Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Απόλλων: Τεράστια νίκη με ανατροπή επί της Μλάντοστ στην πρεμιέρα του 2ου γύρου του CL!

 



Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Απόλλων: Τεράστια νίκη με ανατροπή επί της Μλάντοστ στην πρεμιέρα του 2ου γύρου του CL!

Αυτή η ομάδα δεν είναι διατεθειμένη να χάνει! Ο Απόλλων Σμύρνης… σόκαρε στην πρεμιέρα την οικοδέσποινα του 4ου ομίλου του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League, Μλάντοστ Ζάγκρεμπ νικώντας τη με 10-9 με… φοβερή ανατροπή από το εις βάρος του 8-6 στη «Mladost Pool Arena»!  

Όπως και στην πρεμιέρα του 1ου προκριματικού γύρου είχε πετύχει μια σπουδαία νίκη (με 18-15 από το εις βάρος του 7-2) επί της ρωσικής Σίντεζ Καζάν που άνοιξε το δρόμο για την ιστορική πρόκριση στον 2ο γύρο έτσι και σήμερα η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε μία ακόμη ιστορικής σημασίας νίκη επί της περυσινής νταμπλούχου Κροατίας, κάνοντας το πρώτο… τεράστιο βήμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν ο αρχηγός του Αλέξανδρος Γούνας, ο οποίος σημείωσε πέντε γκολ με τα τρία εξ αυτών, όπως το νικητήριο στα 57’’, να είναι απίστευτης ομορφιάς.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη βρέθηκε να χάνει με 8-6 στην 3η περίοδο, αλλά με απίθανη εμφάνιση έκανε τη διαφορά στην 4η (1-4 το επί μέρους σκορ) και τελευταία καταφέρνοντας με τρία αναπάντητα γκολ να προηγηθεί με 9-8 στα 3:07 για το φινάλε με τους διοργανωτές, μάλιστα, να παίζουν αμέσως μετά από τα μεγάφωνα του κολυμβητηρίου το «Final Countdown»!! Και πώς να… χάσεις μετά από αυτό;;

Η Μλάντοστ μπορεί να ισοφάρισε σε 9-9, αλλά ήρθε ο Αλέξανδρος Γούνας να πετύχει με τρομερό σκαστό σουτ το 10-9 στα 57’’ πριν τη λήξη, για να αποκρούσει στο φινάλε ο Βασίλης Καβουσανός τη λόμπα του Λάζιτς και να κρατήσει αυτήν την τεράστια νίκη!

Από τον Απόλλωνα ουδείς υστέρησε. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν έκαναν κατάθεση ψυχής και, πλέον, βλέπουν μπροστά, αρχικά το αυριανό (9/10) ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στις 19:00 και ακολούθως εκείνο με την Μονπελιέ την Κυριακή (10/10) στις 12:00, ώστε να πετύχουν τον στόχο της κατάληψης της μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League!

 Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Απόλλων, που ξεκίνησε με τον Βασίλη Καβουσανό κάτω από τα δοκάρια, αφού έβγαλε τις δύο πρώτες άμυνες στον αγώνα απείλησε στα 6:20 με τον Σολανάκη, αλλά ο Μάρτσελιτς απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ το ίδιο έκανε σε γυριστό του Έλληνα φουνταριστού στα 6:00. Απόκρουση στη γωνία του πραγματοποίησε και ο Βασίλης Καβουσανός στην επόμενη επίθεση, παραχωρώντας κόρνερ με τον Γαρδίκα να κλέβει στην εξέλιξη της φάσης την μπάλα. Στα 4:55 ο Μάρτσελιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Γαρδίκα από την περιφέρεια για να τον… μιμηθεί ο Έλληνας κίπερ σε σουτ του Λάζιτς αμέσως μετά. Στα 3:53 ο Γκουσάροφ απείλησε με σουτ, αλλά και πάλι ο Μάρτσελιτς απέκρουσε. Οι άμυνες συνέχιζαν να παίζουν καθοριστικό ρόλο με τη Μλάντοστ να παίρνει την αποβολή του Αλαμάνου στα 2:52 για να σκοράρει ο Ντάσιτς στα 2:43 το 1-0. Στα 2:06 αποβλήθηκε ο Μπάγιτς, αλλά τελικώς ο παραπάνω χάθηκε καθώς ο Γαρδίκας υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Η ισοφάριση για τον Απόλλωνα ήρθε στα 1:05 με πολύ ωραίο σουτ του Γκουσάροφ από τα 6 μ. Μάλιστα στα 11’’ πριν τη λήξη της περιόδου ο Σολανάκης κέρδισε πέναλτι στο φουνταριστό με τον Γούνα να σκοράρει για να δώσει το προβάδισμα (2-1) στους «κυανόλευκους»!

