ΠΕΥΚΗ - ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 83-80 9η Αγωνιστική, Α' ΕΣΚΑ






ΠΕΥΚΗ - ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 83-80

9η Αγωνιστική, Α' ΕΣΚΑ

Με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει να φοβάται τίποτα! Ο Απόλλωνας Σμύρνης πέταξε στα σκουπίδια τα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα ήταν ΟΜΑΔΑ, κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη -και ένα από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για άνοδο- Πεύκη, μέσα στην έδρα της, και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω ακόμη και με 18 πόντους έφτασε μία "ανάσα" από το πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη, γνωρίζοντας τελικά την ήττα στο "νήμα" με 83-80, για την 9η Αγωνιστική της Α' ΕΣΚΑ!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά και πήραν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα, γέρνοντας την πλάστιγγα στο μέρος τους, φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και στους 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, οι παίκτες μας, παρότι έχασαν ένα δεκάλεπτο, αφού τα πρώτα δέκα λεπτά δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση ειδικά για ένα τόσο δύσκολο ματς, από τα μέσα της δεύτερης περιόδου κι έπειτα ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ! Κατάφεραν να μειώσουν αρχικά, στο πρώτο μέρος, στους 13 πόντους και στο δεύτερο ημίχρονο εξαπέλυσαν αντεπίθεση διαρκείας, βάζοντας... πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους! Ήδη, από το 26ο λεπτό ο Απόλλωνας κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα και δη στους 7 πόντους (55-48) με τρίποντο του Σκούταρη και μπήκε εκ νέου στο ματς! Ωστόσο, η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη, με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να παραμένει κοντά στο σκορ και σταδιακά να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την Πεύκη! Οι παίκτες μας έβγαζαν αστείρευτα αποθέματα ενέργειας και έκαναν τρομερή δουλειά αμυντικά, σε ένα υποδειγματικό ημίχρονο, σε όλα τα επίπεδα!

Μάλιστα, ο Απόλλωνας έβαλε... φωτιά στο παιχνίδι, στο 36ο λεπτό, όταν με τρίποντη "βόμβα" του Πάντσιου έφερε τη διαφορά σε απόσταση ενός καλαθιού (73-71), μετατρέποντας την αναμέτρηση σε... ντέρμπι ολκής! Τα τελευταία λεπτά είχαν δραματική εξέλιξη, με τον αγώνα να οδηγείται στις ειδικές καταστάσεις, εκεί που ο Απόλλωνας επί της ουσίας έχασε την ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή και να πανηγυρίσει τη... νίκη της χρονιάς στο πρωτάθλημα, αφού στα τελευταία δύο λεπτά έβγαλε τέσσερα ελεύθερα σουτ τριών πόντων, αλλά αστόχησε και στα τέσσερα!! Ακόμη κι έτσι, ο Απόλλωνας παρέμεινε "ολοζώντανος" και με νέο τρίποντο από τον Πάντσιο έφερε το ματς στον πόντο, 81-80, με 6,4'' να απομένουν! Αμέσως έγινε φάουλ στον Καραθανασόπουλο, που δεν λάθεψε από τη γραμμή των βολών (83-80 στα 5,4'' για τη λήξη), ο κόουτς Χατζής πήρε τάιμ-άουτ, με τους παίκτες μας να εκτελούν το σύστημα, αλλά το τρίποντο του Πάντσιου από γωνία που θα οδηγούσε στην παράταση δεν βρήκε στόχο κι έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μία άκρως αγχωτική τη νίκη, ενώ απ' τη μεριά του ο Απόλλωνας κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα.

Την προσεχή Δευτέρα 9/12, στις 21:30, ο Απόλλωνας Σμύρνης φιλοξενεί την Ηλιούπολη, στο κλειστό της Ριζούπολης, σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι, για την 10η Αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 33-17, 47-34, 66-57, 83-80

Διαιτητές: Ζιώγας, Λαζόγκα, Ψύχας

Πεύκη (Δεσποτάκης): Καραθανασόπουλος 8 (2), Αποστολίδης 8 (2), Κορκοσούρας 7 (1), Φιλιππόπουλος 21, Κυριακόπουλος 6 (2), Δρικόγιας 2, Ανδρουλάκης 5 (1), Χριστόδουλος 7, Κορρές 19 (3).

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Χατζής): Οικονομάκης 5, Σκορίλας, Κουντούρης 6, Λέπουρης 4, Καλπακής 20 (2), Πάντσιος 18 (2), Τσόπελας 3 (1), Μουρίκης 17, Σκούταρης 5 (1), Λαμπράκης 2.

Τα αποτελέσματα της 9ης Αγωνιστικής:
ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ – ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 83-80
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ 69-70
ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 55-61
ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ – ΑΓΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΑΓ.ΒΑΡΒ. 79-68
ΑΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ – ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 85-81
ΓΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΑΣ ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 51-54
ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΕΣΚΔ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 68-64


ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728