Επική ανατροπή και ιστορική νίκη στην πρεμιέρα του CL για την… Απολλωνάρα!

 



Επική ανατροπή και ιστορική νίκη στην πρεμιέρα του CL για την… Απολλωνάρα!

Όταν στα 27’’ πριν τη λήξη της 1ης περιόδου στην πρεμιέρα του 1ου προκριματικού ομίλου του Champions League στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου ο Σέπελεβ «έγραφε» το 7-2 υπέρ της πολύ ισχυρής Σίντεζ Καζάν, ελάχιστοι, πλην του Νίκου Δεληγιάννη και των παικτών του, περίμεναν τι θα επακολουθούσε. Ο Απόλλων Σμύρνης… ντύθηκε Απολλωνάρα και έφτασε σε μια επική ανατροπή επικρατώντας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής με 18-15 επί της ρωσικής ομάδας, ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα! Αυτή είναι και η μεγαλύτερη, μέχρι την επόμενη, νίκη στην ιστορία του τμήματος υδατοσφαίρισης των «κυανόλευκων», καθώς επιτεύχθηκε επί μίας πολύ ισχυρής ομάδας με εμπειρία από τους ομίλους του Champions League.

Η ανατροπή, ήταν, όπως το λέμε: Επική! Το γκολ του Γκουσάροβ στα 4’’ πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου με το οποίο μείωσε ο Απόλλων Σμύρνης σε 7-3 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κρίσιμο για τη συνέχεια, η οποία βρήκε τους παίκτες της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» ψυχωμένους, παθιασμένους και αποφασισμένους να κάνουν τη νίκη δική τους.

Με την άμυνα να βελτιώνεται αισθητά, τον Γαλανόπουλο να φωνάζει «παρών», όπως και ο Βασίλης Καβουσανός που μπήκε στο ματς στη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ο Απόλλων μείωσε σε 9-8 στο ημίχρονο, ακολούθως σε 10-9 και 11-10, έως ότου περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στα 45’’ για τη λήξη του 3ου οκταλέπτου! Έκτοτε η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν… κοίταξε ποτέ πίσω κρατώντας και διευρύνοντας το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του συναρπαστικού αγώνα!

Πρώτοι σκόρερ του Απόλλωνα με τέσσερα γκολ έκαστος ο αρχηγός Αλέξανδρος Γούνας, που έπαιζε με δύο ποινές από την πρώτη κιόλας περίοδο (αποβλήθηκε στην 4η), και ο Κροάτης Άντε Βίσκοβιτς. Τρία πανέμορφα γκολ σημείωσε και ο Άγγελος Γωνιωτάκης, ενώ όλοι όσοι αγωνίστηκαν δεν… λύγισαν από την κακή 1η περίοδο και με τη σπουδαία εμφάνισή τους χάρισαν στον Απόλλωνα τη νίκη!

Ο Νίκος Δεληγιάννης αποβλήθηκε σχεδόν στα μισά της 4ης περιόδου με τον συνεργάτη του Δημήτρη Μιτελούδη να δίνει οδηγίες από τον πάγκο στο φινάλε. Στον αυριανό (23/9, 10:00) πρωινό πολύ δύσκολο αγώνα με την Όρβοσι ο κόουτς της «ελαφράς ταξιαρχίας» δεν θα είναι στον πάγκο, αλλά θα κάτσει σε αυτόν στον απογευματινό με την πολύ ισχυρή κροατική Γιαντράν Σπλιτ (17:30).

Η εξέλιξη του συγκλονιστικού αγώνα

Στα 6:55 η Σίντεζ άνοιξε το σκορ με τον Σέπελεβ να φεύγει στην κόντρα και να νικά σε τετ α τετ τον Γαλανόπουλο, ενώ στην επόμενη φάση το σουτ του Γούνα στον παραπάνω προσέκρουσε στα μπλοκ. Οι Ρώσοι έφυγαν στην κόντρα με τον Γούνα να αναγκάζεται να κάνει πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Αλένιτσεβ στα 5:59. Η αντίδραση του Νίκου Δεληγιάννη ήταν άμεση, καλώντας τάιμ άουτ, καθώς η Ρωσική ομάδα είχε βγάλει δύο κόντρες στο πρώτο δίλεπτο.