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με τους Κροάτες να κερδίζουν το σπριντ και τον Ράκοβατς να σουτάρει στο δοκάρι. Μετά από χαμένη ελληνική επίθεση η Μλάντοστ ισοφάρισε στον παραπάνω με γκολ του Μπιλιάκα από το δεύτερο δοκάρι στα 6:24, ενώ οι Κροάτες έκαναν και το 3-2 στην κόντρα στα 6:01 με σκόρερ τον Λάζιτς. Στα 5:43 ο Σολανάκης κέρδισε αποβολή, αλλά ο Μάρτσελιτς απέκρουσε σουτ του Χονδροκούκη στο τέλος του χρόνου από την περιφέρεια. Στην αμέσως επόμενη φάση η Μλάντοστ έκανε το 4-2 με τον Βρμπάνιακ στα 5:00 από το φουνταριστό.

Στα 4:17 ο Αλαμάνος χρεώθηκε με την 2η ποινή του, αλλά η άμυνα βγήκε στον παραπάνω και στην κόντρα ο Γαρδίκας κέρδισε πέναλτι. Ο Γκουσάροφ ανέλαβε την εκτέλεση στα 3:40 και μείωσε σε 4-3. Στα 3:46 ο Γκουσάροφ χρεώθηκε αποβολή, αλλά οι Κροάτες έκαναν λάθος (οφσάιντ) με τον Απόλλωνα να κερδίζει την αποβολή του Φάμπρις στα 2:51 και τον Νίκο Δεληγιάννη να καλεί το πρώτο του τάιμ άουτ. Το σουτ του Γούνα στα 2:31 «έβγαλε» εντυπωσιακά ο Μάρτσελιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ ο Μόκκας σούταρε στο δοκάρι από τα 3 μ. σε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Στα 1:26 ξανά ο Μάρτσελιτς απέκρουσε διαγώνιο σουτ του Βίσκοβιτς σε κόρνερ και τελικά η ισοφάριση (4-4) ήρθε στα 1:06 με ωραίο σκαστό σουτ του Γαρδίκα! Η άμυνα του Απόλλωνα λειτούργησε εξαιρετικά και πάλι στη συνέχεια με τον Αλέξανδρο Γούνα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στα 14’’ από την περιφέρεια για να βάλει μπροστά στο σκορ εκ νέου την «ελαφρά ταξιαρχία». Όμως, ακριβώς 1,6’’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι Κροάτες ισοφάρισαν σε 5-5 με σουτ του Μπιλιάκα από την περιφέρεια.   

