψυχή, ενέργεια, μαχητικό πνεύμα, σπουδαία αντίδραση και απόδοση αλλά και λάθη που στοίχισαν. Τα στοιχεία που συνέθεσαν το «μωσαϊκό» της εμφάνισης του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Παπαστράτειο επέστρεψε από το εις βάρος του 11-6 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, μείωσε με αντεπίθεση διαρκείας και φοβερή άμυνα σε 12-11 στις αρχές της 4ης, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 16-12 με γκολ που δέχτηκε στα τελευταία 2,5 λεπτά!

Οι «κυανόλευκοι»… αδίκησαν τον εαυτό τους με το νωθρό τους ξεκίνημα στην αναμέτρηση, όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-0 πριν καν συμπληρωθούν 4 λεπτά αγώνα. Εν συνεχεία – κι ενώ είχε μεσολαβήσει τάιμ άουτ του Νίκου Δεληγιάννη – κατάφεραν να μειώσουν στο 6-3 της 1ης περιόδου, αλλά και να επιστρέψουν από το εις βάρος τους 9-4 διαμορφώνοντας το 9-6 του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέα λάθη (11-6) του Απόλλωνα, που, όμως, ακολούθως αφυπνίστηκε για τα καλά μειώνοντας αρχικά σε 11-8 και στη συνέχεια στο 12-10 της 3ης περιόδου, παίζοντας σε αυτό το διάστημα εξαιρετική άμυνα με τον Βασίλη Καβουσανό σε πολύ κατάσταση κάτω από τα γκολποστ κι έχοντας πολύ ωραίες συνεργασίες στην επίθεση.

Στην 4η περίοδο ο Γαρδίκας κέρδισε, κολυμπώντας με «μανία», το σπριντ και στον παραπάνω ο Τρούλος εκτέλεσε άμεσα για το 12-11 στα 7:24 για τη λήξη! Μια φοβερή αντεπίθεση είχε συντελεστεί, με τους τους παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας»  να συνεχίζουν το φοβερό αμυντικό κρεσέντο τους. Δεν μπόρεσαν, όμως – ίσως σε κάποιες περιπτώσεις λόγω βιασύνης –, να βρουν το γκολ, δίνοντας κάποιες κόντρες στον Ολυμπιακό, που σ’ ένα φοβερό ντέρμπι έκανε το 13-11 στα 2:48 και το 14-11 στα 2:03 με πέναλτι. Ο Απόλλων μείωσε με τον Σολανάκη στον παραπάνω σε 14-12 στα 1:25, αλλά το γκολ του Δήμου στα 0:53 ουσιαστικά τελείωσε το ματς, προτού «γράψει» το τελικό 16-12 στα 2’’ ο Φουντούλης.

Εν κατακλείδι ο Απόλλων Σμύρνης, που είχε ως πρώτο του σκόρερ με 5 γκολ τον αρχηγό του Μανώλη Σολανάκη, «πλήρωσε» την έλλειψη συγκέντρωσης σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα, αλλά απέδειξε, για ακόμη ένα ματς, ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα!

Οι 2οι της κατάταξης «κυανόλευκοι» παρέμειναν στους 18 βαθμούς (6 νίκες, 2 ήττες) μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να συνεχίζει με τον απόλυτο (24 βαθμούς).

Ολυμπιακός – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 16-12 (6-3, 3-3, 3-4, 4-2)

Ολυμπιακός (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Λιαντζίρης, Βάμος 2, Γενηδουνιάς, 2, Φουντούλης 6, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής, Δήμου 3, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας, Χαλυβόπουλος

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 2, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 5, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης




















 

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728