Ιστορικός Τελικός Κυπέλλου για τον Απόλλωνα Σμύρνης με ρεσιτάλ της «κυανόλευκης» κερκίδας! (Pics)

 


 

Ιστορικός Τελικός Κυπέλλου για τον Απόλλωνα Σμύρνης με ρεσιτάλ της «κυανόλευκης» κερκίδας! (Pics)

Η 11η Μαΐου του 2024 καταγράφεται ως ακόμη μία ιστορική στιγμή για τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» μπροστά σε περισσότερους από 100 φιλάθλους της, που έδωσαν ρεσιτάλ με ασταμάτητο τραγούδι στην εξέδρα του κολυμβητηρίου της Βιουλιαγμένης, έπαιξε τον πρώτο Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στα 10 χρόνια από την επανίδρυση του τμήματος υδατοσφαίρισης στην Αθήνα!

Μια μέρα γιορτής για τον Απόλλωνα, έστω και αν το αποτέλεσμα ήταν η ήττα με 16-8 από τον Ολυμπιακό.

Μια μέρα γιορτής διότι ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να ανέβει ένα ακόμη σκαλί στην ελληνική υδατοσφαίριση, φτάνοντας μέχρι και τον Τελικό του Κυπέλλου, έχοντας αποκλείσει στον Προημιτελικό την οικοδέσποινα Βουλιαγμένη σ’ ένα ντέρμπι που έβγαλε την επιθυμητή αντίδραση και την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει ως ομάδα.

Το δεύτερο βήμα έγινε στον Ημιτελικό με το Περιστέρι, όπου με τη νίκη με 10-7 αφενός εξασφαλίστηκε η ιστορική επιτυχία της «παρθενικής» πρόκρισης στον Τελικό του Κυπέλλου ως η 12η ομάδα που φτάνει εκεί στις 46 εκδόσεις του θεσμού και αφετέρου εξασφαλίστηκε η ευρωπαϊκή έξοδος για 6η σερί σεζόν.

Γι’ αυτό και οι φίλαθλοι του Απόλλωνα Σμύρνης δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα από την αρχή και για πολύ μετά το τέλος του Τελικού αλλά και των απονομών.

Αναγνώρισαν την τεράστια προσπάθεια των παικτών του Νίκου Δεληγιάννη, τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν και τους επιβράβευσαν με τη φωνή τους προτάσσοντάς τους και τα χέρια για να αγγίξουν τα μετάλλια που φόρεσαν στο στήθος για την παρουσία τους στον 46 Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο αγωνιστικό σκέλος η «ελαφρά ταξιαρχία» προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην πρώτη περίοδο προηγούμενη με 3-2 (3-3 στο φινάλε της), αλλά ένα επί μέρους 5-1 στη 2η έβαλε μπροστά στο ημίχρονο τον Ολυμπιακό με 8-4. Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να μάχονται με το 11-6 να είναι το σκορ της 3ης περιόδου και το 16-8 το αποτέλεσμα απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που έφτασαν τις 7 σερί κατακτήσεις Κυπέλλου και 25 συνολικά.

Το έργο ήταν σαφώς δύσκολο εκ προοιμίου, αλλά το πρώτο βήμα της παρουσίας σε Τελικό έγινε! Στο μέλλον η ίδια προσπάθεια που έχει καθιερώσει τον Απόλλωνα στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης θα συνεχιστεί!

Τον Τελικό παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μαζί με τον Γιώργο Αφρουδάκη και τον πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Δείτε τη στατιστική εξέλιξη του Τελικού εδώ 

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 8-16 (3-3, 1-5, 2-3, 2-5)

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

Ολυμπιακός (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 4, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας 2.   

Φωτογραφίες: Λευτέρης Κατσινούλας και Βαγγέλης Ζαρδής (η βασική) – Ελεύθερες προς χρήση από τα ΜΜΕ 






















Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728