Ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα για τον Απόλλωνα – «Μάχη» αύριο για την πρόκριση!

 


Ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα για τον Απόλλωνα – «Μάχη» αύριο για την πρόκριση!

Την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με 14-8 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League γνώρισε ο Απόλλων Σμύρνης στη «Mladost Pool» του Ζάγκρεμπ.

Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» «πλήρωσε» σήμερα, ενάντια σε μία πολύ έμπειρη και ποιοτική ομάδα, την αμυντική της λειτουργία κυρίως στην 1η και 3η περίοδο όταν τα επιμέρους σκορ ήταν το 5-1 και 5-2 αντίστοιχα υπέρ των Σέρβων.

Παρά το κακό ξεκίνημα στον αγώνα, ωστόσο, οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη είχαν μειώσει στα δύο γκολ τη διαφορά στο ημίχρονο (7-5) με το 12-7, όμως, που διαμορφώθηκε στο τέλος του 3ου οκταλέπτου να είναι… απαγορευτικό  για περαιτέρω διεκδικήσεις στο 4ο.

Ο Απόλλων Σμύρνης, πάντως, μετά τη σπουδαία, ιστορικής σημασίας, νίκη (10-9) που πέτυχε χθες ενάντια στην επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και περυσινή νταμπλούχο Κροατίας Μλάντοστ Ζάγκρεμπ παραμένει «ζωντανός» στο… κυνήγι της πρόκρισης.

Η χθεσινή μεγάλη νίκη του τού το επιτρέπει, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να μαθαίνει μετά το τέλος του αποψινού αγώνα της Μλάντοστ με την Μονπελιέ (20:45) τι ακριβώς θα χρειάζεται.

Το σίγουρο είναι ότι άπαντες στην ομάδα αφήνουν στην άκρη για την ώρα τα σενάρια με τον Νίκο Δεληγιάννη, το συνεργάτη του Δημήτρη Μιτελούδη και όλους τους παίκτες της ομάδας να είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα αύριο (10/10, 12 το μεσημέρι) ώστε να πετύχουν μία ακόμη σπουδαία νίκη. Αυτή τη φορά επί της γαλλικής Μονπελιέ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Απόλλων, που ξεκίνησε με τον Βασίλη Καβουσανό κάτω από τα δοκάρια, άνοιξε το σκορ με τον αρχηγό του Αλέξανδρο Γούνα στα 5:09 στον παίκτη παραπάνω κι ενώ είχαν προηγηθεί εξαιρετικές άμυνες στις επιθέσεις των Σέρβων. Η απάντηση του Ερυθρού Αστέρα, ωστόσο, ήταν άμεση με τον Βουκίσεβιτς να ισοφαρίζει σε 1-1 από το φουνταριστό στα 4:54 . Στα 4:13 ο Μίσοβιτς απέκρουσε σκαστό σουτ του Βίσκοβιτς σε κόρνερ στον παραπάνω, με τον Απόλλωνα να χρεώνεται με κόντρα φάουλ στη συνέχεια. Στην επίθεση του Αστέρα η μπάλα πήγε και πάλι στο φουνταριστό με τον Ράντοβιτς να κάνει το 2-1 στα 3:40. Στα 2:49 ο Αλαμάνος χρεώθηκε με ποινή και ο Μπασάρα στα 2:35 έκανε στον παραπάνω το 3-1. Περίπου στα 2’ ο Μίσοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του σουτ του Γκουσάροφ, ενώ στα 1:12 ο Μόκκας έκανε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Σούμποντιτς. Στα 41’’ το διαγώνιο σουτ του Γωνιωτάκη… έφυγε άουτ, με τους διαιτητές να σφυρίζουν μία ακόμη αποβολή (του Γαρδίκα στην επόμενη φάση). Ακολούθησε νέα αποβολή του  Χονδροκούκη για να κάνει το 5-1 σε διπλό παραπάνω ο Ντζούρτζιτς στην εκπνοή (2’’) της πρώτης περιόδου.