Στα 5:14 η Σίντεζ έκανε το 3-0 με γκολ του Λισούνοβ από το φουνταριστό. Η μείωση του σκορ σε 3-1 ήρθε με πολύ ωραίο σουτ του Γαρδίκα στον παραπάνω από την περιφέρεια, ωστόσο οι Ρώσοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο με σουτ του Μπίτσκοβ στα 4:06 (1-4). Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Απόλλων κέρδισε αποβολή με την μπάλα να έρχεται στον Γωνιωτάκη, που μείωσε με πολύ ωραίο σουτ μέσα από τα 5 μ. (3:43). Πάλι, όμως, οι Ρώσοι απάντησαν στη δική τους επίθεση κάνοντας το 5-2 στα 3:19 με τον Λαζάρεβ, ενώ το 6-2 ήρθε με σκαστό σουτ του στη γωνία του Γαλανόπουλου από τον Ζινούροβ στα 1:20. Με τον ίδιο τρόπο (σκαστό σουτ από τα δεξιά της επίθεσης) επιτεύχθηκε και το 7-2 για τη Σίντεζ από τον Σέπελεβ στα 27’’. Στα 3’’ πριν τη λήξη της περιόδου ο Γκουσάροβ με ωραίο σουτ μείωσε σε 7-3.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου ο Απόλλων κέρδισε αποβολή, η μπάλα έφτασε πολύ ωραία στο φουνταριστό στον Μόκκα, ο οποίος μείωσε σε 7-4 στα 7:24. Στα 6:58 ο Ζινούροβ με σκαστό σουτ και πάλι στην αριστερή γωνία του Γαλανόπουλου έκανε το 8-4. Στα 6:22 η «ελαφρά ταξιαρχία» κέρδισε πέναλτι με τον Βίσκοβιτς να ευστοχεί για το 8-5. Οι Ρώσοι κέρδισαν αποβολή στην επίθεσή τους η πρώτη άμυνα βγήκε (μπλοκ), ενώ ο Γαλανόπουλος απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του Ζινούροβ από την περιφέρεια. Μάλιστα ο Σολανάκης μείωσε στα δύο γκολ τη διαφορά με ωραίο γκολ από το φουνταριστό στα 4:39. Η άμυνα βγήκε και στην επόμενη επίθεση, με τους Ρώσους να κερδίζουν ακολούθως κόντρα φάουλ και την αποβολή του Αλαμάνου στα 3:39. Τότε ο προπονητής τους πήρε το πρώτο του τάιμ άουτ, βλέποντας τον Απόλλωνα να έχει βάλει δύσκολα στη δεύτερη περίοδο στην Σίντεζ.

Ο Γαλανόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ στη δεξιά του γωνία, οι Ρώσοι πήραν το ριμπάουντ και τελικώς πέτυχαν το γκολ με τον Σούτσκοβ από το φουνταριστό στα 3:13 (6-9). Ο Βίσκοβιτς απάντησε άμεσα με πανέμορφο σκαστό σουτ από την περιφέρεια μειώνοντας και πάλι στα δύο γκολ στα 2:49 (7-9). Στα 1:59 ο Γκουσάροβ δέχτηκε ποινή, αλλά ο Μόκκας έβαλε εξαιρετικά το μπλοκ στο λιγότερο, για να δώσει την ευκαιρία στον Σολανάκη να μειώσει στο γκολ (8-9) στα 1:16. Σε αυτό το σημείο δέχτηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία ο Νίκος Δεληγιάννης. Οι Ρώσοι κέρδισαν και πάλι αποβολή στην επίθεσή τους, αλλά η άμυνα βγήκε και πάλι με το Γαλανόπουλο να μπλοκάρει σουτ που μπλοκαρίστηκε. Το 8-9 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.  

Στο ξεκίνημα το β’ ημιχρόνου η Σίντεζ κέρδισε διπλό (!) παραπάνω σε αποβολές των Σολανάκη και Αλαμάνου και… μοιραία σκόραρε στα 7:18 με τον Αλένιτσεβ για το 8-10. Στα 6:48 ο Προνίν αποβλήθηκε με αντικατάσταση και το πέναλτι που κερδήθηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Γούνας μειώνοντας σε 10-9! Ακολούθησαν διαδοχικές χαμένες επιθέσεις έως ότου ο Λαζάρεβ κάνει το 11-9 με ωραίο σουτ από την περιφέρεια κι ενώ ο Βασίλης Καβουσανός είχε μπει για τον Απόλλωνα κάτω από τα δοκάρια.

Μετά από χαμένη δική του επίθεση ο Απόλλων έβγαλε την άμυνα στον λιγότερο, ο Γούνας κέρδισε πέναλτι, εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο Κοστρόβ απέκρουσε εντυπωσιακά (4:06) με το 11-9 να παραμένει. Η εκ νέου μείωση της διαφοράς στο γκολ ήρθε επόμενη επίθεση. Ο Σολανάκης κέρδισε πέναλτι στο φουνταριστό, ο Γκουσάροβ εκτέλεσε και σκόραρε για το 11-10 (2:59)! Ο Καβουσανός απέκρουσε ξανά στη γωνία του σουτ από την περιφέρεια, ο Βίσκοβιτς έφυγε στην κόντρα έδωσε ασίστ στον Γούνα που ισοφάρισε από τα 2 μ και το δεύτερο δοκάρι στα 2:22 (11-11)!