H 3η περίοδος ξεκίνησε με κερδισμένο σπριντ της Μλάντοτ, που κέρδισε και αποβολή του Μόκκα. Μάλιστα σκόραρε από το φουνταριστό για το 6-5 με τον Πλίσκιεβιτς, ενώ ο Σολανάκης χρεώθηκε με κόντρα φάουλ στην επίθεση. Ο Καβουσανός απέκρουσε σουτ του Ράσκοβτς σε κόρνερ, οι Κροάτες κέρδισαν αποβολή αλλά η άμυνα βγήκε. Στα 5:49 ο Σολανάκης σούταρε άουτ υπό πίεση από τα 3 μ., για να χαθεί νέα μεγάλη ευκαιρία στα 4:59 όταν ο Μάρτσελιτς έκοψε τελευταία στιγμή την μπάλα σε πάσα του Γαρδίκα προς τον Σολανάκη. Σαν να μην έφτανε αυτό η Μλάντοστ κέρδισε παραπάνω (2η ποινή Μόκκα) και πέτυχε το 7-5 στα με τον Ντάσιτς (4:26). Στα 2:58 ο Μάρτσελιτς απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Γκουσάροφ από την περιφέρεια, ο Μπάγιτς αποβλήθηκε, αλλά και πάλι ο Μάρτσελιτς φώναξε «παρών» για την ομάδα του σε σουτ του Σολανάκη από τα 3 μ. Στα 1:46 ο Γκουσάροφ (και αφού είχε προηγηθεί απόκρουση του Καβουσανού) μείωσε σε 7-6 με δυνατό σουτ από την περιφέρεια. Όμωςστα 34’’ η Μλάντοστ έβγαλε κόντρα με τον Φάμπρις να κάνει το 8-6. Στην επίθεση του Απόλλωνα το σουτ του Γκουσάροφ σταμάτησε στο δοκάρι με το προαναφερθέν σκορ να παραμένει μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Η Μλάντοστ ήταν εκείνη που κέρδισε και στην 4η περίοδο το σπριντ, αλλά με ψυχωμένη άμυνα οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη έκλεψαν την μπάλα. Το σουτ του Γωνιωτάκη στην επίθεση, ωστόσο, έφυγε άουτ. Στα 6:24 Ο Γωνιωτάκης χρεώθηκε με ποινή με τον κόουτς της Μλάντοστ, Ζόραν Μπάγιτς, να καλεί τάιμ άουτ. Η ομάδα του ωστόσο υπέπεσε σε λάθος με την κατοχή να περνά στον Απόλλωνα, αλλά το σουτ του Γωνιωτάκη από την περιφέρεια έβγαλε στη γωνία του ο Μάρτσελιτς. Στα 4:56 ο Βρμπάνιακ αποβλήθηκε, ο Νίκος Δεληγιάννης κάλεσε τάιμ άουτ με τον Αλέξανδρο Γούνα να μειώνει σε 8-7 στα 4:37 με ένα φοβερό σκαστό σουτ! Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Σολανάκης έκλεψε στο φουνταριστό, Βίσκοβιτς και Γούνας έφυγαν στην κόντρα και ο δεύτερος ισοφάρισε σε 8-8 στα 3:57!

Στα 3:17 ο Σολανάκης κέρδισε αποβολή και ο Αλαμάνος στα 3:07 έβαλε μπροστά στο σκορ (9-8) την «ελαφρά ταξιαρχία» με το Final Countdown να παίζει στα ηχεία! Στα 2:39 ο Καβουσανός απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Βρμπάνιακ, για να ακολουθήσει ελληνικό σουτ στο δοκάρι. Στα 1:42 ο Λάζιτς ισοφάρισε σε 9-9 με έξυπνο σκαστό σουτ, ενώ στα 1:15 ο Μάρτσελιτς απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Γούνα, ο οποίος πήρε το… αίμα του πίσω με πανέμορφο σκαστό σουτ στα 0:57 για να γράψει το 10-9 υπέρ του Απόλλωνα! Τότε ο Μπάγιτς αναγκάστηκε να καλέσει το 2ο τάιμ άουτ του. Στην επίθεση των Κροατών ο Γαρδίκας έκλεψε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Απόλλωνα να μην κάνει επίθεση αφήνοντας 13’’ στη Μλάντοστ. Τότε ο Καβουσανός απέκρουσε τη λόμπα του Λάζιτς για να κρατήσει την τεράστια νίκη του Απόλλωνα!!!

Μλάντοστ Ζάγκρεμπ – Απόλλων Σμύρνης 9-10 (1-2, 4-3, 3-1, 1-4)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Τουρκομένης, Γκουσάροφ 3, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 5, Τσολακούδης, Σολανάκης, Καβουσανός

Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Ζόραν Μπάγιτς): Μάρσελιτς, Σάμαρτζιτς, Πλίσκεβιτς 1, Μπιλιάκα 2, Λάζιτς 2, Ντάσιτς 2, Βρμπάνιακ 1, Ράκοβατς, Μπρίτσιτς, Μπάγιτς, Φάμπρις 1, Σκίλιτς, Ζούρλινα

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728