Αυτοψία Χατζηδάκη – Μπακογιάννη σήμερα στο ετοιμόρροπο κτίριο της Ριζούπολης κάτω από το γήπεδο του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης


Αυτοψία Χατζηδάκη – Μπακογιάννη σήμερα στο ετοιμόρροπο κτίριο της Ριζούπολης κάτω από το γήπεδο του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης

 

Με αφορμή το σεισμό της Σάμου και της κατάρρευσης ενός τοίχου, με τραγική κατάληξη το θάνατο δύο νέων παιδιών, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, έδωσε εντολή να επισπευστούν οι κατεδαφίσεις επικινδύνων κτισμάτων προς αποφυγή και άλλων τραγικών παρόμοιων γεγονότων.

Στα πλαίσια αυτά σήμερα και ώρα 14:00, επισκέφθηκε το χώρο του υπό κατεδάφιση κτιρίου ιδιοκτησίας  της Αεροπορίας, επί των οδών Ανθέων και Αμασίου κάτω από το κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα, ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιδήμαρχος έργων του δήμου Αθηναίων κ. Αποστολόπουλος Γιώργος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στασινός Γιώργος.

Πρώτα ο κ. υπουργός και μετά ο κ. Δήμαρχος, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα κατεδάφισης των επικίνδυνων κτιρίων και στην πορεία και σχεδιασμό του υπουργείου και του Δήμου για τα επικίνδυνα αλλά και εγκαταλειμμένα κτίρια.

Ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατεδάφιση 13 επικινδύνων κτιρίων του Δήμου μεταξύ των οποίων και το ως άνω αναφερόμενο κτίριο, εκ των οποίων έχουν ήδη κατεδαφιστεί τα έξι.

Παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στασινός, καθώς και ο πρόεδρος του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης κ. Παναγιώτης Καταβέλος, ο οποίος με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού αλλά και σαν μέλος του Δ.Σ. από το 2001 και μετά, είναι γνώστης του θέματος και της επί 14ετία προσπάθειας του Γ.Σ. Απόλλωνα να επιλύσει το πρόβλημα.

Κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του Γ.Σ. Απόλλωνα, ο υπουργός και ο Δήμαρχος επισκέφθηκαν το γήπεδο ποδοσφαίρου, που ετοιμάζεται ποικιλοτρόπως από την ΕΠΟ για τον αυριανό αγώνα ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδας με την Κύπρο.

Ακολούθησε συζήτηση ενημερωτική για το γήπεδο, τον Απόλλωνα και ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την απόφαση του να βοηθήσει πολλαπλώς για τις εκδηλώσεις και επετειακές εκδόσεις του Συλλόγου το 2021, που κλείνουν 130 χρόνια από την ίδρυσή του στην Σμύρνη το 1891.

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος , έφορος ακαδημίας μπάσκετ και έφορος κλειστού γυμναστηρίου κ. Μάνος Δημητρίου, ο έφορος ποδοσφαίρου κ. Γιώργος Κανελάκης, ο οποίος και πρόσφερε από μία υφασμάτινη μάσκα προστασίας προσώπου με το σήμα του Απόλλωνα στον κ. υπουργό και τον κ. Δήμαρχο και ο κ. Λάμπρος Κονταξής τεχνικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ του Συλλόγου.

 













 

 

 



 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728