Νικηφόρα – όπως και προ 20 ημερών στα Χανιά – επέστρεψε στη νέα επανεκκίνηση της Α1 υδατοσφαίρισης των Ανδρών ο Απόλλων Σμύρνης, που επικράτησε με 13-8 του Πανιωνίου στο Γουδή στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Η «ελαφρά ταξαρχία» του Νίκου Δεληγιάννη με… όπλο της την εξαιρετική της άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά τριών γκολ ενάντια στους αξιόμαχους «κυανέρυθρους» και να τη διευρύνει μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης φτάνοντας σε μια άνετη νίκη, που ήταν και η 5η στη φετινή σεζόν.

Οι «κυανόλευκοι», που αγωνίστηκαν σήμερα χωρίς τον (αδίκως) τιμωρημένο από το ματς στα Χανιά, Μανώλη Σολανάκη και τον Άγγελο Γωνιωτάκη (λόγω ενοχλήσεων σκωληκοειδίτιδας πριν τον αγώνα) έπιασαν καλή απόδοση σε αρκετά σημεία στο παιχνίδι ενάντια σε μια καλά οργανωμένη ομάδα, με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, πάντως, να είναι εμφανής. Το πολύ σημαντικό, ωστόσο, είναι πως βγήκαν ωραίες συνεργασίες στη διάρκεια της αναμέτρησης και ότι η αμυντική λειτουργία ήταν κατά διαστήματα εξαιρετική.

Επόμενο ματς για την ομάδα μας την προσεχή Τετάρτη (31/3) με τον Υδραϊκό στον Άλιμο στις 13:00

Η διακύμανση του σκορ

Στην πρώτη περίοδο το παιχνίδι ήταν πολύ σφιχτό με αμφότερες τις ομάδες να μην βρίσκουν ρυθμό, συνέπεια της αγωνιστικής απραξίας τόσων μηνών. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με τον Μπαρακάτ στα 6:05, με τον Αλέξανδρο Γούνα να ισοφαρίζει σε 1-1 στα 3:41 με πέναλτι που κέρδισε ο Τοράκης.

Στην 2η περίοδο ο Δήμου έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Πανιώνιο στα σκοράροντας στον παραπάνω στα 5:52 με τον Τοράκη να απαντά από το φουνταριστό στα 4:29 (2-2) και τον Βιτέλλα να δίνει το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς με γκολ στον παραπάνω από το φουνταριστό ύστερα από ασίστ του Δερμιτζάκη.

Στο 1:22 ο Μπόουεν έφυγε στην  κόντρα και κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Μοσκόφ για το 4-2. Στα 31’’ μετά από ωραίο γύρισμα της μπάλας ο Μάριος Χατζηκυριακάκης σκόραρε από το «2» για να δώσει… αέρα τριών τερμάτων στην «ελαφρά ταξιαρχία». To 5-2 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην 3η περίοδο, ο Απόλλων Σμύρνης συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα και στα 6:14 ο Μοσκόφ πέρασε πολύ ωραία στο φουνταριστό και σε θέση τετ α τετ στον Τοράκη, που κέρδισε πέναλτι. Ο Γούνας το  εκτέλεσε εύστοχα για το 6-2, με τον Πανιώνιο να μειώνει σχεδόν 4’ πριν τη λήξη του 3ου οκταλέπτου σε 6-3 με τον Σπούνερ.

Ο Μοσκόφ στα 3:07 με ένα πολύ ωραίο σουτ από το «3» και ύστερα από συνολικα ωραία συνεργασία των γηπεδούχων έβαλε ξανά την «ελαφρά ταξιαρχία» στο +4. Στην επόμενη επίθεση, όμως, ο Αλεξίου δέχτηκε την μπάλα στο φουνταριστό και δεν αστόχησε για το 7-4, αλλά ο Μοσκόφ με σουτ από το «4» στον παραπάνω έκανε το 8-4 στα 1:11. Μόλις 12’’ πριν το τέλος ο Γούνας σκόραρε εκ νέου στον παραπάνω από το «5» κι αφού είχε προηγηθεί πολύ ωραίο γύρισμα της μπάλας, με τον Καπετανάκη να διαμορφώνει στην κυριολεξία στη λήξη της 3ης περιόδου το 9-5 με ωραίο σουτ στη γωνία.

Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου και συγκεκριμένα στα 7:27 ο Πανιώνιος έφυγε στην κόντρα με τον Δημήτρη Δήμου να μειώνει σε 9-6, αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μοσκόφ σκόραρε με μια φοβερή λόμπα από την περιφέρεια στα 7:01 για το 10-6. Στα 5:48 ο Καπετανάκης σκόραρε από το φουνταριστό με την μπάλα να περνά σύμφωνα με τους διαιτητές τη νοητή γραμμή σε μια διφορούμενη απόφαση (10-7).

Στα 5:26 ο Μοσκόφ υποδέχτηκε ωραία την μπάλα στο φουνταριστό ο Σπούνερ έκανε το πέναλτι και ο Μαυροβούνιος εκτέλεσε εύστοχα  για το 11-7. Ο ίδιος έκανε το 12-7 με ωραίο σκαστό σουτ από την περιφέρεια στα 4:27 πριν το φινάλε.

Στα 3:20 ο Μπαρακάτ μείωσε εκ νέου στα τέσσερα γκολ (12-8) εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Βιτέλλα, με τον Αλέξανδρο Γούνα να διαμορφώνει στα 7’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης το τελικό 13-8 με σουτ μέσα από τα έξι μέτρα στον παραπάνω.

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 13-8 1-1, 4-1, 4-3,  4-3)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης 1, Τοράκης 1, Μοσκόφ 6, Βιτέλλας 1, Μπόουεν, Γούνας 4, Κίτσος, Καβουσανός, Τροβας, Φέγγος

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Σαλτέρης, Μπουζαλάς, Αναγνώστου, Σπούνερ 1, Μπραΐμης, Γαβαλάς, Καλαϊτζής, Ζουρίδης, Αλεξίου 1, Δήμου Δ. 2, Μπαρακάτ 2, Καπετανάκης 2, Λιμαράκης, Μοσχοβέλης, Κουκούνας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