Εκδήλωση μνήμης και φιλικό με Πανιώνιο του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης αύριο (25/9) στο Σεράφειο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 24-9-2019Εκδήλωση μνήμης και φιλικό με Πανιώνιο 
του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης
αύριο (25/9) στο Σεράφειο

Η κοινή καταγωγή αποτελεί τον οδηγό μιας πολύ σημαντικής σύμπραξης του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης με τον Πανιώνιο ΓΣΣ. Τα δύο Σωματεία άρρηκτα δεμένα με τις ρίζες τους ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης με αφορμή την επέτειο από την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25/9 στις 19:00 στο Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Π. Ράλλη) με το υγρό στοιχείο να έχει την τιμητική του.
Το τμήμα Υδατοσφαίρισης της «ελαφράς ταξιαρχίας», που έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Απολλωνιστές με την πορεία του τα τελευταία δύο χρόνια στην Α1, θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα το αντίστοιχο τμήμα των «κυανέρυθρων» , αφού πρώτα, όμως, έχει ολοκληρωθεί στην πολύ όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Σεράφειου ιστορική παρουσίαση, που ως στόχο έχει να τιμήσει τη μνήμη του εθνοιερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.
Με πρωτοβουλία του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης απευθύνθηκε πρόσκληση που έγινε αποδεκτή προς τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. , ώστε να παρουσιαστεί το έργο του Χρυσόστομου, ο οποίος, εξάλλου, είχε διατελέσει πρώτος πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου και είχε βοηθήσει με πολλούς τρόπους και τον Απόλλωνα στη Σμύρνη.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 με χαιρετισμούς των Προέδρων των δύο Συλλόγων, Παναγιώτη Καταβέλου και Αριστόβουλου Μισαηλίδη, ενώ θα ακολουθήσει ιστορική παρουσίαση και προβολή φωτογραφιών της εποχής από το μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, Γιώργο Αγγελάκη - αρμόδιου για ιστορικά και πολιτιστικά θέματα - για τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου, όπως φυσικά και ο αγώνας πόλο μεταξύ των ανδρικών ομάδων των δύο Σωματείων.


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728