Λύγισε από τη Γιαντράν Σπλιτ ο Απόλλων, που θα τα δώσει… όλα για την πρόκριση το επόμενο διήμερο!

 




Λύγισε από τη Γιαντράν Σπλιτ ο Απόλλων, που θα τα δώσει… όλα για την πρόκριση το επόμενο διήμερο!

Άκρως ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο, το πρώτο, εμφανίστηκε στην αναμέτρηση με τη Γιαντράν Σπλιτ ο Απόλλων Σμύρνης, αλλά τελικώς λύγισε από την ανωτερότητα των ιδιαίτερα ενισχυμένων και πιο έτοιμων Κροατών γνωρίζοντας την ήττα με 19-11 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου προκριματικού ομίλου του Champions League, που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Η σημερινή ημέρα ήταν και η πιο απαιτητική στη διοργάνωση για την «ελαφρά ταξιαρχία», η οποία γνώρισε την ήττα από τα δύο φαβορί του ομίλου, την ουγγρική Όρβοσι και την κροατική Γιαντράν. Έχοντας, όμως, ως εφόδιο τη σπουδαία νίκη της πρεμιέρας επί της ρωσικής Σίντεζ Καζάν με 18-15 η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα εστιάσει στον αυριανό (17:30) αγώνα με τη λιθουανική Ζάιμπας και στις αναμετρήσεις του Σαββάτου με την ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης (25/9, 13:30) και την οικοδέσποινα Χέρτσεγκ Νόβι (25/9, 19:30).

Σε αυτές θα κριθεί το αν ο Απόλλων πετύχει το στόχο του πλασαρίσματος στην πρώτη 4αδα της βαθμολογικής κατάταξης, που εφόσον επιτευχθεί θα του δώσει και το πολυπόθητο εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο μέσω αυτού του πολύ απαιτητικού ομίλου.

Στο ματς με τη Γιαντράν ο νεαρός Βασίλης Καβουσανός αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια, πραγματοποιώντας τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του – προεξάρχοντος του αρχηγού Αλέξανδρου Γούνα – πολύ καλή εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με 8-6 υπέρ της ομάδας του Ρώσου (αλλά πολιτογραφημένου Κροάτη) αστέρα της υδατοσφαίρισης Κονσταντίν Καρκόφ.  

Στο β’ μέρος, ωστόσο, η άμυνα δεν λειτούργησε όπως στο πρώτο και η Γιαντράν κατάφερε να ξεφύγει με πέντε γκολ στο φινάλε της 3ης περιόδου (14-9). Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε εκεί με το 19-11 να είναι το τελικό σκορ (πρώτοι σκόρερ της αναμέτρησης ήταν οι Γούνας και Μάρινιτς με 5 γκολ έκαστος).

Ωστόσο, όπως αναφέραμε, ο Απόλλων Σμύρνης που είναι μια νέα ομάδα με πολλούς νέους παίκτες… έχτισε (στο μέτρο του δυνατού) ομοιογένεια σε αυτά τα τρία πρώτα του παιχνίδια και έχοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη τη σπουδαία νίκη επί της έχουσας εμπειρία από τους ομίλους του Champions League Σίντεζ θα «παλέψει» για την πρόκριση στα επόμενα τρία παιχνίδια.  

Η εξέλιξη του αγώνα

Στα 6:46 της 1ης περιόδου ο Γούνας χρεώθηκε αποβολή με τον Καρκόφ να σκοράρει στα 6:43 για το 0-1. Ο Απόλλων, όμως, απάντησε άμεσα. Ο Αλέξανδρος Γούνας ισοφάρισε στον παραπάνω σε 1-1 στα 6:21 και μάλιστα έδωσε με πολύ ωραίο σουτ από την περιφέρεια το προβάδισμα στους κυανόλευκους στα 5:37. Στα 4:08 και πάλι ο Καρκόφ ισοφάρισε σε 2-2, για να κάνει ο Σολανάκης το 3-2 από το φουνταριστό στον παραπάνω στα 3:45. Ακολούθησαν δύο αναπάντητα κροατικά γκολ με τον Μάρινιτς στον παραπάνω στα 3:26 και τον ίδιο παίκτη, επίσης στον παραπάνω, στα 27’’, σε μια πρώτη περίοδο στη διάρκεια της οποίας ο Απόλλων είχε πολύ καλή απόδοση.

