ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ



Το Δ.Σ. του Γ. Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά τη συνεδρίαση του στις 31/8/2015, μεταξύ των άλλων θεμάτων που εξέτασε, συνέταξε, ομόφωνα, την παρακάτω απάντηση στην από 28/8/2015  επιστολή της Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, με την οποία η τελευταία ζητάει, ουσιαστικά την έξωση των ακαδημιών ποδοσφαίρου από το γήπεδο της Ριζούπολης.
Συνημμένα δημοσιεύονται αυτούσιες οι δύο επιστολές.




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ



Προς:
1. Πρόεδρο Γυμναστικού Συλλόγου
«Απόλλων Σμύρνης»
κ. Παναγιώτη Καταβέλο
2. Δ.Σ. Ερασιτέχνη «Απόλλων Σμύρνης»
Αθήνα, 28-8-2015
Αξιότιμοι κύριοι, 

Σε συνέχεια της από 30-7-2015 συνάντησής μας που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ», σας ενημερώνουμε και εγγράφως ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου αδυνατεί, σύμφωνα με την εταιρεία συντήρησης του χλοοτάπητα, την επιπλέον επιβάρυνση που υπάρχει από τη χρήση των Ακαδημιών του «Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης».
Το γήπεδο ήταν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, σε πολύ κακή κατάσταση αφού μετά τη χρήση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ προπονούνταν οι Ακαδημίες του Ερασιτέχνη με αποτέλεσμα ο χλοοτάπητας να είχε καταστραφεί ολοσχερώς γεγονός που δυσκόλευε τους αγώνες της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ με ενδεχόμενους τραυματισμούς των παιχτών, αλλά και πάρα πολλές φορές με τη μη δυνατότητα προπόνησης της ομάδα μας, εξαιτίας της συνεχόμενης χρήσης αυτού από τις Ακαδημίες, παρόλο των οχλήσεων μας.
Τη φετινή χρονιά, η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ δεν επιθυμεί περαιτέρω χρήση του γηπέδου από τις Ακαδημίες διότι αυτό θα επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την προηγούμενη χρονιά και θα βλάψει ουσιαστικά την εύρυθμη λειτουργία της ομάδος.
Κατανοούμε απόλυτα τη δική σας θέση, όσον αφορά το γεγονός ότι χρησιμοποιώντας το γήπεδο προσπαθείτε να επιτύχετε μεγαλύτερη προσέλευση νέων αθλητών με στόχο την έλευση περισσότερων εσόδων στον Ερασιτέχνη, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των ερασιτεχνικών τμημάτων.
Σας καλούμε να αποφύγετε οποιαδήποτε μεθόδευση που στόχο θα έχει τη χρησιμοποίηση του ήδη επιβαρυμένου αγωνιστικού χώρου και σας δηλώνουμε ότι έχουμε να σας προτείνουμε εναλλακτικές προτάσεις έτσι ώστε να μπορούν τα τμήματά σας να προπονούνται. Σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος, προτιθέμεθα να σταματήσουμε να επωμιζόμαστε το κόστος συντήρησης του γηπέδου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ» και θα αναγκαστούμε να αναζητήσουμε άλλο γήπεδο για να μπορέσει η ομάδα να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα.

