Ξεκινά τους αγώνες του με το σκουφάκι του Απόλλωνα ο Γιάννης Νοταράς!




Ξεκινά τους αγώνες του με το σκουφάκι 

του Απόλλωνα ο Γιάννης Νοταράς!

 

  

Παρών στον πρώτο αγώνα της χρονιάς Open Water Swimming (O.P.S) θα είναι φυσικά ο Γιάννης Νοταράς. Ο βετεράνος κολυμβητής του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος προ λίγων μηνών πήρε μεταγραφή στην «ελαφρά ταξιαρχία» εκπληρώνοντας ένα παιδικό όνειρο ως Απολλωνιστής από τα γεννοφάσκια του, είναι έτοιμος να βουτήξει ξανά στο νερό φορώντας το κυανόλευκο σκουφάκι.

Στα 73 του χρόνια μετρά ήδη σε έξι Πανελλήνια Πρωταθλήματα 13 πρώτες θέσεις και δύο δεύτερες, κατέχοντας και τα πανελλήνια ρεκόρ στα 800μ και 1500μ στις ηλικιακές κατηγορίες 65-69 και 70-74 ετών!

 



Στις 30/5/2021 ξεκινούν οι κολυμβητικοί αγώνες στην Ελλάδα Ο
pen Water Swimming (O.W.S) του 8ου Γκραν – Πρι σε λίμνες και θάλασσες. Η πρώτη οργανωμένη σειρά αγώνων πραγματοποιήθηκε το 2014 και από το 4ο Γκραν – Πρι (2017) και μετά η σειρά αγώνων Open εντάχθηκε και στο διεθνή οργανισμό Global Championships. Στους αγώνες των Γκραν - Πρι συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ανεξαρτήτως ηλικίας

 

Οι πρώτοι φετινοί κολυμβητικοί αγώνες του 8ου Γκραν - Πρι θα γίνουν στο ΖΕΝ BEACH στο Καβούρι στις 30/5 και διοργανώνονται από  τον Κολυμβητικό Σύλλογο Επιλέκτων (swimming club) υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με τους κανόνες ασφάλειας αγώνων OPEN WATER. Oι αποστάσεις των αγώνων θα είναι τα 1000μ, 2500μ και 5000 μ.

Ο Γιάννης Νοταράς, λοιπόν, θα λάβει μέρος φορώντας το σκουφάκι του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης στα 1.000 μ. για δύο λόγους, όπως εξηγεί στο apollongs.gr:

 

«Πρώτον γιατί λόγω καραντίνας η προπόνηση μου ήταν πλημμελής και δεύτερον γιατί δεν θέλω να μείνω πολλή ώρα στο νερό, επειδή ακόμη η θερμοκρασία του είναι χαμηλή αυτήν την περίοδο. Ελπίζω σε μια καλή εμφάνιση.

Σημειωτέον ότι υπολογίζεται φέτος να γίνουν γύρω στους 100 αγώνες στην χώρα μας αν δεν έχουμε, βέβαια, κάποια απρόοπτα. Οι τελευταίοι αγώνες θα γίνουν στις  31/10/2021. Θα προσπαθήσω να μετέχω σε 10 αγώνες τουλάχιστον, γιατί υπάρχουν και περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Στην Αττική μέχρι στιγμής εκτός από το Καβούρι έχουν ανακοινωθεί και άλλες δυο προς το παρόν ημερομηνίες αγώνων σε Βάρκιζα και Ανάβυσσο».

 

Τέλος ο Γιάννης Νοταράς θέλησε να ευχαριστήσει το ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και το τμήμα υδατοσφαίρισης λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ την ομάδα υδατοσφαίρισης για την προσφορά που μου έκανε. Ο έφορος Σπύρος Μίντζης μου έδωσε σκουφάκι, μαγιό, σακίδιο και μπλούζα, καθώς επίσης ευχαριστώ και το Δ.Σ. του ΓΣ, το οποίο δια του Προέδρου του, Παναγιώτη Καταβέλου, μου έδωσε μια μπλούζα.

Όλα αυτά τα δώρα έχουν τα χρώματα και τα σύμβολα της αγαπημένης μας ομάδας. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες μου τόσο στην ανοικτή θάλασσα όσο και στους αγώνες σε κολυμβητήρια αρχής γενομένης από την Κυριακή στο Καβούρι».

 

Από όλους στον ΓΣ Απόλλων Σμύρνης καλή αρχή Γιάννη!


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728