Αγχωτικό, αλλά αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «8» του Challenger Cup για τον Απόλλωνα!

 



Αγχωτικό, αλλά αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «8» του Challenger Cup για τον Απόλλωνα!

 

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα πρόκρισης στα Προημιτελικά του Challenger Cup έκανε, έστω και δύσκολα, ο Απόλλων Σμύρνης, που στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της νεοσύστατης διοργάνωσης της LEN επικράτησε με 11-10 της  Λούντβισμπουργκ στο Κραν της Σλοβενίας!

Η «ελαφρά ταξιαρχία», ενδεχομένως επηρεασμένη από την κούραση, «είδε» τη γερμανική ομάδα να επιστρέφει από το εις βάρος της 8-5 στα 4:53 της 3ης περιόδου και να προηγείται για δεύτερη φορά στο ματς (μετά το 0-1 του ξεκινήματος) στα 0:39 με 9-8!

Τότε «μίλησε» η αποφασιστικότητα των παικτών του Νίκου Δεληγιάννη με τον Χονδροκούκη να ισοφαρίζει με καθοριστικό γκολ από τα αριστερά στα 0:09 για το 3ο οκτάλεπτο και τους Σολανάκη (10-9 π.π., 7:33 για τη λήξη), Μπογκντάνοβιτς (11-9 κόντρα, 6:03) να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων στον Απόλλωνα.

Ακολούθως οι «κυανόλευκοι», με τον Καβουσανό κάτω από τα δοκάρια (σχεδόν από τα μισά του 3ου οκταλέπτου) έβγαλαν εξαιρετικές άμυνες τόσο στα ίσια όσο και στο λιγότερο, αλλά δεν σκόραραν ξανά μπροστά, δίνοντας την ευκαιρία στους Γερμανούς να μειώσουν στο γκολ (11-10) στα 0:42.

Από τότε, όμως, μέχρι και το τέλος η μπάλα έμεινε στα χέρια των παικτών του Απόλλωνα (κέρδισε αποβολή στα 0:16), που αν και αγχωτικά πήρε τη νίκη, ανοίγοντας… διάπλατα το δρόμο της πρόκρισης στα Προημιτελικά του Challenger Cup.

Αύριο (12/11, 19:30) η «ελαφρά ταξιαρχία» αντιμετωπίζει την δανέζικη Καστρούπ και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της την Κυριακή το μεσημέρι (13:45) ενάντια στην οικοδέσποινα Τρίγκλαβ.

Από δύο γκολ για τους «κυανόλευκους» σκόραραν οι Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς, Μόκκας και Σολανάκης.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Λούντβισμπουργκ 11-10 (5-2, 2-2, 2-5, 2-1)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 1, Μυρίλος 1, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

Λούντβισμπουργκ (Μάρκο Μάρτινιτς): Κατούσα, Κουτσουασβίλι, Μπάουερ 2, Πάβισιτς – Καπούτσο 1, Ντζάζα, Μάνιτς, Άντελιτς 1, Μετόντιεφ 1, Λίπαρ, Πριέτο Ερνάντεζ 4, Μπλάζεβιτς 1, Σκίλιτς, Πισκ

 



Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728