Με τιμή,

Λεβεντογιάννης Αντώνης
Γενικός Αρχηγός










ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ



Κύριοι,
Σε απάντηση της από 28/8/2015 επιστολής σας προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και σχετικά με όσα ανιστόρητα και εκτός πάσης πραγματικότητας στοιχεία που αναφέρονται σε αυτή, το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ με ομόφωνη απόφαση, κάνει γνωστά στην Π.Α.Ε. και στον κόσμο του Απόλλωνα τα εξής:
1) Από τη σύσταση των ανωνύμων ποδοσφαιρικών εταιρειών με το νόμο 879/1979 η χρήση του γηπέδου από τον Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και από την Π.Α.Ε., καθορίζεται λεπτομερώς από τους κείμενους νόμους και κανονισμούς.
2) Καθ’ όλη τη διάρκεια των 36 αυτών χρόνων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν υπήρξαν προβλήματα στη χρήση του γηπέδου από τον Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και την Π.Α.Ε.
Ο Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε την πίστη του στην ύπαρξη ενός ενιαίου Απόλλωνα θυσιάζοντας για την πίστη του αυτή, πάρα πολλές φορές, θεμελιώδη και απαράγραπτα δικαιώματά του. Χάρις σ’ αυτή τη στάση του και τη στήριξη όλων των πραγματικών Απολλωνιστών, κατόρθωσε να αποκρούσει την κάθε είδους επιβουλή κατά του Συλλόγου και της ιστορίας του και να εξασφαλίσει την συνεχή και απρόσκοπτη πορεία του.
3) Όλα αυτά τα χρόνια και στην αρχή κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου πάντοτε υπογράφεται ειδικό Μνημόνιο συνεργασίας για τη ρύθμιση λεπτομερειών για τη λειτουργία του γηπέδου, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η χρήση του γηπέδου, που καθορίζεται άλλωστε από τους νόμους και τους κανονισμούς.
4) Με βάση αυτά πέρυσι και μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, που δεν θέλουμε να θυμόμαστε κάποιες πτυχές της με τη χρήση κάποιων τελεσιγράφων, υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση συνεργασίας που ρύθμισε όλα τα θέματα, γεγονός που είχε γίνει με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις της Π.Α.Ε. στο παρελθόν.
5) Ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, με εξαίρεση την περίοδο διοίκησης της Π.Α.Ε. από τον κ. Σταμάτη Βελλή (Δ΄, Γ΄, Β΄ και Α΄ Εθνική Κατηγορία) προσέφερε πάντοτε πολύ περισσότερα από τα νόμιμα και από τα συμφωνηθέντα απεμπολώντας και πολλές πηγές εσόδων λόγω υπερβολικών αξιώσεων των Π.Α.Ε.
6) Μέγιστο πρόβλημα και ζητήματα σοβαρά προέκυψαν από την εφαρμογή της περυσινής συμφωνίας και τις σοβαρές εκκρεμότητες που παραμένουν με υπαιτιότητα της διοικήσεως της Π.Α.Ε. ακόμη σε εκκρεμότητα, λόγος για τον οποίο ζητήθηκε προ της εκπνοής της περιόδου συνάντηση των δύο διοικήσεων, που τελικά πραγματοποιήθηκε στις 30/7/2015, χωρίς τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων από την Π.Α.Ε.. Αντί λοιπόν για την τακτοποίηση από μέρους της Π.Α.Ε. των οικονομικών, κυρίως, εκκρεμοτήτων, με έκπληξη γίναμε μάρτυρες υποβολιμαίων και περίεργων δημοσιευμάτων με στόχο την παραπλάνηση των φιλάθλων και τη δημιουργία άλλοθι για την απόφαση που ενδεχομένως έχει ήδη πάρει ή προτίθεται να πάρει η Π.Α.Ε., με σκοπό την απομάκρυνση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», πρώτη φορά μετά από το 1948, από τη φυσική της έδρα με απίστευτες και απαράδεκτες από κάθε άποψη προφάσεις.
7) Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή, αλλά με λύπη μας είμαστε υποχρεωμένοι να την αποκαταστήσουμε, όπως αυτή προκύπτει αβίαστα και από τα παρακάτω παρατιθέμενα αδιάσειστα στοιχεία.
Η συντήρηση του χλοοτάπητα, που αποτελεί αποκλειστική υποχρέωση της Π.Α.Ε., ήταν και είναι πλημμελής, δεν έχει καμία σχέση με τη συντήρηση άλλων εποχών, ακόμα και όταν τη συντήρησή του είχε ο Γυμναστικός Σύλλογος στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία.
Η χρήση του χλοοτάπητα έγινε κατά συντριπτικό ποσοστό και καθ’ υπέρβαση των συμφωνηθέντων από την ποδοσφαιρική ομάδα της Π.Α.Ε., σε αντίθεση με την όλως περιορισμένη χρήση από τις ακαδημίες, στις οποίες πολλές φορές «απαγορεύτηκε» η χρήση του, με πρόφαση τη «συντήρηση – επισκευή» του χλοοτάπητα.
Την περσινή περίοδο επί δίμηνο οι ακαδημίες βρέθηκαν εκτός γηπέδου με αποτέλεσμα ο Γ.Σ. να επιβαρυνθεί δυσαναλόγως ενοικιάζοντας αθλητικούς χώρους, πούλμαν για μεταφορά των αθλητών, με τις σχετικές δυσμενείς συνέπειες για τους αθλητές και τους γονείς.
Τις οικονομικές αυτές επιβαρύνσεις και υποχρεώσεις κάλυψε ο Γ.Σ. ενώ η Π.Α.Ε., μέχρι σήμερα, δεν έχει ανταποκριθεί στις αυτονόητες σχετικές υποχρεώσεις της.