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με κερδισμένο σπριντ για τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά η άμυνα βγήκε στο φουνταριστό από τον Αλαμάνο.  Στα 6:27 ο Γούνας έμεινε ελεύθερος και δεν… συγχώρησε τη σερβική άμυνα μειώνοντας με ωραίο σκαστό σουτ σε 5-2.  Όμως και πάλι οι Σέρβοι απάντησαν άμεσα με σουτ του Πιέσιβατς από το φουνταριστό (6-2). Στα 5:51 ο Μάρκοβιτς αποβλήθηκε, αλλά ο Μισοβιτς απέκρουσε το σουτ του Γούνα στον παραπάνω. Το 3ο γκολ του Απόλλωνα ήρθε τελικώς με ωραίο διαγώνιο σουτ του Βίσκοβιτς στα 4:27 (6-3). Στα 3:36 ο Μίσοβιτς απέκρουσε το σουτ του Σολανάκη από το φουνταριστό σε μια πραγματικά πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, που κέρδισε αποβολή στα 2:58. Αυτή τη φορά ο Σολανάκης βγήκε νικητής στη μονομαχία μειώνοντας σε 6-4 από την ασίστ του Γκουσάροφ στα 2:52. Σε εκείνο το σημείο κάλεσε τάιμ άουτ ο Νίκολιτς βλέποντας τον Απόλλωνα να… αντεπιτίθεται. Ο Καβουσανός απέκρουσε σουτ από την περιφέρεια στην επιστροφή στο νερό, αλλά στην επίθεση των κυανόλευκων σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ. Ακολούθησε αποβολή του Τσολακούδη και το γκολ για τους Σέρβους στον παραπάνω στα 1:34 με τον Τάνκοσιτς, που έκανε το 7-4. Στα 25’’ ο Βίσκοβιτς σκόραρε με φανταστικό σκαστό σουτ από την περιφέρεια μειώνοντας εκ νέου στα δύο γκολ τη διαφορά. Το 7-5 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.  

Στην 3η περίοδο οι Σέρβοι πήραν και πάλι το σπριντ, κέρδισαν την 2η αποβολή του Αλαμάνου και εν συνεχεία του Γούνα, αλλά ο Καβουσανός απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Ντζούρτζιτς σε διπλό λιγότερο. Στα 6:20 ο Τάνκοβιτς σκόραρε με ωραία λόμπα το 8ο γκολ του Ερυθρού Αστέρα, δίνοντας ξανά προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του (8-5). Στα 5:34 αποβλήθηκε ο Βίσκοβιτς, αλλά η άμυνα λειτούργησε στον λιγότερο, ενώ ακολούθησε σουτ του Γούνα στο οριζόντιο δοκάρι, για να κάνουν οι Σέρβοι το 9-5 με τον Μπασάρα από το φουνταριστό στα 4:27. Ο Μάρκοβιτς αποβλήθηκε στα 4:10, αλλά και πάλι δεν βγήκε καλή συνεργασία στον παραπάνω των «κυανόλευκων» που δέχτηκαν και το 10-5 από τον Σούμποντιτς στα 3:19. Στα 2:57 ο Σολανάκης πήρε την μπάλα στο φουνταριστό σε άμεση εκτέλεση μετά από κερδισμένη αποβολή και μείωσε σε 10-6, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας σκόραρε ξανά άμεσα κάνοντας το 11-6 με γκολ του Μπασάρα από την περιφέρεια στα 2:32. Στην επίθεση του Απόλλωνα η μπάλα έφτασε στον Αλέξανδρο Γούνα που μείωσε σε 11-7 με εξαιρετικό σκαστό σουτ στα 2:18. Ακολούθησαν διαδοχικές χαμένες επιθέσεις μέχρι τα 22’’ όταν και ο Ντζούρτζις σκόραρε από τα αριστερά της περιφέρειας για το 12-7. Στην τελευταία του επίθεση για την 3η περίοδο ο Απόλλων κέρδισε αποβολή στα 7’’, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα (3/5 στον παραπάνω για τους Σέρβους, 4/8 για την «ελαφρά ταξιαρχία» σε εκείνο το χρονικό σημείο).

Ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε και το 4ο σπριντ στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και δύο λεπτά αργότερα, στα 6’, ο Αλέξανδρος Γούνας μείωσε με ωραίο διαγώνιο σουτ στον παραπάνω σε 12-8, ωστόσο ακολούθησαν δύο γκολ για τους Σέρβους με τον Πιέσιβατς στα 5:37 και τον Τάνκοβιτς στα 4:17 για να πάει το σκορ στο 14-8, το οποίο ήταν και το τελικό.  

Ερυθρός Αστέρας – Απόλλων Σμύρνης 14-8 (5-1, 2-4, 5-2, 2-1)

Ερυθρός Αστέρας (Μπάλσα Νίκολιτς): Μίσοβιτς, Τάνκοσιτς 3, Ντζούρτιτς 2, Μάρκοβιτς, Σούμποτιτς 2, Μιλόγεβιτς, Πιέσιβατς 2, Μπασάρα 3, Ράντζεν, Βουκίσεβιτς 1, Σμίλιεβιτς, Ράντοβιτς 1, Άλεξιτς   

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Γαρδίκας, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Τουρκομένης, Γκουσάροφ, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς 2, Γούνας 4, Τσολακούδης, Σολανάκης 2, Καβουσανός

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728