Απολλωνάρα στα Ημιτελικά του Κυπέλλου με τεράστιο και ψυχωμένο διπλό στον Λαιμό! (Pics)

 


Απολλωνάρα στα Ημιτελικά του Κυπέλλου με τεράστιο και ψυχωμένο διπλό στον Λαιμό! (Pics)

«Θέλω να δω αντίδραση, θα τα δώσουμε όλα» είχε δηλώσει πριν τον Προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών με την οικοδέσποινα Βουλιαγμένη ο Νίκος Δεληγιάννης. Οπερ και εγένετο και η Απολλωνάρα πέρασε θριαμβευτικά στα Ημιτελικά!

Ο Απόλλων Σμύρνης με γρανιτένια άμυνα και κατάθεση ψυχής απ’ όλους, ακόμη κι όταν το ματς πήγε να… στραβώσει, πήρε, μπροστά σε 40 φιλάθλους του που μετέτρεψαν σε… Σεράφειο το κολυμβητήριο του Λαιμού, τεράστιο, μάγκικο, διπλό!

Νίκησε 12-9 στα πέναλτι (8-8 η κανονική διάρκεια) τη Βουλιαγμένη και αύριο στις 6 μ.μ. (ΕΡΤsports) στον 1ο χρονικά Ημιτελικό ενάντια στον ΓΣ Περιστερίου θα έχει την ευκαιρία να γράψει… ιστορία. Διότι αν νικήσει θα προκριθεί για πρώτη φορά στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Μετά τον αποκλεισμό από τα Ημιτελικά της Α1 οι παίκτες των «κυανόλευκων»… διψούσαν για μία μεγάλη νίκη. Και την πήραν, βγάζοντας στο νερό την ποιότητά τους και κάνοντας, πραγματικά, κατάθεση ψυχής! Η σημερινή νίκη ήταν η 3η, ιστορικά, εκτός έδρας επί τη Βουλιαγμένης μετά το 6-5 του Νοεμβρίου του 2019 για το Κύπελλο, και το περυσινό 9-8 για τα Ημιτελικά της Α1.

Σήμερα, το πλάνο στην άμυνα λειτούργησε στην εντέλεια με τον Απόλλωνα να προηγείται με γκολ των Σουσιασβίλι, Αλαμάνου και Τόττη 3-2 στο τέλος της 1ης περιόδου. Στην 2η μετά από την ισοφάριση σε 3-3 (5:22), απάντησε με πέναλτι του Μπογκντάνοβιτς (5:22) και παλικαρίσιο γκολ του Σολανάκη (0:26) για να πάει προηγούμενος 5-3 στο ημίχρονο και να πάρει και αέρα τριών τερμάτων με νέο γκολ του αρχηγού στα 5:12 για την 3η περίοδο.

Εν συνεχεία ήρθε η αντίδραση της Βουλιαγμένης, που εκμεταλλευόμενη κυρίως κάποιες κακές επιλογές των «κυανόλευκων» στην επίθεση, βρήκε δύναμη στη δική της προηγούμενη με ένα επί μέρους 5-0 με 8-6 στα 4’ πριν το φινάλε.

Αλλά αυτό το ματς οι παίκτες του Απόλλωνα δεν το έχαναν με τίποτα! Ο Σολανάκης με παλικαρίσιο γκολ μείωσε σε 8-7 στα 3:49 και ο Αλαμάνος με φοβερό τελείωμα έγραψε το τελικό 8-8 στα 2:49!

Στα πέναλτι «μίλησε» η ψυχραιμία των εκτελεστών (Σουσιασβίλι 9-8, Γωνιωτάκης 10-9, Τόττης 11-9, Γαρδίκας 12-9) και φυσικά ο Στέφανος Γαλανόπουλος, που ήταν εξαιρετικός σε όλον τον Προημιτελικό! Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε το 2ο πέναλτι της Βουλιαγμένης, είδε τον Κουρούβανη να σουτάρει στο δοκάρι στο 3ο και ακολούθως πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τον κόσμο της ομάδας την εύστοχη εκτέλεση του Γαρδίκα, που σφράγισε την τεράστια πρόκριση.

Όλοι οι παίκτες πήγαν ακολούθως στον κόσμο της ομάδας, που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο τα συνθήματα, για να εισπράξουν ένα… τεράστιο μπράβο που άξιζαν τόσο για τη νίκη όσο και για την κατάθεση ψυχής.

Θυμίζουμε πως με απόφαση της ΚΟΕ δεν έχουν διατεθεί εισιτήρια για το Final 8 και επομένως η είσοδος και στον αυριανό Ημιτελικό θα γίνει εκ νέου με προσκλήσεις.  

Δείτε εδώ το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα με την εξέλιξη και τα στατιστικά του Προημιτελικού του Απόλλωνα με τη Βουλιαγμένη.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης 12-9 (8-8 κ.δ., 4-1 πεν.)

Τα οκτάλεπτα: (3-2, 2-1, 1-3, 2-2)

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Τόττης 2, Τσιαβαλιάρης.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 2, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος, Αλμύρας, Ούμποβιτς, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης 4, Κουρούβανης, Σαπουνάκης, Ανδρεάδης, Χατζής 2, Σπηλιόπουλος.

 











 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728