Επί ένα επί πλέον τρίμηνο η χρήση του χλοοτάπητα για τις ακαδημίες γινόταν στο μισό του γηπέδου, διότι το άλλο μισό ήταν καλυμμένο με μεμβράνες, με πρόφαση τη συντήρηση, που κράτησε συνολικά πέντε μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ μέχρι σήμερα, η συντήρηση του χλοοτάπητα ακόμα και η πλήρης ανακατασκευή του, δεν ξεπέρασε μερικές εβδομάδες. Το ίδιο διάστημα που διαρκούσε η δήθεν συντήρηση, η ποδοσφαιρική ομάδα προπονιόταν κανονικά και συνήθως καθ’ υπέρβαση των συμφωνηθέντων.
Είναι ανάξιος σχολιασμού ο ισχυρισμός ότι ο χλοοτάπητας υπέστη φθορές από τους λιλιπούτειους αθλητές των ακαδημιών και όχι από τις τάπες των ποδοσφαιριστών της επαγγελματικής ομάδας.
Πέρα όμως από το χλοοτάπητα, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, αναγκάστηκε να κάνει κάθε είδους επεμβάσεις, συντηρήσεις, επισκευές, ( ηλεκτρικά, υδραυλικά, κερκίδες, βαψίματα, απολυμάνσεις) αναγκαίες για τη λειτουργία του γηπέδου, χωρίς ωστόσο η ΠΑΕ μέχρι σήμερα να έχει καλύψει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν.
Η Π.Α.Ε. με την αντισυμβατική άρνηση της να παραχωρηθεί το γήπεδο δύο φορές στην Π.Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑ ζημίωσε τον Γ.Σ. με το ποσό των 5.600€ (2.800 Χ 2) το οποίο είχε συμφωνηθεί. Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί στον Γ.Σ. το ποσοστό 15% επί των διαφημίσεων (πινακίδες, ηχητικές διαφημίσεις και, επί πλέον, φωτεινές διαφημίσεις ροής στους αγώνες Ολυμπιακό και ΑΕΚ).
Η απαρίθμηση των παραπάνω σημείων και θεμάτων είναι ενδεικτική και όχι περιοριστική γιατί υπάρχουν πολύ περισσότερα θέματα προς συζήτηση και ρύθμιση.
Σχετικά με τον απαράδεκτο από κάθε άποψη υπαινιγμό της Π.Α.Ε. για τις ακαδημίες και τον εξοστρακισμό τους από τη φυσική τους κοιτίδα, με λύπη μας είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι αποτελούν την τρυφερή ψυχή και ύπαρξη του Απόλλωνα, φυτώρια αθλητών και φιλάθλων του συλλόγου όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι από αυτές τις ακαδημίες ξεπήδησαν στο παρελθόν μεγάλοι άσσοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί και στο μέλλον, αν μάλιστα υπάρξει και η αυτονόητη συνδρομή της Π.Α.Ε. όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Όσον αφορά για τα οικονομικά οφέλη του Γ.Σ. από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, ενημερώνουμε την Π.Α.Ε. για πολλοστή φορά, ότι οι δαπάνες προπονητών, αγώνων, μετακινήσεων, ενοικίασης γηπέδων του ΑΧΙΛΛΕΑ Κ. ΑΧΑΡΝΩΝ, παρουσίας ορθοπεδικού ιατρού σε όλες τις προπονήσεις, γραμματειακής υποστήριξης, αναλογούντα έξοδα γηπέδου και καθαρισμού, φαρμακευτικής υποστήριξης και φυσικοθεραπευτικής ετήσιας κάλυψης, εξόδων εκδηλώσεων με γονείς και αθλητές, υπερβαίνουν αρκετά τα έσοδα από τις ακαδημίες. Άρα δεν υπάρχουν και δεν μεταφέρονται αλλού έσοδα από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Τις οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες τις καλύπτει το Δ.Σ. από άλλες πηγές.
