Υπερηχητικός και Ευρωπαίος για 3η σερί χρονιά ο Απόλλων Σμύρνης!

 



Υπερηχητικός και Ευρωπαίος για 3η σερί χρονιά 

ο Απόλλων Σμύρνης!

 

Η καθιέρωσή του στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης αποδεικνύεται συνεχώς. Ο… υπερηχητικός Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με το εντυπωσιακό 18-6 του ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο και με 2-0 νίκες στην α’ φάση των πλέι οφ της Α1 των Ανδρών εξασφάλισε την πρόκρισή του στους Ημιτελικούς του Πρωταθλήματος (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό) και παράλληλα την 3η διαδοχική έξοδό του στην Ευρώπη!

Η «ελαφρά ταξιαρχία» δείχνει συνέπεια υψηλών πτήσεων από την ημέρα της επανίδρυσης του τμήματος στην Αθήνα και τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Τη δυναμική της, όπως και τον τίτλο του φαβορί, η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη την επιβεβαίωσε και σήμερα, όπου μετά το 13-6 του πρώτου αγώνα των πλέι οφ στην Ηλιούπολη νίκησε εκ νέου τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με 18-6 (16-6 είχε νικήσει στην κανονική περίοδο στο Ποσειδώνιο)!

Αγωνιζόμενος με τον νεαρό Γαρύφαλλο Δραγώνα – που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση - κάτω από τα δοκάρια σε όλη τη διάρκεια του ματς, ο Απόλλων παίζοντας και πάλι εξαιρετικά πιεστική κι επιθετική άμυνα και ομαδικό, σύγχρονο και όμορφο πόλο στην επίθεση (10 διαφορετικούς σκόρερ στο ματς) κατάφερε να προηγηθεί 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο.

Στην 2η περίοδο η «ελαφρά ταξιαρχία» συνέχισε με την ίδια ένταση στην άμυνα (μια άμυνα μπετό) δεχόμενη το πρώτο γκολ μόλις στα 3’ για το ημίχρονο, με τον Αλέξανδρο Γούνα να πετυχαίνει το πιο όμορφο γκολ του αγώνα με εκπληκτικό σουτ από την περιφέρεια διαμορφώνοντας το 1-7, πριν ο Σαρησσάββας μειώσει στα 6’’ στο 2-7 του πρώτου μέρους.

Στην 3η περίοδο, με τον Μανθογιάννη να έχει περάσει κάτω από τα δοκάρια για τον ΠΑΟΚ,  ο Απόλλων προηγήθηκε 11-4 και ακολούθως οι άμυνες χαλάρωσαν με τους «κυανόλευκους» να συνεχίζουν να βγάζουν πολύ ωραίες συνεργασίες στην επίθεση κλείνοντας το οκτάλεπτο προηγούμενοι με 13-6.

Η 4η περίοδος, στην οποία ο… ακούραστος Απόλλων δεν δέχτηκε γκολ,   ξεκίνησε με ένα πανέμορφο γκολ του Μοσκόφ από την περιφέρεια, ο Σολανάκης από ασίστ του Μαυροβούνιου έκανε το 15-6, ο Μπόουεν το 16-6, ο Γωνιωτάκης με φοβερή λόμπα το 17-6 και ο Παπαγεωργίου στην κόντρα από ασίστ του Γωνιωτάκη το 18-6.

Όπως αναφέραμε ο Απόλλων είχε 10 διαφορετικούς σκόρερ, με πρώτο τον Αλέξανδρο Γούνα (4), που, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και με ομαδικό πνεύμα στην επίθεση. Η έννοια της ομάδας στην κυριολεξία της!

Με Ολυμπιακό στα ημιτελικά

Πλέον ο Απόλλων Σμύρνης έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση των ημιτελικών του Πρωταθλήματος ενάντια στον πρωταθλητή Ελλάδας τα τελευταία οκτώ χρόνια Ολυμπιακό, με την πρόκριση στους Τελικούς να κρίνεται στις δύο νίκες. Το πλεονέκτημα της έδρας το έχουν οι Πειραιώτες με τα ματς να είναι προγραμματισμένα για τις 5, 7 και αν χρειαστεί 9 Μαΐου.

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 6-18 (0-3, 2-4, 4-6, 0-5)

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Σιορδίλης, Σαρησσάβας 2, Ραντόγεβιτς 2, Προσινικλής Ν. 1, Μαρινάγης, Κεχαλάρης, Γιαννόπουλος 1, Σγουρίδης, Παπάκος, Προσινικλής Π., Ράντονιτς, Νάνος, Μανθογιάννης, Νικολαΐδης

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου 2, Δερμιτζάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Τοράκης 1, Μοσκόφ 2, Βιτέλλας 1, Μπόουεν 2, Γούνας 4, Γωνιωτάκης 1, Σολανάκης 3, Δραγώνας, Κίτσος.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728