Σκέψεις και παρατηρήσεις του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών
Σκέψεις και παρατηρήσεις του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο (30/11) και με αφορμή τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης,  ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης επιθυμεί να εκφράσει κάποιες σκέψεις και παρατηρήσεις.
Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης από την ημέρα της ίδρυσης των τμημάτων Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης έχει αποδείξει πως ήρθε στο χώρο για να επενδύσει σε αυτόν και βέβαια για να δημιουργήσει.
Δεν είναι… πυροτέχνημα, όπως κάποιοι ίσως θέλουν να πιστεύουν. Έχει παρόν, έχει και μέλλον. Και βέβαια φροντίζει καθημερινά για αυτό.
Το ιδιόκτητο κολυμβητήριο που κατασκεύασε το 2017 κάτω από τις εξέδρες του Γηπέδου «Γ. Καμάρας» στη Ριζούπολη και το οποίο φιλοξενεί εκατοντάδες μικρά παιδιά, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για την επιθυμία όλων στον Απόλλωνα να επενδύσουν στο χώρο, φέρνοντας νέους αθλητές στην πισίνα.
Το όραμά μας, βέβαια, έχει και συνέχεια, καθώς υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για τη δημιουργία μεγαλύτερης πισίνας στην περιοχή, που θα συμβάλει ακόμη περισσότερο  στην ήδη ραγδαία ανάπτυξη των Ακαδημιών του Συλλόγου, αλλά και στην περεταίρω ανάπτυξη συνολικά των αθλημάτων της Κολύμβησης και της Υδατοσφαίρισης.
Ακόμη, στο φινάλε της περυσινής σεζόν της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης κέρδισε μέσω της κατάκτησης της 3ης θέσης το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Επέλεξε, σε αντίθεση με άλλες ομάδες που λένε «όχι», να κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού και δίχως να υπολογίσει τα έξοδα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι ξεκάθαρος, λοιπόν, στόχος μας η συνεχής ανάπτυξη με σωστό προγραμματισμό και πολλή δουλειά. Οι μέχρι σήμερα επιλογές και πράξεις μας αποδεικνύουν ότι κινούμαστε σωστά προς αυτήν την κατεύθυνση.
Τα… πρωτεία στις αποβολές εις βάρος μας
Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό… Αρχή του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης είναι να μην εμπλέκεται σε κινήσεις που δεν έχουν καμία ουσία, όπως με την έκδοση ανακοινώσεων μετά από μια κακή διαιτησία σε βάρος της ομάδας μας. Δεν επιθυμούμε ούτε έχουμε προσπαθήσει ποτέ να επηρεάσουμε καταστάσεις, να διαμορφώσουμε κλίμα, να δημιουργήσουμε προβλήματα.
Αυτή είναι η αρχή της ομάδας και η στάση της έχει αποδειχτεί όλα αυτά τα χρόνια από την ημέρα ίδρυσής της και ιδιαίτερα από τη σεζόν 2017-18, όταν και για πρώτη φορά συμμετείχαμε  στο πρωτάθλημα της Α1 των Ανδρών.
Βέβαια μας προκαλεί τεράστια εντύπωση ότι και στα τρία χρόνια που συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Α1 είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες αποβολές σε βάρος της.
Πρόκειται για ένα στοιχείο της στατιστικής, που δεν έχει λογική να «συναντάται» συνεχώς, δίνοντάς μας τα… πρωτεία κάθε χρόνο, ειδικά όταν κάθε καλοκαίρι αλλάζουμε 6 με 8 παίκτες. Ήτοι περίπου το 60% του ρόστερ μας, όπως κάναμε, δηλαδή, και το καλοκαίρι του 2018 και το καλοκαίρι του 2019.
Έχοντας, λοιπόν, διαφορετικούς παίκτες κάθε χρονιά, παραμένουμε βάσει των στατιστικών στοιχείων η πρώτη ομάδα στον τομέα των σε βάρος της αποβολών.
Δεν είναι ότι δεν εμπιστευόμαστε την ελληνική διαιτησία, καθώς θεωρούμε τους Έλληνες διαιτητές από τους καλύτερους στην Ευρώπη, αλλά επιβάλλεται να τοποθετηθούμε στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς μας προκαλεί τεράστια εντύπωση.
Το ζήτημα των Ομοσπονδιακών τεχνικών και η μη κλήση των Αλαμάνου και Γραμματικού στην Εθνική Νέων
Το άλλο ζήτημα που μας απασχολεί σχετίζεται με τους Ομοσπονδιακούς εκλέκτορες.  Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης το 2017 που ανέβηκε στην Α1 των Ανδρών, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας, απέστειλε στην ΚΟΕ έγγραφο με προτάσεις βελτίωσης του αθλήματος.
Σε μία από τις προτάσεις μας είχαμε ζητήσει, με γνώμονα τον υγιή ανταγωνισμό σε κάθε επίπεδο και τη σωστή και ίση μεταχείριση όλων των ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι προπονητές των Εθνικών ομάδων Εφήβων, Νέων και Ανδρών (αντιστοίχως και των Γυναικών) να είναι αποκλειστικής απασχόλησης στην Ομοσπονδία και να μην εργάζονται παράλληλα σε Σωματεία.
Με μεγάλη μας λύπη, όμως, βλέπουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως βασικοί μας ανταγωνιστές, στην Α1, έχουν προπονητές με ταυτόχρονη απασχόληση στις Εθνικές ομάδες και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κραβαρίτης (Προπονητής Υδραϊκού και Εθνικής Εφήβων – Βοηθός Προπονητής Εθνικής Ανδρών), Τεό Λοράντος (Προπονητής Παλαιού Φαλήρου και Εθνικής Νέων Ανδρών),  Θοδωρής Βλάχος (Προπονητής Ολυμπιακού και Εθνικής Ανδρών).
Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι η κλήση πέντε παικτών του Παλαιού Φαλήρου στην Εθνική Νέων Ανδρών (προπονητής και στις δύο ο Τεό Λοράντος) εν όψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Κουβέιτ (12-20 Δεκεμβρίου) και μόνο ενός δικού μας αθλητή! Την ώρα που δεν κλήθηκαν βασικοί πρωταγωνιστές της καταπληκτικής πορείας της ομάδας μας τα δύο τελευταία χρόνια, οι Αχιλλέας Γραμματικός και Αλέξανδρος Αλαμάνος.
Με αυτά τα δεδομένα πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ίση μεταχείριση και ότι καλούμαστε να ανταγωνιστούμε σε συνθήκες μη υγιούς ανταγωνισμού, έστω και αν έχουμε ζητήσει όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, εδώ και τρία χρόνια, να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
Τελειώνοντας, θα αναφερθούμε σε ορισμένους  «αλεξιπτωτιστές» που εμφανίστηκαν στο κολυμβητήριο μας το απόγευμα του Σαββάτου στον αγώνα με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, οι οποίοι κάθισαν στο κέντρο της πισίνας, διαμαρτυρήθηκαν, φώναξαν, κάπνισαν (ενώ απαγορεύεται) και μετά το τέλος του αγώνα  ανέβασαν στα social media αναληθή σχόλια ότι δήθεν οι οπαδοί μας τους ενόχλησαν  και τους πείραξαν. Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να τους απαντήσουμε έως ότου επιτέλους μάθουν καλά το παρελθόν και την ιστορία της ομάδας που διοικούν.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728