Απέδρασε με το τρίποντο από το Γουδή ο Πανιώνιος, 12-11 τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ματς - "θρίλερ"

 


Απέδρασε με το τρίποντο από το Γουδή ο Πανιώνιος, 12-11 τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ματς - "θρίλερ"

Σε αγωνιστικό "θρίλερ" με φινάλε γκραν γκινιόλ εξελίχθηκε το πρώτο από τα ντέρμπι του Group-1 της πρεμιέρας της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανιώνιο, στην έδρα της "ελαφράς ταξιαρχίας" στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή. Ο Πανιώνιος κατάφερε τελικά να "αποδράσει" με μια τεράστια νίκη, με 12-11 και να ξεπεράσει τον αντίπαλό του στη βαθμολογία του γκρουπ (3ος με 36 β., ο Απόλλων έχει 34).

Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και πολλή ένταση και διαμαρτυρίες, ιδίως στο φινάλε. Οι κυανέρυθροι της Νέας Σμύρνης κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο από το δεύτερο οκτάλεπτο, κυρίως με την καλή άμυνα (και στον λιγότερο) και τις επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Έτσι προηγήθηκαν και με τρία γκολ διαφορά, 9-6 στα μέσα του τρίτου και 11-8 στις αρχές του τέταρτου.

Ο Απόλλων, όμως, κατάφερε να μειώσει και να ισοφαρίσει 11-11, στο 1.45 πριν από τη λήξη με τον Γκουσάροφ. Στα 15 δευτερόλπετα πριν από το φινάλε, όμως, ο Μαυράκης πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Πανιώνιο, εν μέσω διαμαρτυριών των γηπεδούχων που υποστήριξαν ότι η μπάλλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 5 λεπτά ο Πανιώνιος είχε εκτός αγώνα με τρεις ποινές επτά παίκτες τους Μοσκόφ (κορυφαίος σκόρερ με 4 γκολ), Δήμου Τάκη, Καλαϊτζή, Κοπελιάδη, Καπετανάκη, Μουρατίδη, Μπουζαλά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11-12

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 4-4, 3-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 2, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 3, Μουζαλάς, Ζουρίδης, Σπούνερ 2, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 4, Δήμου Τάκης, Καπετανάκης, Καζάκος, Κουκουνάς, Μαυράκης 1.

Διαιτητές: Αχλαδιώτης, Κατσώνης

Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλλος

ΠΗΓΗ: https://koe.org.gr/

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728