Άγγιξε την ανατροπή, αλλά ηττήθηκε με γκολ… φάντασμα στο φινάλε ο Απόλλων

 


Άγγιξε την ανατροπή, αλλά ηττήθηκε με γκολ… φάντασμα στο φινάλε ο Απόλλων

Συναρπαστικό ντέρμπι εξελίχθηκε χθες (19/2) στο Γουδή, στην πρεμιέρα της Β’ Φάσης της Α1 των Ανδρών, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να επιστρέφει από το εις βάρος του 11-8 ισοφαρίζοντας σε 11-11 με τον Γκουσάροφ στα 1:43, αλλά τελικώς να γνωρίζει την ήττα, 11-12, από τον Πανιώνιο με γκολ… φάντασμα στα 5.4 δευτερόλεπτα για το φινάλε, σε φάση στην οποία η μπάλα δεν πέρασε τη νοητή γραμμή του τέρματος, αλλά καταλογίστηκε ως γκολ από τους διαιτητές και τον επόπτη γραμμών.

Επιπλέον, στη φάση που προηγήθηκε υπήρξε ξεκάθαρο φάουλ του Μαυρίδη στον Γαρδίκα που σφυρίχτηκε ανάποδα, με τον παίκτη του Απόλλωνα, μάλιστα, να αποβάλλεται για διαμαρτυρία στον διαιτητή και τους «κυανέρυθρους» να παίζουν με παίκτη παραπάνω στην επίθεσή τους. Των φάσεων αυτών, που καθόρισαν και το νικητή του αγώνα, διαδέχτηκαν, μετά τη λήξη, έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Απόλλωνα.

Η εξέλιξη του ματς

Την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία«, πέραν των προαναφερθέντων, «πλήγωσαν» οι αρκετές χαμένες επιθέσεις σε παίκτη παραπάνω (κακές εκτελέσεις) και η πιο… χαλαρή αμυντική λειτουργία στις τρεις πρώτες περιόδους. Στο 1ο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαν στη διακοπή με το ισόπαλο 2-2, με τον Πανιώνιο ακολούθως να εκμεταλλεύεται τις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων και σκοράροντας στις δικές του να πηγαίνει στο ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερμάτων (4-6).

Αυτή η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι και το φινάλε του 3ου (8-10) με τον Καβουσανό να έχει αντικαταστήσει τον Γαλανόπουλο κάτω από τα δοκάρια στο 5-8.  Στην τελευταία περίοδο ο Σπούνερ αύξησε το προβάδισμα του Πανιωνίου στα τρία γκολ (8-11), με την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη να αντεπιτίθεται στη συνέχεια, βγάζοντας καλές άμυνες σε παίκτη λιγότερο και ισοφαρίζοντας σε 11-11 με τρία σερί γκολ του Ιβάν Γκουσάροφ στα 1:43 για τη λήξη. Ακολούθησε χαμένη επίθεση των «κυανέρυθρων» και χαμένος παραπάνω για τον Απόλλωνα στα 35’’, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με το σουτ του Μαυράκη σε παίκτη παραπάνω στα 5.4 με την μπάλα, όπως αναφέραμε, να μην έχει περάσει τη γραμμή της εστίας του Καβουσανού  στην απόκρουση του τελευταίου, όπως φαίνεται και στα διαθέσιμα Videos.

Να σημειώσουμε ότι ο Σολανάκης έπαιξε σε μικρά διαστήματα του ματς, καθώς προερχόταν από ίωση (39 πυρετό) κι έχοντας πάρει μέρος μόνο στην προπόνηση της Παρασκευής. Πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα ήταν ο Γκουσάροφ με τρία γκολ, ενώ του Πανιωνίου ο πρώην «κυανόλευκος» Μοσκόφ με 4.

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 11-12 (2-2, 2-4, 4-4, 3-2)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 2, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Ζουρίδης, Σπούνερ 2, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 4, Δήμου Τάκης, Καπετανάκης, Καζάκος, Κουκουνάς, Μαυράκης 1.

Φωτογραφία: ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Βαγγέλης Ζαρδής (ελεύθερη προς χρήση από τα ΜΜΕ)

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728