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με τη Γιαντράν να κερδίζει το σπριντ, αλλά η άμυνα βγήκε. Στην επίθεση, ωστόσο, ο Σολανάκης χρεώθηκε αυστηρά με επιθετικό φάουλ. Η Γιαντράν έβγαλε την κόντρα και σκόραρε με τον Μάρινιτς στα 6:52 (3-5). Ο Απόλλων κέρδισε αποβολή ο Γούνας σούταρε δυνατά στο δοκάρι και ο Γωνιωτάκης πήρε… μαχητικά το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ μείωσε σε 5-4 στα 6:20. Πάλι, όμως, ο Καρκόφ με το… μαγικό αριστερό του χέρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στα 6:01 για να πάει τη διαφορά εκ νέου στα δύο γκολ (4-6). Στα 5:35 ο Σολανάκης δεν μπόρεσε υπό πίεση να νικήσει τον Πόντρουγκ, με τους Κροάτες να σκοράρουν εκ νέου στην επίθεσή τους στα 5:18 με τον Ντέλιτς (4-7). Ακολούθησε χαμένη επίθεση για τον Απόλλωνα, εντυπωσιακή απόκρουση του Καβουσανού σε σουτ του Μάρινιτς, αλλά και ακόμη δύο διαδοχικές χαμένες επιθέσεις για να καλέσει τάιμ άουτ ο Νίκος Δεληγιάννης στα 3:41. Η συνεργασία δεν βγήκε στην επίθεση της ελληνικής ομάδας, αλλά η άμυνα λειτούργησε για να σκοράρει στα 2:33 ένα πανέμορφο γκολ από τα αριστερά της περιφέρειας ο Αλέξανδρος Γούνας και να μειώσει σε 7-5 στα 2:33Στην επίθεση των Κροατών ο Αλαμάνος έκλεψε στο φουνταριστό και ο Γούνας με μία τρομερή λόμπα μείωσε στο γκολ στα 1:35 (6-7)! Λίγο πριν συμπληρωθεί το λεπτό ο Καβουσανός απέκρουσε στη γωνία του σουτ του Καρκόφ, έβγαλε στην κόντρα τον Σολανάκη, αλλά ο Πόντρουγκ πρόλαβε την μπάλα, την έβγαλε μπροστά και έδωσε την ευκαιρία στον Μάρινιτς να κάνει το 8-6 στα 52’’ για το ημίχρονο. Αυτό ολοκληρώθηκε με μία καλή άμυνα της Γιαντράν και μία καλή απόκρουση του Καβουσανού στη δεξιά του γωνία (4’’ πριν τη λήξη) σε κόρνερ κι ενώ ο Απόλλων έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Στην 3η περίοδο η Γιαντράν πήρε το σπριντ, έχοντας ακόμη 9’’ με παίκτη παραπάνω αποβλήθηκε και ο Γκουσάροβ και οι Κροάτες πέτυχαν το 9-6 με τον Σέτκα στα 7:46. Εν συνεχεία η λόμπα του Βίσκοβιτς κατέληξε στο δοκάρι και η Γιαντράν πέτυχε και το 10ο της γκολ σε κόντρα του Μάρινιτς, που μόνος απέναντι στον Καβουσανό δεν λάθεψε (10-6 στα 6:15). Μάλιστα ο Καρκόφ με το 3ο του γκολ στο ματς έκανε το 11-6 στα 5:35. Η Γιαντράν κέρδισε αποβολή στα 4:48, οι παίκτες της εκτέλεσαν άμεσα και έκαναν το 12-6 με τον Ντούζεβιτς. Στα 4:28 ο Μάρινιτς υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Γούνα και ο τελευταίος εκτέλεσε εύστοχα για να μειώσει σε 12-7.

Στην επόμενη επίθεση οι Κροάτες συνδυάστηκαν πολύ ωραία με τον Μπούριτς να κάνει το 13-7 από το φουνταριστό ακριβώς στα μισά της 3ης περιόδου. Στα 3:30 ο Γκουσάροβ με πολύ ωραία λόμπα από τα αριστερά απάντησε μειώνοντας σε 13-8. Στα 1:22 η Γιαντράν έβγαλε κόντρα, ο Τσολακούδης αναγκάστηκε να κάνει πέναλτι και ο διεθνής Κροάτης Λούκα Μπούκιτς έκανε το 14-8. Στο 1’ ο Γούνας πήρε αποβολή από τον Καρκόφ, η μπάλα γύρισε ωραία και ο Αλαμάνος μείωσε σε 14-9 από το φουνταριστό. Στα 4’’ ο Καρκόφ αποβλήθηκε με 3η ποινή (την κέρδισε ο Γούνας) με την «ελαφρά ταξιαρχία» να μην εκδηλώνει επίθεση. Αυτό ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου, που… πλήγωσε τον Απόλλωνα καθώς η Γιαντράν με ένα επί μέρους 6-3 πήρε… αέρα πέντε τερμάτων.

Το σπριντ της 4ης περιόδου κερδήθηκε εκ νέου από τη Γιαντράν με τον Μπούριτς να κάνει το 15-9 στα 7:32. Στα 7:07 ο Σολανάκης πήρε την 3η ποινή του Μπούριτς, αλλά ο παραπάνω χάθηκε για τους «κυανόλευκους», ενώ ακολούθησαν δύο χαμένες επιθέσεις (μία για κάθε ομάδα), έως ότου ο Κάγκαλι σκοράρει για το 16-9 στα 5:24. Το 17-9 επιτεύχθηκε από τον Σέτκα στον παραπάνω στα 3:34. Οι Κροάτες σκόραραν εκ νέου στον παίκτη παραπάνω στα 2:40 με τον Πεΐκοβιτς (9-18). Στα 2:05 ο Γωνιωτάκης με ωραίο σουτ μετά από πάσα του Γαρδίκα μείωσε σε 18-10, αλλά ο Μπούτιτς με δυνατό σουτ από τα 5 μ. έκανε το 19-10 στα 1:38. Στα 1:21 ο Αλαμάνος σκόραρε για το 19-11 από το δεύτερο δοκάρι, μετά από ωραία πάσα του Γαρδίκα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.  

Απόλλων Σμύρνης – Γιαντράν Σπλιτ 11-19 (3-4, 3-4, 3-6, 2-5)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης – Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κότσκαρ, Γκουσάροβ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 5, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός

Γιαντράν Σπλιτ (Μίλε Σμοντλάκα): Ποντρουγκ, Μπούριτς 2, Μάρινιτς 5, Κάγκαλι 1, Μπούτιτς 1, Πεΐκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Καρκόφ 4, Ντέλιτς 1, Ντόμπουντ, Σέτκα 2, Ντούζεβιτς 1, Άνιτς

Οι επόμενες αναμετρήσεις του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ποντγκόριτσα:

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

17:30 Απόλλων Σμύρνης – Ζάιμπας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

13:30 Ενκα Κωνσταντινούπολης – Απόλλων Σμύρνης, 19:30 Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι – Απόλλων Σμύρνης

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο Απόλλων έχει ρεπό


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728