Ξανά ο Καβουσανός απέκρουσε σουτ από την περιφέρεια, αλλά το ίδιο έκανε και ο κίπερ της Σίντεζ σε σουτ του Γούνα. Ακολούθως με απίθανη λόμπα από τα 10 μ. στο τέλος της επίθεσης του Απόλλωνα ο Γωνιωτάκης έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τους κυανόλευκους στα 45’’ για τη λήξη της 3ης περιόδου (12-11)! Στην εκπνοή της 3ης περιόδου χάθηκε ευκαιρία για το 13-11 με τη λόμπα του Σολανάκη να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοστρόβ.

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τους Ρώσους να ισοφαρίζουν με σουτ του Οντβίτσοβ από την περιφέρεια (7:37), ενώ ο Κοστρόβ απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Βίσκοβτς στον παραπάνω στα 6:32. Ο ίδιος παίκτης πήρε το… αίμα του πίσω κάνοντας με πανέμορφο σουτ από τα 6 μ. το 13-12 στα 6:22! Η άμυνα βγήκε στα 6:04 με τον Γωνιωτάκη να σουτάρει στο δοκάρι από δύσκολη γωνία στα 5:47. Στα 5:22 τα μπλοκ λειτούργησαν εκ νέου με τον Γούνα να φεύγει στην κόντρα και να κάνει το 14-12 στα 5:07! Στα 4:46 ο Αλαμάνος δέχτηκε την 3η του ποινή σε μα απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με τους διαιτητές να διακόπτουν το παιχνίδι να συσκέπτονται και να χρεώνουν τελικώς ποινή χωρίς αντικατάσταση στον Λισούνοφ, που χτύπησε τον Αλαμάνο. Το πέναλτι για τον Απόλλωνα εκτέλεσε εύστοχα ο Γούνας κάνοντας το 15-12. Στη συνέχεια ο Απόλλων παίζοντας για 4’ με παίκτη παραπάνω καλούταν να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε χτίσει. Ο Μόκκας χρεώθηκε και αυτός με 3η ποινή στα 4:31 και οι Ρώσοι μείωσαν με τον Οντίντσοβ στα 4:19 σε 15-13. Ακολούθησαν δύο διαδοχικές χαμένες επιθέσεις με τον Νίκο Δεληγιάννη να έχει αποβληθεί από τον πάγκο με 2η κίτρινη και τον Δημήτρη Μιτελούδη να δίνει οδηγίες στο τάιμ άουτ στα 3:40.

Στην επίθεση η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Γωνιωτάκη που με φοβερό σκαστό σουτ έκανε το 16-13 στα 3:15.  Οι Ρώσοι υπέπεσαν σε επιθετικό φάουλ με τον Απόλλωνα στη συνέχεια να ροκανίζει τον χρόνο, αλλά και να σκοράρει με τον Τσολακούδη από το φουνταριστό για το 17-13 στα 2:27! Ο Καβουσανός φώναξε εκ νέου «παρών» και στην επίθεση των Ρώσων μετά από αποβολή εις βάρος του Απόλλωνα, για να έρθει και το 18-13 με φοβερή λόμπα του Βίσκοβιτς στα 1:23. Οι Ρώσοι μείωσαν σε 18-14 στα 56’’, αλλά, βεβαίως, τα πάντα είχαν κριθεί με την «ελαφρά ταξιαρχία» να έχει πετύχει μια επική ανατροπή. Το τελικό 18-15 έγραψε ο Οντίντσοβ στα 4’’!

Απόλλων Σμύρνης – Σίντεζ Καζάν 18-15 (3-7, 5-2, 4-2, 6-4)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Γαρδίκας 1, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 3, Κότσκαρ, Γκουσάροβ 2, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς 4, Γούνας 4, Τσολακούδης 1, Σολανάκης 2, Καβουσανός

Σίντεζ Καζάν: Κοστρόβ, Λαζάρεβ 2, Σούτσκοβ 1, Οντίντσοβ 2, Πρόνιν, Ντερεβιάνκιν, Μπίτσκοβ 1, Ζινούροβ 2, Βασίλεβ 1, Ριζόβ- Αλένιτσεβ 2, Λινούσοβ 1, Σέπελεβ 2, Τσιρκόβ

Οι επόμενες αναμετρήσεις του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ποντγκόριτσα:

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

10:00 Όρβοσι – Απόλλων Σμύρνης, 17:30 Απόλλων Σμύρνης – Γιαντράν Σπλιτ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

17:30 Απόλλων Σμύρνης – Ζάιμπας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

13:30 Ενκα Κωνσταντινούπολης – Απόλλων Σμύρνης, 19:30 Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι – Απόλλων Σμύρνης

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο Απόλλων έχει ρεπό

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728