Έπεσε με… ψηλά το κεφάλι ο Απόλλων Σμύρνης!

 


Έπεσε με…  ψηλά το κεφάλι 

ο Απόλλων Σμύρνης! 

Με τη Στρασμπούρ να έχει νικήσει 10-9 την Τεράσα στον αγώνα που προηγήθηκε ο Απόλλων Σμύρνης ήθελε κόντρα στην οικοδέσποινα και… μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Σόλνοκ στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 7ου προκριματικού ομίλου του Euro Cup μόνο νίκη για να προκριθεί μαζί με τους Ούγγρους στη φάση των «16» του Euro Cup.

Αυτή δεν ήρθε, όμως, η «ελαφρά ταξιαρχία» που ηττήθηκε με 13-11 από τη γηπεδούχο ομάδα, πραγματοποίησε μία άκρως ποιοτική εμφάνιση, άγγιξε την ανατροπή χάνοντας ευκαιρίες να ισοφαρίσει στο 10-9 στα μέσα της 4ης περιόδου και στο 12-11 σε παίκτη παραπάνω στα 1:46 για το τέλος και κέρδισε παίκτες και πράγματα, που, δυστυχώς, δεν μπορεί άμεσα να εξαργυρώσει καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν οι εγχώριες υποχρεώσεις.

Πάντως από τη σημερινή εικόνα της ομάδας του Νίκου Δεληγιάννη, η οποία προερχόταν από 20μερο δίχως επαφή με το νερό και ακολούθως προετοιμασία λίγων ημερών με μόλις μία προπόνηση (αντί για δύο) καθημερινά, φάνηκε ότι αν το πρόγραμμα ήταν… τούμπα η πρόκριση θα ήταν εφικτή.

Διότι στην πρεμιέρα με τη Στρασμπούρ και στην ήττα με 8-7 ήταν ξεκάθαρη η έλλειψη ρυθμού κόντρα σε μία ομάδα που είχε όχι μόνο προπονήσεις, αλλά και εγχώριο αγωνιστικό ρυθμό, όπως εξάλλου το ίδιο ισχύει και για τις Τεράσα, Σόλνοκ. Αν το ματς με την ούσα (σαφώς) στα μέτρα της ομάδας μας Στρασμπούρ ήταν το τρίτο κατά σειρά στον όμιλο, τότε ο Απόλλων, έχοντας ήδη δύο παιχνίδια, θα μπορούσε να είχε πάρει το αποτέλεσμα που θα χρειαζόταν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με γκολ του Άνταμ Νάγκι στα 6:27, ο Μοσκόφ απάντησε άμεσα με πέναλτι, όπως και ο Μίτροβιτς στο γκολ του Πιέτλοβιτς με μπάσιμο στον παραπάνω στο 1:17. Όμως ο Ντρέσοβιτς, επίσης στον παραπάνω, έβαλε ξανά μπροστά (3-2) τους Ούγγρους στο 1:03.

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με τον Γαλανίδη να αποκρούσει σουτ του μεγάλου αστέρα Φίλιπ Φιλίπποβιτς, αλλά και πέναλτι του Ντράσοβιτς στα 2:26’’, όμως επιθετικά δεν βρίσκονταν οι λύσεις με αποτέλεσμα η Σόλνοκ να προηγηθεί με 6-2 στο 1:27 για το ημίχρονο.

Η «ελαφρά ταξιαρχία«, ωστόσο είχε απάντηση με τον με τον Γωνιωτάκη να σκοράρει με ωραίο σουτ ύστερα από ασίστ του Δερμιτζάκη στο 1:03 και τον Μοσκόφ να μειώνει σε 6-4 στα 15’’ μετά από αποβολή που κέρδισε ο Σολανάκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ούγγροι στα πρώτα τρία λεπτά πέτυχαν τρία αναπάντητα γκολ (9-4 στα 5:06), ο Μοσκόφ – κι ενώ στο ματς είχε μπει ο 21χρονος γκολκίπερ, Βασίλης Καβουσανός – μείωσε σε 9-5 στον παραπάνω μετά από αποβολή που κέρδισε ο ίδιος, αλλά οι Ούγγροι πήραν ξανά προβάδισμα πέντε τερμάτων με τον Ντορί στα 2:24.

Τότε ξεκίνησε η… αντεπίθεση της «ελαφράς ταξιαρχίας», που έπαιξε εξαιρετική άμυνα και είδε τον Βασίλη Καβουσανό να κάνει σημαντικές αποκρούσεις.

Ο Γούνας σημείωσε τρία σερί γκολ, αρχικά σε κόντρα 2vs1 με τον Γωνιωτάκη να του δίνει την ασίστ (10-6 στο 1:30), στη συνέχεια και πάλι σε κόντρα μετά από πάσα του Καβουσανού στα 54’’ (10-7) και ακριβώς 1’’ πριν το φινάλε της 3ης περιόδου με  εκπληκτικό σκαστό σουτ από τα 7 μ.!

Στην 4η περίοδο στα 5:55 ο Γωνιωτάκης κέρδισε αποβολή, ο Νίκος Δεληγιάννης πήρε τάιμ άουτ και ο Σολανάκης σκόραρε για το 10-9 μετά από ωραία ασίστ του Μοσκόφ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Απόλλων έκλεψε, αλλά η πάσα του Σολανάκη στην κόντρα ήταν στην πλάτη του Γούνα κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία για την ισοφάριση με τους Ούγγρους να κάνουν το 11-9 με τον Σίγκαμλι στα 5’ για το φινάλε και το 12-9 με τον ίδιο παίκτη στον παραπάνω στα 4:15.

Και πάλι, ωστόσο, ο Απόλλων δεν παράτησε το παιχνίδι. Στα 3:05 ξανά ο Γούνας μείωσε με ωραίο σουτ σε 12-10 και στα 2:31 ο Δερμιτζάκης σε 12-11 στον παραπάνω μετά από αποβολή που κέρδισε ο ίδιος.

Ακολούθησε καλή άμυνα με τον Τοράκη να κερδίζει αποβολή στα 1:45, νέο τάιμ άουτ από τον Νίκο Δεληγιάννη, αλλά η ευκαιρία στον παραπάνω χάθηκε, αφού το σουτ δεν βγήκε υπό καλές προϋποθέσεις.

Στο 1:16 η Σόλνοκ κέρδισε αποβολή, ο προπονητής της πήρε τάιμ άουτ και ο Φιλίπποβιτς με εκπληκτικό σουτ στα 57’’ έγραψε το 13-11, που… έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γούνας στα 31’’ και κέρδισε ο Σολανάκης κατέληξε στο δοκάρι.

Ο Απόλλων ηττήθηκε από τη Σόλνοκ, που έκανε το 3χ3, αλλά είχε κέρδη σε αυτή τη διοργάνωση, ειδικά σε ό,τι αφορά στους νεαρούς παίκτες, Γωνιωτάκη, Αλαμάνο και Καβουσανό, που πήραν χρόνο συμμετοχής και έδειξαν την αξία τους.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728