Υποψήφιοι στα Gazzetta Awards Απόλλων Σμύρνης και Νίκος Δεληγιάννης



Υποψήφιοι στα Gazzetta Awards Απόλλων Σμύρνης και Νίκος Δεληγιάννης

Μετά την υποψηφιότητά τους στα βραβεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για τους κορυφαίους του 2023, στα οποία ψήφισαν οι αθλητικοί συντάκτες, Απόλλων Σμύρνης και Νίκος Δεληγιάννης λαμβάνουν μία ακόμη αναγνώριση για το περυσινό σπουδαίο επίτευγμα της κατάκτησης του LEN Challenger Cup.

Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» και ο προπονητής της είναι μεταξύ των 10 υποψηφίων στις κατηγορίες «Ομάδα της χρονιάς» και «Προπονητής της χρονιάς» αντίστοιχα στα βραβεία «Gazzetta Awards», τα οποία έχει θεσμοθετήσει από το 2015 η εκ των κορυφαίων αθλητικών ιστοσελίδων της χώρας!

«O Απόλλωνας έγινε η τρίτη ανδρική ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό στο πόλο.

Ιστορική χρονιά για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία με μυθική εμφάνιση νίκησε την Τεράσα μέσα στη Βαρκελώνη με 18-14, κατέκτησε το Challenger Cup και έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που φθάνει σε ευρωπαϊκό τρόπαιο στο πόλο, μετά τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη. Η προσφυγική ομάδα κατάφερε να φτάσει σε ευρωπαϊκή διάκριση σε εννέα χρόνια ύπαρξης» αναφέρει χαρακτηριστικά το Gazzetta στην επεξήγηση της υποψηφιότητας των «κυανόλευκων».

Αντίστοιχα στην υποψηφιότητα του Νίκου Δεληγιάννη αναφέρονται τα εξής:

«Έγραψε ιστορία με το πρώτο Ευρωπαϊκό του Απόλλωνα.

Ο Απόλλων Σμύρνης μέσα στο 2023 γιόρτασε την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, του πρώτου στην ιστορία του προσφυγικού συλλόγου. Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, με τεχνικό τον Νίκο Δεληγιάννη, έφθασε μέχρι την κατάκτηση του Challenger Cup, που έγινε για πρώτη φορά. Στους διπλούς τελικούς με την ισπανική Τεράσα ο Απόλλων επικράτησε με 12-11 στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο και με 18-14 στη Βαρκελώνη».  

Στα Gazzetta Awards ψηφίζει ο κόσμος, οι αναγνώστες δηλαδή της ιστοσελίδας, και είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι υπήρξαν 142.479 διαφορετικές ψήφοι για την ανάδειξη των κορυφαίων.

Μπορείτε κι εσείς να μετάσχετε στη διαδικασία, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.gazzetta.gr/specials/2290343/gazzetta-awards-2023-bwin-epilexe-toys-koryfaioys-tis-hronias

Να σημειώσουμε ότι η Υδατοσφαίριση έχει την τιμητική της σε όλες τις κατηγορίες, με την αργυρή παγκόσμια Πρωταθλήτρια (στο 2023) εθνική μας ομάδα των Ανδρών που σήμερα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, να είναι, βεβαίως, επίσης υποψήφια. Άπαντες στον Απόλλωνα της ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Κροατία και την επιστροφή με ένα ακόμη μετάλλιο!

 

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728