Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε ένα απαιτητικό πρόγραμμα με πέντε αγώνες σε Ευρώπη και Ελλάδα σε διάστημα 8 ημερών ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε σήμερα (16/10) το απόγευμα με 23-8 του νεοφώτιστου στην κατηγορία Άρη στο κολυμβητήριο στο Γουδή πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες στο πρωτάθλημα φτάνοντας στις δύο σε σύνολο τριών αναμετρήσεων, έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα (10 διαφορετικούς σκόρερ) και πρώτο του σκόρερ με πέντε γκολ τον Μανώλη Σολανάκη. Από τέσσερα πέτυχαν οι Αλέξανδρος Γούνας και Νίκος Τσολακούδης.

Από την αρχή του αγώνα ο Απόλλων επέβαλε το ρυθμό του (12-2 το ημίχρονο) με τον Νίκο Δεληγιάννη να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες του. Μάλιστα οι 17χρονοι περιφερειακοί Ιάσων Τουρκομένης και Αλέξανδρος Κότσκαρ έκαναν το ντεμπούτο τους στην Α1 των Ανδρών με το κυανόλευκο σκουφάκι με τον τελευταίο να χρίζεται και σκόρερ.

Επόμενος αντίπαλος για την «ελαφρά ταξιαρχία» η ΑΕΚ το επόμενο Σάββατο 23/10 στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης.

Απόλλων Σμύρνης – Άρης 23-8 (6-2, 6-0, 6-5, 5-1)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος  2,

Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Κίτσος 1, Γκουσάροφ 2, Χονδροκούκης 2, Βίσκοβιτς, Γούνας 4, Τσολακούδης 4, Σολανάκης 5, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ 1

Άρης (Μανώλης Γούναρης): Τσακίρης, Μπιτσάκης, Ζιούτας, Βικάτος 2, Γιώρτσος 1, Αλιαπούλιος, Μάνος 1, Ζίτνικ, Παυλίδης 1, Παπανωλιουδάκης 1, Σολογάνης, Κοστιουντσέκοβ 2, Σαλαμάνης, Θεοχάρης, Πασματζής.