Γιορτή στο πρώτο ματς στο γεμάτο Σεράφειο με ήττα από τη Βουλιαγμένη (Pics+Vid)

 


Γιορτή στο πρώτο ματς στο γεμάτο Σεράφειο με ήττα από τη Βουλιαγμένη (Pics+Vid)

Σε μια ατμόσφαιρα γιορτή, που δημιούργησαν οι περισσότεροι των 250 φιλάθλων του, ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης έδωσε το ιστορικό πρώτο του ματς στο νέο του αγωνιστικό «σπίτι», γνωρίζοντας, ωστόσο, την ήττα από τη Βουλιαγμένη με 14-10 για την 6η και τελευταία αγωνιστική της Β’ Φάσης της Α1 των Ανδρών.

«Λαμποκοπούν τα μάρμαρα, τα δίχτυα σπαρταράνε, κερδίζει ο Απόλλωνας και οι μάγκες τραγουδάνε» ακουγόταν από τα μεγάφωνα στιγμές πριν την έναρξη του ματς, με τους φιλάθλους της ομάδας, παρέα με τα παιδιά των ακαδημιών να μην σταματούν να τραγουδούν από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το Σεράφειο, αποδείχτηκε από το ξεκίνημα ότι, μπορεί να γίνει μια δυνατή έδρα για την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», που αγωνιζόμενη και πάλι χωρίς τον Αλέξανδρο Αλαμάνο… πλήρωσε στο ματς το κακό της ξεκίνημα (1-4 η πρώτη περίοδος), γνωρίζοντας την ήττα που την άφησε στην 4η θέση του 1ου γκρουπ. Αυτό σημαίνει πως στα προημιτελικά της Α1 στις αρχές Μαΐου θα κληθεί να αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας (στις δύο νίκες) τον νικητή του ζευγαριού Υδραϊκός – Παναθηναϊκός.

Η ήττα δεν χάλασε σε καμία περίπτωση το εορταστικό κλίμα, με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων Χρήστο Ντεντόμα, που έδωσε το «παρών» στο δημοτικό κολυμβητήριο να δηλώνει στο apollonwaterpolo.gr: «Ιστορική στιγμή για την Αθήνα, ιστορική στιγμή για το Σεράφειο, ιστορική και για τον Απόλλωνα, που άνοιξε τις… πύλες. Ενας πολύ ωραίος αγώνας. Δυστυχώς ο Απόλλων δεν πήγε καλά στην αρχή, ενώ μετά τον είδαμε να φορτσάρει. Όπως είδα, υπήρχαν στις εξέδρες πολλά νέα παιδιά κι εμείς πρέπει να τα στηρίζουμε. Να στηρίζουμε ως δήμος τα Σωματεία και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Το ξεκίνημα, λοιπόν, έγινε και ο Νίκος Δεληγιάννης και οι παίκτες του υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις στα επόμενα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν στο «σπίτι του Απόλλωνα. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο αρχηγός Αλέξανδρος Γούνας, που κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της κανονικής διάρκειας της Α1 με 77 γκολ.

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης 10-14 (1-4, 4-4, 2-4, 3-2)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Τουρκομένης, Γαρδίκας 2, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 5, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Κότσκαρ, Τσιαβαλιάρης

ΝΟ Βουλιαγμένης (Χέρβο Κολιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 4, Τρούλος, Πάπαριτς 2, Λόζινα 2, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος 2, Καπότσης, Κουρούβανης, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Βλάσσης

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728