Ιστορικές στιγμές: Ο Απόλλων Σμύρνης στον Τελικό του Κυπέλλου και για 6η σερί χρονιά Ευρωπαίος!

 


Ιστορικές στιγμές: Ο Απόλλων Σμύρνης στον Τελικό του Κυπέλλου και για 6η σερί χρονιά Ευρωπαίος!

 

Η ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης συνεχίζει να γράφει ιστορία με χρυσά» γράμματα! Μετά την περυσινή κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου του Challenger Cup η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» προκρίθηκε σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εξασφαλίζοντας παράλληλα για 6η σερί σεζόν την ευρωπαϊκή της έξοδο!

Έχοντας κάνει την αρχή χθες με τη σπουδαία νίκη (12-9) στα πέναλτι επί της οικοδέσποινας Βουλιαγμένης, φρόντισε σήμερα να αδράξει την ιστορική ευκαιρία νικώντας, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με 10-7 τον ΓΣ Περιστερίου στον Ημιτελικό στο κολυμβητήριο του Λαιμού, που πάλι μετέτρεψαν σε… Σεράφειο οι φίλαθλοί του!

Έτσι, αύριο στις 17:30 σε μετάδοση από την ΕΡΤ 3, θα αντιμετωπίσει στον Τελικό του 46ου Κυπέλλου Ελλάδας τον πολυνίκη (με 24 κατακτήσεις) του θεσμού Ολυμπιακό (νίκησε στον 2ο Ημιτελικό με… τον Πανιώνιο), διεκδικώντας τις δικές του πιθανότητες για την κούπα!

Ο Απόλλων Σμύρνης στα 10 χρόνια από την επανίδρυση του τμήματος στην Αθήνα (το 2014) είναι Κυπελλούχος Ευρώπης, για πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και παράλληλα στην 7η παρουσία του στην Α1 για 6η σερί χρονιά Ευρωπαίος, αφού η θέση στον αυριανό Τελικό συνοδεύεται από ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2024-2025. Η καθιέρωση στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης είναι σπουδαίο επίτευγμα!

Οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη μπήκαν ψυχωμένοι και στο σημερινό Ημιτελικό προηγούμενοι από την αρχή μέχρι και το φινάλε! Μάλιστα και στις περιπτώσεις που το Περιστέρι μείωνε στο γκολ (4-5 πριν το ημίχρονο, 5-6 και 6-7 στα 6:55 για τα τέλος του αγώνα) δεν έχαναν τη ψυχραιμία τους και με… όπλο τους την εξαιρετική άμυνα τόσο στα ίσια όσο και στο λιγότερο, αλλά και τα κατάλληλα «χτυπήματα» στην επίθεση διατηρούσαν τα «ηνία» του αγώνα.

Στα 2:55 για το τέλος του Ημιτελικού το Περιστέρι κέρδισε αποβολή, η άμυνα βγήκε εντυπωσιακά και ο Σολανάκης μετά από ασίστ του Γωνιωτάκη έγραψε το 6-9, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς, που είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή επιθετικά τον Νίκο Γαρδίκα με 4 (και κρίσιμα) γκολ!

Νέα μεγάλη εμφάνιση με πάθος και ψυχή απ’ όλους που κατέστησε τον Απόλλωνα την 12η ομάδα που θα αγωνιστεί σε Τελικό Κυπέλλου στην 46η έκδοση του θεσμού!

Δείτε αναλυτικά την εξέλιξη του παιχνιδιού πατώντας εδώ.

ΓΣ Περιστερίου – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 7-10 (2-4, 2-1, 1-2, 2-3)

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Μπιτσάκος Χρ.1, Παπαδημητρίου, Πρέκας, Χρυσοσπάθης 2, Κουκουμάκης, Άντζιτς 1, Καρούντζος, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Τοράκης 2, Μπιτσάκος Ανδρ. 1, Χόλαντ, Μπιτσάκος Κ., Αλευρίδης.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 4, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

 

 










 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728