Ν. Δεληγιάννης: Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Μπορούσαμε να προκριθούμε

 

 Ν. Δεληγιάννης: Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Μπορούσαμε να προκριθούμε

 

Στην Ελλάδα, μετά τις «μάχες» που έδωσε στην Ουγγαρία στον ιδιαίτερα απαιτητικό 7ο Όμιλο του Euro Cup, βρίσκεται η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης και τα συναισθήματα είναι ανάμικτα.

Υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση για την κατάθεση… ψυχής που έγινε απ’ όλους στο Σόλνοκ, αλλά και «πικρία» διότι φάνηκε ότι η πρόκριση θα μπορούσε να είχε έρθει παρά τις δυσκολίες.

Αυτό εξηγεί στον απολογισμό του ο προπονητής της «ελαφράς ταξιρχίας», Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος από τις 18 Νοεμβρίου όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα είχε λίγες μέρες μπροστά του (και μονές προπονήσεις) για να ετοιμάσει την ομάδα του.

Παρ’ όλα αυτά ο Απόλλων παρουσιάστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Νίκησε την ισπανική Τεράσα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής με 14-13, ηττήθηκε στα σημεία από την πανίσχυρη ουγγρική Σόλνοκ με 13-11 και με 8-7 από τη γαλλική Στρασμπούρ στην πρεμιέρα, ματς που ήταν και το πιο κρίσιμο και στο οποίο ήταν εμφανής η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού από την αγωνιστική απραξία σχεδόν 40 ημερών.

Έδειξε, όμως, στα παιχνίδια του, στα οποία πήραν χρόνο συμμετοχής και προσέφεραν άπαντες, ότι μπορούσε…

Ο Νίκος Δεληγιάννης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος, www.apollonwaterpolo.gr, τόνισε αρχικά:

«Είχαμε πει εξαρχής ότι θα πάμε στην Ουγγαρία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Διότι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που πράγματι υπήρχαν δεν θέλαμε να σταθούμε σε αυτές κι είχαμε πει να παλέψουμε για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Και είχαμε μεγάλη συνέπεια σε αυτό.

Αγωνιστικά ήταν αναμενόμενο στο πρώτο ματς να μας λείπει ο ρυθμός και η συνοχή. Ζήτησα πάρα πολλά καινούργια πράγματα, οι παίκτες είχαν πολλές καινούργιες πληροφορίες και λίγο χρόνο για να τις αφομοιώσουν.  

Τους το είπα και μετά τα παιχνίδια, όμως. Έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν δεδομένων των συνθηκών σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Τα παιδιά έχουν κάνει κατάθεση ψυχής!

Η έλλειψη ρυθμού ειδικά στο  πρώτο ματς φάνηκε στον παίκτη παραπάνω, όπου είχαμε προβλήματα (σ.σ. 1/9 στο ματς της πρεμιέρας με τη Στρασμπούρ). Τα παιδιά ακόμη δεν είχαν προλάβει να αφομοιώσουν τις τρεις κομπίνες που είχαμε συμφωνήσει ότι θα παίξουμε, κάτι λογικό αφού δεν εξασκηθήκαμε επισταμένως. Δεν είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο.   

Είμαι, όμως, πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που όλα τα παιδιά προσέγγισαν αυτό που τους ζητήσαμε. Τη φιλοσοφία του τουρνουά. Προσπάθησαν να εφαρμόσουν αυτό που τους ζητήσαμε και αγνόησαν τις δυσκολίες ή τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων, που είχαν αγωνιστικό ρυθμό αφού τα πρωταθλήματά τους διεξάγονται κανονικά».

Ακολούθως μίλησε για το συναίσθημα που νιώθει τώρα:

«Έχω μεγάλη πίκρα που αποκλειστήκαμε γιατί το είχα πιστέψει και φάνηκε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε. Όπως μου είπε και ο ίδιος ο Μίτροβιτς, πραγματικά δεν το πίστευε ότι θα εμφανιστούμε τόσο ανταγωνιστικοί. Και είναι ένας παίκτης με ειδικό βάρος, που γνωρίζει την ομάδα καλύτερα και από εμένα, αφού είναι τόσο καιρό στον Απόλλωνα. Ήταν και για εκείνον έκπληξη που η ομάδα, μετά από τόσο μεγάλη αγωνιστική αποχή, έδειξε πάρα πολύ καλό πρόσωπο».

Όσο για το αν το πρόγραμμα ήταν διαφορετικό και το τουρνουά ξεκινούσε με ματς ενάντια στη Σόλνοκ, ώστε να βρεθεί από αυτό λίγος περισσότερος ρυθμός; Ο Νίκος Δεληγιάννης είναι ξεκάθαρος:

«Στον πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν αν. Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα γινόταν στο διάστημα που είχαμε προπονήσεις και αναλύσαμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό τους αντιπάλους στις 9 ημέρες που είχαμε από τη μέρα της κλήρωσης για να τους παρουσιάσουμε στα παιδιά. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε και τα παιδιά ακόμη περισσότερο. Δεν θα κοιτάμε ποτέ και δεν θα στεκόμαστε ποτέ στα εμπόδια και στις δυσκολίες που ξέρουμε ότι θα έχουμε. Αυτά είναι τα προβλήματα και με αυτά παλεύουμε. Αυτά ισχύουν στον πρωταθλητισμό».

Για την αδυναμία να αποκομίσει άμεσα ο Απόλλων Σμύρνης τα αγωνιστικά κέρδη από αυτά τα ματς, αφού το lock down επεκτάθηκε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ο κόουτς της «ελαφράς ταξιαρχίας» τόνισε:  

«Θα ήταν πολύ ευτυχής συγκυρία να συνεχίζαμε τις προπονήσεις. Φάνηκε οκτάλεπτο με το οκτάλεπτο και όχι απλά παιχνίδι με το παιχνίδι ότι γινόμασταν καλύτεροι και ότι κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες πολλά παιδιά.

Οι προπονήσεις θα έδιναν συνέχεια σε όλη αυτήν τη βελτίωση και την απόκτηση συνοχής που επιδιώξαμε. Κι όπως συζητούσα με τον προπονητή της Στρασμπούρ, Ιγκόρ Ρατσούνιτσα, που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα ως αθλητής, το ελληνικό είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, που δεν λειτουργεί. Αυτό είναι πάρα πολύ κακό, μας πάει πίσω και θεωρώ πως, δυστυχώς, θα έχει αντίκτυπο και στην Εθνική. Όλη η Ευρώπη παίζει πόλο εκτός από την Ελλάδα».  

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728