Το τεράστιο κέρδος που δεν αντιλαμβάνεται η Π.Α.Ε. από τη διατήρηση των ακαδημιών με κάθε θυσία και μάλιστα στη φυσική τους έδρα, είναι η δημιουργία αθλητών και Απολλωνιστών.
Αυτή ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε η φιλοσοφία του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.
Ανεξάρτητα όμως από όλα όσα ενδεικτικώς αναφέρθηκαν, πρέπει να τονιστεί και το εξής παράλογο. Η Π.Α.Ε., χωρίς να έχει συνάψει με τον Γ.Σ. οποιαδήποτε νέα συμφωνία, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που αυτονοήτως έχει από τη χρήση τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το δίμηνο διάστημα που δεν καλύπτεται από νέα συμφωνία και παρά ταύτα κάνει χρήση του γηπέδου, ειδικά ο χλοοτάπητας χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από την Π.Α.Ε. και μάλιστα συνήθως με διπλές προπονήσεις παρά τη μέτρια συντήρησή του.
Παρά τη παράλογη συμπεριφορά της, η Π.Α.Ε. καλεί τον Γ.Σ. να αποφεύγει «μεθοδεύσεις», με στόχο τη χρησιμοποίηση του επιβαρυμένου “κατά δήλωση της” αγωνιστικού χώρου, τον οποίο επί δίμηνο χρησιμοποιεί αποκλειστικά. Δεν χρειάζεται βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι οι όροι μεθοδεύσεις και επινοήσεις δεν αφορούν τον Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.
Τέλος με κάποια «περίεργα δημοσιεύματα» που προηγήθηκαν της από 28/8/2015 επιστολής της ΠΑΕ, αλλά και την τελευταία παράγραφο της επιστολής αυτής, γίνεται προσπάθεια να μετατεθεί σε άλλες πλάτες η ευθύνη της ΠΑΕ για την έδρα που θα χρησιμοποιήσει στο προσεχές πρωτάθλημα η ποδοσφαιρική ομάδα.
Τα προσχήματα και οι απειλές προς τον Γ.Σ. και τον κόσμο του Απόλλωνα για ενδεχόμενη αλλαγή της έδρας, δεν αντέχουν σε σοβαρή συζήτηση, ούτε είναι δυνατό να παραπλανήσουν οποιονδήποτε για την ανεπίληπτη και ιστορικά δικαιωμένη στάση του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος από το 1979 μέχρι σήμερα, δεν συνετέλεσε ποτέ στην μη χρησιμοποίηση του γηπέδου από την επαγγελματική ποδοσφαιρική του ομάδα.
Η ευθύνη για τέτοιου είδους τυχόν επιλογές, βαρύνει αποκλειστικά την ΠΑΕ, η οποία καλείται τάχιστα στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως και πέρυσι, παρουσία του μεγαλομετόχου, για την τακτοποίηση των πάσης φύσεως εκκρεμοτήτων της Π.Α.Ε. και την ανανέωση του περσινού συμφωνητικού – μνημονίου συνεργασίας, για το καλό του Απόλλωνα μας.





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΝ. ΚΑΤΑΒΕΛΟΣ                                   ΣΤΕΦ. ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728